am fost diagnosticat cu un tip de pneumopatie

Buna ziua aproximativ acum 2 saptamani am fost diagnosticat cu un tip de pneumopatie nu retin exact ce tip am sa ma interesez. Am sa dau aici cateva detalii poate ca ajuta. A inceput printr-o febra ce a durat cam 4-5 zile cu usoare pauze dupa ce reuseam sa transpir si am reusit foarte mult chiar cam 37 cu 2 aveam temperatura dupa ce febra a mai scazut. In acest timp am reusit sa expectorez dar foarte putin. Dupa perioada de febra am continuat sa tusesc dar foarte rar si fara sa reusesc sa expectorez. De la inceputul tratamentului inca de cand aveam febra medicul mi-a prescris ca antibiotic Amoxiklav iar ca expectorant ambroxol si mai ceva dinou nu retin numele o sa revin am luat ambele tipuri de expectorant dupa ce s-a gatat primul am continuat cu ambroxol. Acum am terminat cu toate medicamentele am fost la control medicul a zis sa incep un alt expectorant nu e grav a mentionat dar mai e ceva acolo se mai auzea ceva la stetoscop. Am luat un sirop expectorant dar nu prea a avut efect la fel ca celelalte medicamente. Ma simt bine insa mai tusesc din cand in cand si asta stiu ca nu e bine iar acum nu stiu ce sa fac sa continui cu un alt expetorant As dori un sfat de la dumneavoastra si am sa revin cu ceva amanunte la tipul de pneumopatie si la celalalt expectorant. Mai ceva eu obisnuiam sa fac jogging e posibil sa ma fi imbolnavit din cauza prafului de pe stadion Daca nu este OK sa continui cu jogging-ul chiar daca mai tusesc Va multumesc.
5 comentarii
0
07-07-2009, ora 16:26
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa

Buna ziua!
Probabil suferi de Pneumopatie interstitiala sau acuta (pe aceste doua tipuri le cunosc eu).
Incearca pe cat posibil sa respiri aer curat si bogat in oxigen; nu mai alerga mult pt. ca poti exacerba tusea; nu mai sta in zone cu multi poluanti, de la praf atmosferic, pana la sulfati, gaze de esapament, monoxid de carbon etc.; bea foarte multe fluide, in special apa plata, in niciun caz sucuri carbonatate cu multi aditivi si coloranti sintetici; daca poti cumparati un expectorant cu sirpo de Brad; relaxeaza-te cat poti de mult facand ceva care-ti place si nu necesita mult efort fizic, de exemplu asculta muzica (de preferat sa nu fie manele).
Continua sa respecti schema terapeutica si posologia date de medicul tau curant si te vei face bine.
Numai Bine si multa sanatate!
Probabil suferi de Pneumopatie interstitiala sau acuta (pe aceste doua tipuri le cunosc eu).
Incearca pe cat posibil sa respiri aer curat si bogat in oxigen; nu mai alerga mult pt. ca poti exacerba tusea; nu mai sta in zone cu multi poluanti, de la praf atmosferic, pana la sulfati, gaze de esapament, monoxid de carbon etc.; bea foarte multe fluide, in special apa plata, in niciun caz sucuri carbonatate cu multi aditivi si coloranti sintetici; daca poti cumparati un expectorant cu sirpo de Brad; relaxeaza-te cat poti de mult facand ceva care-ti place si nu necesita mult efort fizic, de exemplu asculta muzica (de preferat sa nu fie manele).
Continua sa respecti schema terapeutica si posologia date de medicul tau curant si te vei face bine.
Numai Bine si multa sanatate!

Salut Nick!
Multumesc de sfaturi, se pare ca am facut deja in mare parte ceea ce mi-ai recomandat, cred ca sunt ok acum, nu mai simt ceva care sa ma deranjeze, nu mai tusesc dar cu toate astea, nu am expectorat deloc intre timp. Am incercat sa am o alimentatie sanatoasa si un mediu cu oxigen cat mai curat. Iar la capitolul muzica, ascult foarte des muzica buna (urasc manelele ;) ). Daca sunt refacut, e ok sa ma reapuc de sport asa de repede? Mersi inca o data, salutari!
Multumesc de sfaturi, se pare ca am facut deja in mare parte ceea ce mi-ai recomandat, cred ca sunt ok acum, nu mai simt ceva care sa ma deranjeze, nu mai tusesc dar cu toate astea, nu am expectorat deloc intre timp. Am incercat sa am o alimentatie sanatoasa si un mediu cu oxigen cat mai curat. Iar la capitolul muzica, ascult foarte des muzica buna (urasc manelele ;) ). Daca sunt refacut, e ok sa ma reapuc de sport asa de repede? Mersi inca o data, salutari!
0
11-07-2009, ora 21:10

Salut! Bine ai venit in clubul celor contra-manele. Eu nu le urasc, dar imi sunt TOTAL indiferente...fiecare cu gusturile si propria lui viziune asupra muzicii si nu numai, asta este...
Dupa ce consideri ca te-ai vindecat complet (sau iti spune medicul acest lucru) trebuie sa nu faci sport intensiv macar o luna, dar in acest timp poti sa faci o "forma" de sport care nu are potential de epuizare fizica, dar nici sa fie taiat frunze la caini :)))))
Salutari si multa sanatate!
Dupa ce consideri ca te-ai vindecat complet (sau iti spune medicul acest lucru) trebuie sa nu faci sport intensiv macar o luna, dar in acest timp poti sa faci o "forma" de sport care nu are potential de epuizare fizica, dar nici sa fie taiat frunze la caini :)))))
Salutari si multa sanatate!

Eu am o pneumopatie interstitiala de 3 luni si nu am reusit sa ma vindec deoarece am unele dureri in spate, intre omoplati, mai ales dimineata si seara dupa efort.Mesreia mea presupune efortul fizic, iar daca nu ma duc la munca din ce-as putea traii? Am observat ca transpiratia imi face cel mai mare rau.Nu am avut norocul sa dau de un medic bun.La cel la care am fost nu mi-a dat niciun tratament cu toate ca l-am mituit.Asadar, aveti grija de sanatatea voastra caci nu toti medicii isi fac datoria cum ar trebui.Dai mita ca sa fii sigur ca vei avea parte de cel mai bun tratam., dar unii numai sa ia banii stiu si atat.Eu pe astia imi vine sa-i iau la suturi.
0
12-11-2009, ora 01:15

Îmi pare rău că aţi avut parte de aceste neplăceri care vă puteau costa viaţa. Dacă doriţi să fiţi cel puţin sfătuit de un medic foarte bun, vă rog să o sunaţi pe doamna doctor Ţigănişteanu Constanţa (0751.030.553).
Toate cele bune şi însănătoşire grabnică! ;)))
În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
Toate cele bune şi însănătoşire grabnică! ;)))
În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
Mai multe informații despre: pneumopatia