Am 16 ai si am facut prostia de a incerca droguri

21-04-2013
MadalinParas
Nu este medic/terapeut
MadalinParas
Am 16 ai si am facut prostia de a incerca droguri, din cauza anturajului.Un coleg a venit cu un plic, era ceva verde, el a zis ca era cv de genu NoName la 60 de lei.Lam fumat iar peste 2 minute vedeam totul mai focusat iar partile laterale parca se apropiau.Dupa 2 ore am ajuns acasa si aveam o senzatie de somn continua si m-am culcat 3 ore.Dupa ce mama trezit mam simtiti mai bine, dar seara cand a treuit sa dorm deabia am putut.Pe la 5 noapte m-am trezit si nu puteam sa adorm.Intr-un final am reusit sa adorm iar in dimineata asta m-am trezit la ora 8.
Ce as dori sa va intreb, si daca imi poate raspunde, cineva specializat la intrebare, este daca starea asta ma va mai tine mult sau va trece de la sine.Am senzatia ca nu mai am energie si nu mai sunt concentrat la lucruri.Ieri a fost prima data cand am tras, 3-4 fumuri, si nu stiu daca pot ajunge sa devin dependent.Nu mia placut deloc ce am simtit si nu mai vreau niciodata sa mai fac asa ceva.
Va rog sa imi spuneti ce ar trebui sa fac si daca sa merg la medic, sau trebuie doar sa mai astept ca sa imi revin deoarece nu vreau sa devin dependent.
3 comentarii
0
22-04-2013, ora 07:17
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Salut, în primul rând felicitări pentru decizia de a înceta consumul.
Drogurile afectează sever creierul, iar dependenţa distruge viaţa. Acestea sunt doar o parte din senzaţiile inconfortabile.
Ai trăit o stare de confuzie, însoţită de halucinaţii. Mergi la medic dacă lucrurile rămân neschimbate.
Numai bine
0
24-07-2014, ora 17:59
Psiholog Stefan Liviu
Psihologie, Ploieşti
Psiholog Stefan Liviu
Efectele psihice produse de folosirea plantelor psihotrope sunt:
- stari confuzionale - pierderea identitatii;
- dispozitii schimbatoare;
- atacuri severe de panica, senzatie de moarte iminenta;
- ras fara motiv, euforie, relaxare;
- imposibilitate de concentrare si memorare, diminuarea atentiei;
- probleme de rationament logic;
- iluzii senzoriale si distorsiuni spatio-temporale;
- halucinatii, senzatia decorporalizarii (iesirii-expulzarii din corp);
- senzatie de omniscienta, persoana se crede atotcunoscatoare;
- frica, anxietate, angoasa, tristete, iritabilitate, etc.
Riscul consumului este dependenta. Cea mai inteleapta decizie este dorinta de a inceta consumul acestora.
0
27-08-2014, ora 05:19
danonino25
Nu este medic/terapeut
danonino25
Mey nene psihologule.in afara de citate din carti matale mai stii si altceva/..hai sa fim seriosi ca nu e deloc adevarat ceea ce spui matale...macar daca trageai si spuneai din propria experianta..de ce nu te apuci matale sa tragi si sa vezi ce simti...si dupaia sa debitezi tampenii de prin carti emise...nu pe bune...!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Anumite trăsături din adolescență pot crește riscul consumului de droguri la maturitate
  • Cele mai periculoase droguri în prezent
  • Obiceiul de a căuta droguri, un factor de risc pentru recidivă în rândul foștilor consumatori de droguri
  • Muzica indigenă ajută persoanele care se recuperează de dependența de droguri sau alcool să se vindece mai repede
  •