am hepatita C... cand pot sa fac un copil?
am hepatita c, am facut interferon si ribavirina 12 luni, am terminat tratamentul an februarie 2008 si rezultatu analizelor este foarte bun. cand trebuie sa fac primu pas pt a face un copil? varsta mea este 34 ani si nu am copii dar ami doresc foarte mult. multumesc
3 comentarii
Buna ziua.
Hepatita C cronica nu este o contraindicatie pentru sarcina.
-------------*
Exista o mica probabilitate de a transmite infectia la copil, care este cam la fel si daca nasterea este pe cale naturala si daca este cezariana.
-------------*
Infectia se transmite mai curand daca sarcina virala este peste 10^6 (un milion) copii de ARN viral pe mililitru. Spuneti ca rezutatele au fost foarte bune, presupun ca asta inseamna ARN nedetectabil. Daca la 6 luni de la tratament rezultatul se mentine, probabil ca ati scapat de virus, de tot.
-------------*
In timpul sarcinii si interferonul si ribavirina sint contraindicate. In special ribavirina este absolut contraindicata, nu trebuie planificata nici o sarcina cel putin 6 luni dupa sfarsitul tratamentului (concentratia ei in sangele mamei scade treptat).
-------------*
Mai vorbiti cu infectionistul si ginecologul, dar din cate pot sa imi dau seama de la distanta nu vad nici o problema pentru o sarcina in viitorul apropiat.
Numai bine!
(*modificat de admin)
Hepatita C cronica nu este o contraindicatie pentru sarcina.
-------------*
Exista o mica probabilitate de a transmite infectia la copil, care este cam la fel si daca nasterea este pe cale naturala si daca este cezariana.
-------------*
Infectia se transmite mai curand daca sarcina virala este peste 10^6 (un milion) copii de ARN viral pe mililitru. Spuneti ca rezutatele au fost foarte bune, presupun ca asta inseamna ARN nedetectabil. Daca la 6 luni de la tratament rezultatul se mentine, probabil ca ati scapat de virus, de tot.
-------------*
In timpul sarcinii si interferonul si ribavirina sint contraindicate. In special ribavirina este absolut contraindicata, nu trebuie planificata nici o sarcina cel putin 6 luni dupa sfarsitul tratamentului (concentratia ei in sangele mamei scade treptat).
-------------*
Mai vorbiti cu infectionistul si ginecologul, dar din cate pot sa imi dau seama de la distanta nu vad nici o problema pentru o sarcina in viitorul apropiat.
Numai bine!
(*modificat de admin)
mrss frumos, antradevar dupa 4 luni de interferon rezultatul a fost nedetectabil si asa sa mentinut pana la sfarsit si la analizele facute la o luna dupa terminarea tratamentului, am deja 5 luni de la terminarea tratamentului si analizele sant bune, le fac lunar.numai bine si tie
buna ziua!sunt insarcinata in 27 de saptmani, am virusul hep c cu o viremie de 173ui/ml!as dori sa stiu ce se recomanda;nastere naturala sau cezariana?iar despre alaptare?va multumesc1
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6analize sange si HVC pozitiv
- 4hepatita c 1
- 3hepatita c si sexul
- 4diagnostic: hepatita c slab pozitiv
- 3Rezultate analize - e cazul sa fac un test de hepatita B-C?
- 3Somnolenta puternica=Hepatita C?
- 8dieta pentru hepatita C
- 4Hepatita C... ce trebuie sa fac sa nu avanseze boala?
- 7Hepatita C-Administrare medicamente si alimentatie
- 5Tratament contra insomniei
- 5Hepatita B, C, HIV
- 1hepatita cronica virala C
- 2Hepatita c
- 0Urmari sau nu.
- 0Alcool in hepatita c ( viremie nedetectabila )
- 1HCV reactiv cu valoare 3, 76
- 0Hepatita C
- 2Rezultat neclar analiza Ac Anti HTLV 1/2 IgG
- 3Vaccin anticovid
Mai multe informații despre: hepatita c
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: