Alimentatie fetita 3 luni

03-05-2019
Gabriela Andronache
Nu este medic/terapeut
Gabriela Andronache
Buna ziua,
Am o fetita nascuta pe 29 ianuarie 2019 la 37 de saptamani cu 2440 de grame. Din pacate am alaptat-o decat pana la 3 saptamani, nu aveam lapte suficient, ma mulgeam cu pompa si ii dadeam cu biberonul, ea neavand putere sa suga, apoi nu am mai avut lapte si am trecut pe Aptamil.
Acum cantareste 5100 grame, nu mananca bine, avem mese cu 50/70/90/120/150 ml pe zi. Nu reusesc sa ii fac un program, mananca haotic, uneori la 1.30 alteori si la 4 ore. Refuza biberonul si plange sau intr-o ora bea pe rasuflate 120 ml... Aceasta situatie persista de ceva timp, zilnic notez in agenda ora si cantitatea de laptic mancata, rareori depaseste 600 ml in 24 de ore si asta cu 7-8 mese.Noaptea doarme linistita, mananca la 21.00 dupa baita si se mai trezeste la 4 sau 5 si mananca 120/150 ml.
Pediatra ne recomanda sa o lasam in pace, sa manance cat are nevoie, cand are nevoie, insa eu sunt ingrijorata si mi-e frica sa nu fie bolnavioara.Ii dau zilnic Protectis si Espumisan.Mai am Bonisan/Grip Water Secom- binenteles nu ii dau din toate intr-o zi, ci incerc sa le schimb tot timpul.
Mentinez ca la 2 luni i-am facut vaccinul Rotarix, pe langa cele din schema nationala, sper sa nu aiba legatura, iar acum 5 zile i-am bagat cate o masura de Nan Optipro 1 la fiecare biberon. Asta la recomandarea medicului in speranta ca ii va creste apetitul si la insistentele mele de ai schimba formula. Insa am renuntat, nu s-a vazut nicio schimbare, am ramas la Aptamil.
Astept recomandarile dumneavoastra.
2 comentarii
0
06-05-2019, ora 09:54
Dr. Eugenia Vitan
Pediatrie, Alba-Iulia
Dr. Eugenia Vitan
Buna dimineata
Greutatea fetitei Dvs. este perfect normala, conform curbei internationale de crestere. Asadar sfatul D-nei Dr. Pediatru este corect.
As adauga, doar, sugestia de a lasa, sa se desfasoare cresterea copilasului, normal, sa renuntati la adaosul de medicamente, caci NU constituie un ajutor, de fapt, pt fetita. Sanatate !
0
06-05-2019, ora 10:13
Gabriela Andronache
Nu este medic/terapeut
Gabriela Andronache
Buna ziua,
Va multumesc foarte mult pentru raspuns.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: