Alimentele cu vitamina K sunt de evitat daca am mutatii heterozigote MTHFR si PAI???
Sunt gravida in 13 sapt si am descoperit ca am 3 mutatii, toate 3 heterozigote MTHFR si PAI., adica o predispunere la coagulare a sangelui dupa aceste mutatii genetice moleculare. (le-am facut pt ca la 10 sapt anul trecut am pierdut o sarcina fara sa stiu, fara simptome, fara sa iau vreo ceva, a fost horror)
Iau aspenter zilnic si vitaminelor si atat,. medicii mi-au zis ca decoamdata nu necesit clexane (heparina), dar am citit pe net ca sunt de evitat alimentele coagulante gen cele cu vitamina K. asa e? mai ales ca toate care au aceasta vitamina sunt extrem de sanatoase gen: spanac, , mazare, salata verde, varza, rosii,. asta este??
ar trebui sa le evit??
off si mananc zilnic salata verde cu rosii.. iar de varza nu mai zic..as manca si d-aia f des, dar de cand am citit, parca sunt destul de panicata!
Iau aspenter zilnic si vitaminelor si atat,. medicii mi-au zis ca decoamdata nu necesit clexane (heparina), dar am citit pe net ca sunt de evitat alimentele coagulante gen cele cu vitamina K. asa e? mai ales ca toate care au aceasta vitamina sunt extrem de sanatoase gen: spanac, , mazare, salata verde, varza, rosii,. asta este??
ar trebui sa le evit??
off si mananc zilnic salata verde cu rosii.. iar de varza nu mai zic..as manca si d-aia f des, dar de cand am citit, parca sunt destul de panicata!
5 comentarii
Buna ziua, sunt insarcinata in 27 saptamani iar acum 3 zile am fost la control iar medicul ginecolog presupune ca am tromboflebita pelviana si ma trimis sa-mi fac ecografie doppler, am putut sa ma programez abia pe 6 iulie pana atunci iau detralex 1 dimineata, 1 seara dar tin sa preciezez ca am dureri inghinale. Intrebarea mea este : este ceva grav daca as avea tromboflebita pelviana, pot naste normal? Multumesc
Anais, mergi de urgena la un medic hematolog pt ca tot ce tine de trombo si sange si cheaguri nu tine de ginecologie ci de hematologie. tu fiind si gravida in luna mare poate fi f periculos si pt bebe in primul rand, nu poti sa stai numai cu dretalex...poate ai nevoie si de heparina.. mergi de urgenta si consullta si un hematolog bun!!!!!!!!!!!!!nu te costa nik!
Pai mai intai trebuie sa fac ecograf sa stiu sigur daca am sau nu tromboflebita
fa si ecograf..dar si stiu ca tot ce tine de sange cum e tromboflembita asta care inseamana cheaguri de sange in vene, artere, etc.. tine de hematologie! deci mergi urgent si la un hematolog!!! mai ales ca est gravida!!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1vitamina k si sarcina
- 31clorocalcin si vitamina k
- 12amanare menstruatie
- 7Vitamina K ajuta la intarzierea ciclului?
- 1vitamina k ajuta la amanarea mentruatiei?
- 2vitamina K pentru oprirea menstruatiei...
- 0Menstruația și vitamina k
- 2menstruatie prelungita
- 0vitamina k- eficienta sau nu?
Mai multe informații despre: Vitamina K
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: