Am hipertiroidie... ce inseamna asta? Ma ingras sau slabesc?
De curand am fost diagnosticata cu hipertiroidie dr. mi-a spus căci eu am glanda de slabit dar eu in schimb m-am ingrasat.Urmez o diete si tratament cu Thyrozol 10 mg 1/zi.As dori sa incerc mai multe retete diversificate cu legumele permise mentionez ca nu am voie sare zahar. totusi sunt nedumerita ce inseamna hipertiroidie? urmeaza sa ma ingras sau sa slabesc??
7 comentarii
Excesul de hormoni tiroidieni [ hipertiroidia ] intensifica lipoliza, depozitele adipoase sunt mobilizate si cei cu aceasta boala de obicei scad in greutate.Dar totodata in hipertiroidie se produce si o crestere a apetitului, a poftei de mancare, prin cresterea consumului de oxigen si hipermetabolismului.Ocazional ingestia crescuta de alimente, in special la tineri, produce o crestere in greutate.Daca rezisti poftei de mancare un pic crescute si te alimentezi rational nu te vei ingrasa.
Va multumesc.Am inceput un regim alimentar cu 1400cal/zi -5 mese 3 principale.Urmez dieta de o saptamana si ma abtin foarte bine pana in prezent dar dieta trebuie sa o tin toata viata sau numai o perioada? Deoarece in dieta sunt interzise foarte multe alimente.Va multumesc.Doamne ajuta.!
Va intreb ce reprezinta simtomele de gheara la baza gatului, cu senzatie de sufocare, palpitatii si extrasistole. Mentionez ca analizele de tiroida sunt in limitele normale, iar ecografia arata o tiroida curata. As opta pentru un tratament homeopat.
am 40 ani.am avut o perioada mai stesanta in urma caruia am slabit 3 kg, am senztia de ghiara in gat transpiratii reci insomnie nu suport caldura, tensiune srteriala scazuta 9 cu 6, mai bine zis oscilatorie.Am facut
am facut analize tsh e115 simptomele sunt mai sus descrise in mesajul anterior, malamureste cineva e posibil sa am probleme endocrinologice?
Buna ziua. Am nevoie de numele unui medic endocrinolog BUN si unde il pot gasi la cabinet (particular, preferabil). Va multumesc.
Buna ziua, va rog sa ma ajutati, daca se poate, cu interpretarea urmatoarelor analize(saptamana viitoare am programare.):
- TSH : 0, 881
- T4 : 7, 83
- T3 : 76, 00
- Calciu seric : 9, 43
- Calciu ionic seric : 3, 8
- Magneziemie : 2, 26
Va multumesc pentru efortul depus!
- TSH : 0, 881
- T4 : 7, 83
- T3 : 76, 00
- Calciu seric : 9, 43
- Calciu ionic seric : 3, 8
- Magneziemie : 2, 26
Va multumesc pentru efortul depus!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1care sunt manifestarile hipertiroidismului?
- 3osteoporoza, spasmofilie si hipertiroidism... exista un tratament naturist?
- 2hipertiroida sau hipotiroida?
- 2hipertiroidie
- 6de vreo 7 ani am hipertiroidism si fac tratament... mai pot sa am un copil?
- 3Hipertiroidism
- 6Recomandare homeopat
- 4sufar de hipertiroidie autoimuna
- 3posibil hipertiroidism
- 0Hepatita c-hipertiroidie
- 3hipo sau hipertiroidie?
- 7Ce pret au medicamentele pt hipertiroida in Romania?
- 1Hipertiroidism ajuns la hipotiroidism
- 2Palpitatii din cauza hipertiroidismului?
- 11nu stiu ce sa fac
- 7posibil hipertiroidism - astept raspunsuri
- 3Hipertiroidism sau tiroida normala (2 analize diferite)
- 2Spirulina si valori crescute ale FT4
- 1Hipertiroidie cu Basedow
Mai multe informații despre: Hipertiroidismul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: