Hipertiroidism

06-06-2009
Lucik
Nu este medic/terapeut
Lucik
2 ani in urma mi s-a pus diagnosticul Glanda Difuza Toxica gr. III-IV... ( nu sunt sigura ca e una si aceeasi cu Hipertiroidismul dar simpotomele sunt asemanatoare) am consultat 7-8 medici endocrinologi... mi-au spus toti una si aceeasi. mi s-a propus tratament chirurgical...am refuzat la inceput... insa au trekut deja 2 ani.. si nu vad rezultatul pastilelor... din ce in ce e mai rau...
ma gindesc la o posibila operatie, dar vreau sa stiu riscurile... respiratia va fi normala ? si coardele vocale in ce masuri vor fi afectate ? si toate celelalte.

cit despre pierderea greutatzii corporale... pierd greutatea atit timp cit nu fac tratamentul... daca fac tratamentul cu pastile... adaug foarte repede. cind am inceput tratamentul in mai putin de o luna am adaugat 18 kg ... medicii zic ca pastilele regleaza functzia... nu prea inteleg multe in medicina... (

ultima analiza la hormonii :
T3 - 9, 7 T4- 4, 5 TSH - 0, 01 TPO - ( + >2350 )

Sper sa ma ajute cineva !!
Multumesc anticipat !
3 comentarii
0
07-06-2009, ora 14:09
gege
Nu este medic/terapeut
gege
buna lucik
eu pot sa-ti spun cate ceva din experienta mea
nu stiu nimic despre diagnosticul care il ai tu (o sa ma uit pe net) dar stiu de hipertiroidism
o singura boala dar cu simptome de zici ca ai nu stiu cate.
am fost la diversi medici din cauza simptomelor dar nici unul nu m-a trimis la endo
a trebuit sa merg din proprie initiativa-si aveam hipertiroidism
am facut vreo 3-4 ani tratament dar fara rezultate satisfacatoare
am luat thyrozol .prima data cand am inceput tratamentul m-am ingrasat 10 kg intr-o luna
apoi am scazut doza si am slabit

da am schimbat si medicul-care a vazut dupa 1 an ca medicamentele nu prea au efect si mi-a spus ca trebuie sa ma operez. la mine deja erau probleme pt ca aveam palpitatii f mari si apoi afecteaza si organele interne-fiere, ficat, etc
sunt operata din decembrie si acum sunt mult mai bine.la mine e problema ca bola mea e asociata si cu o depresie care mi-a dat mai multe batai de cap decat tiroida.ca simptom al bolilor de tiroida sunt si depresiile
daca ai fost la 7-8 endocrinologi si toti ti-au recomandat operatia cred ca trebuie sa te gandesti serios sa o faci
in primul rand trebuie sa gasesti un chirurg bun
eu nu am avut nici un fel de problema dupa operatie-nu mi-a afectat corzile vocale si nici altceva
dar -ca si in orice alta operatie exista riscuri -nimeni nu poate sa-ti garanteze suta la suta ca nu o sa ai probleme
chiar am citit pe forum ca o doamna a trecut prin operatie si i-a fost scoasa o paratiroida-care regleaza necesarul de calciu din corp
nu trebuia sa i-o scoata dar si acesta e un risc al operatiei-eu nu m-am confruntata cu asa ceva
poate depinde si de medic si de mai multe.ca si un chirurg f bun poate sa greseasca

la operatie se face anestezie totala
eu am stat in spital 7 zile inainte de operatie pt ca a trebuit sa iau o solutie cu iod
sa stii ca nu mi-a fost frica-normal ca am avut ceva emotii dar totul a fost bine
dupa operatie trebuie sa iau tratament toata viata-adica o pastiluta in fiecare dimineata
si control periodic la endocrinolog

TSH este scazut-specific in hipertiroidism
daca mai ai intrebari sau nelamuriri-scrie
e f bine sa fii informat!
va doresc numai bine
0
08-06-2009, ora 01:25
Lucik
Nu este medic/terapeut
Lucik
Buna gege!
Iintii de toate iti multumesc mult pentru raspuns !!!

Simptome multe sunt si la mine... ( sunt umflata. mai ales picioarele, tremur, nu mai zic de oboseala, bataile inimii trec de 100 pe minut... foarte nervoasa, transpiratzii abundente, insomnii + daca m-am ingrasat atit - ma complexez.deja ma urasc pt felu' kum arat :( practic m-am inchist in casa. depresie peste depresie... etc etc...
Tyrozol... asta e medicamentul meu :) deja al 3lea an.. si mi s-a spus k nu e bine prea mult sa-l primesc pentru ca afecteaza alte organe.. exact cum mi-ai spus si tu . gusa e destul de mare. parca e asa.. in jurul gitului... strasnic(

de ce ma gindesc inca in privinta operatiei... la noi medicina este si un business... + ka sa gasesc un chirurg intr-adevar bun... cred ca am mult de cautat(

ma bucur k esti bine...)
si.. vreau sa mai intreb ceva. cicatricea e mare ?(

Mersi mult !! sanatate !
0
08-06-2009, ora 13:07
gege
Nu este medic/terapeut
gege
buna lucik
si eu am trecut prin aceleasi stari care le-ai descris mai sus-de aceea am si luat hotararea de a ma opera
cicatrricea nu este mare cam 3, 5-4 cm si nu se mai vede tare.am fost si eu complexata un pic dar m-am obisnuit cu ea.si e mult mai importanta starea de sanatate decat o cicatrice.
medicul endocrinolog mi-a recomandat chirurgul ca nici eu nu cunosteam-si l-am nimerit pe cel mai bun(am aflat asta cand m-am internat in spital)
endocrinologul la care merg eu e cel mai apreciat la mine in oras si el m-a dus la chirurg(au o legatura profesionala-au cabinet in aceeasi policlinica privata)
eu sunt din brasov
niste fete pe care le cunosc s-au operat la TG.MURES sau la BUCURESTI-ca si pe acolo sunt medici buni
si o vecina de a mea s-a operat tot in brasov dar la alt medic.si ea este bine si a spus ca doctorul e bun
eu as alege sa mai fac o operatie sau 2 decat sa mai trec prin toate starile acelea.
ti-am spus ca eu fac si tratament antidepresiv plus ca aveam niste insomnii.de 2 ani nu dorm fara sa iau ceva
o vreme am luat de la naturiste dar nu prea aveau efect.am incercat si fara sa iau nimc da nu merge. nu inchid un ochi.
eu iti doresc multa sanatate si sa iei decizia cea mai buna pt tine
si astept sa imi scrii ce mai faci
poate mai ai si alte intrbari.
eu iti doresc numai bine
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.