am multa matreata pe scalp, iar dupa descuamare raman zone ca o rana

13-02-2011
colega3
Nu este medic/terapeut
colega3
de cateva saptamani am multa matreata pe scalp, iar dupa descuamare raman zone ca o rana. ce este, cum se trateaza?
3 comentarii
0
14-02-2011, ora 00:03
MeBabyblue
Nu este medic/terapeut
MeBabyblue
Si eu am aceasta problema.eu am defapt cojite pe scalp care ma mananca ingrozitor si nu rezist sa nu le rup, insa dupa aceea raman urme rosii.Parul mi se ingrasa foarte repede de la ele, desi ma spal de 2 ori pe saptamana.Ca tratament am folosit Nizoral, insa fara niciun rezultat.Acum am un sampon medicinal si desi nu se vede nicio schimbare sper sa mai scap de ele ca nu le mai suport! A fost o perioada cand nu mai aveam coji deloc, insa au reaparut. Am inteles ca dermatita seboreica va trebui tratata mereu.Ce pot face?
0
14-02-2011, ora 09:00
me_67
Nu este medic/terapeut
me_67
buna fetelor
eu am fost cu fata mea la un dr dermato
si mi-a dat o reteta pe care o dau mai departe pt ca stiu cat de rea e aceasta matreata dermatita seboreica, inestetica si totodata si iritanta pt pielea capului pt ca provoiaca mancarimi
timp de 5 seri va ungeti cu diprosalic apoi 6 zi va spalati cu Mediket, si a 2 sapt reluati tratamentul
la noi s-au vazut imbunatatiri din prima saptamana
sanatate
0
20-03-2011, ora 17:43
utilizator_97952
Nu este medic/terapeut
utilizator_97952
Cel mai bine este sa te speli cu un sampon si balsam bun preferabil de aceasi marca, si sa te clatesti bine bine pe cap dupa ce faci baie. Eu cand am avut 10-11 ani am avut matreata cand imi schimbam samponul, pe o perioada de timp am folosit aceasi marca, dar acum daca il schimb nu mai am nimic. Poate sa iti mai apara matreata si de la produsele pe care le folosesti pentru par.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ce este mătreața și cum scapi de ea
  • Sfaturi pentru cei ce doresc să se radă în cap
  •