alimentatia pentru 3 ani
fiul meu are aproape 3 ani si la 98 cm are 23 kg. intrucat mananca orice si este si pofticios, cum ar trebui sa ii distribui mesele si ce ar trebui sa contina si in ce cantitati?
2 comentarii
La 3 ani, copilasul are in medie 95 cm si 15-18 kg, deci copilasul este supraponderal. Pentru copii nu se recomanda diete, ei fiind in crestere, insa in acelasi timp nu e bine sa ramana supraponderal, deoarece excesul de greutate la aceasta varsta se mentine si la varsta adulta.
Incercati sa reduceti fainoasele si alimentele de tip fast-food, deasemenea sucurile acidulate si cola, limitati dulciurile concentrate. Din alimentatie nu trebuie sa lipseasca carnea macra, fructele, legumele, branzeturile si lactatele, precum si cerealele integrale. Intre mese este bine sa se limiteze gustarile, preferandu-se un fruct.
Este bine sa fie stimulat la joaca si sa se limiteze vizionarea televizorului si a calculatorului.
Incercati sa reduceti fainoasele si alimentele de tip fast-food, deasemenea sucurile acidulate si cola, limitati dulciurile concentrate. Din alimentatie nu trebuie sa lipseasca carnea macra, fructele, legumele, branzeturile si lactatele, precum si cerealele integrale. Intre mese este bine sa se limiteze gustarile, preferandu-se un fruct.
Este bine sa fie stimulat la joaca si sa se limiteze vizionarea televizorului si a calculatorului.
Multumesc mult pentru sfaturi.
Adevarata problema este alta pentru ca manca numai carne macra, fructe, branzeturi si lactate, cola si sucuri acidulate nu are voie, alimente fast food mai servim dar nu prea multe, cred totusi ca problema este faptul ca sta prea mult la televizor, calculator nu prea are voie, dar el s-a nascut la 8 luni si a avut displazie la ambele solduri si plus hipertrofie adeno-amigdaliana, ceea ce ne-a obligat sa fim destul de rezervati in miscare si sport. Momentan sunt inca in ingrijire pana la 3 ani, el avand gradul de handicap locomotor grav, dar mi-e teama la gradinita ca greutatea sa nu il impiedice la a se descurca la fel cu ceilalti copii. Multumesc anticipat
Adevarata problema este alta pentru ca manca numai carne macra, fructe, branzeturi si lactate, cola si sucuri acidulate nu are voie, alimente fast food mai servim dar nu prea multe, cred totusi ca problema este faptul ca sta prea mult la televizor, calculator nu prea are voie, dar el s-a nascut la 8 luni si a avut displazie la ambele solduri si plus hipertrofie adeno-amigdaliana, ceea ce ne-a obligat sa fim destul de rezervati in miscare si sport. Momentan sunt inca in ingrijire pana la 3 ani, el avand gradul de handicap locomotor grav, dar mi-e teama la gradinita ca greutatea sa nu il impiedice la a se descurca la fel cu ceilalti copii. Multumesc anticipat
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4nu mananca gatit, copil 3 ani
- 6alimentatia sanatoasa a copiilor de 1-3 ani
- 2De ce mananca noaptea?
- 16scaun lucios cu mucus
- 4alimentatie la copil
- 3copilul de 1 an si 3 luni nu vrea sa mestece
- 0dieta copil de 1 an si 9 luni care cantareste 20kg
- 3necesarul de lichide pe 24 de ore - copil un an
- 3alimentatie copil 2 ani jumate
- 7Scaun galben la baietel de 3 ani
- 6Alergie la albus de ou la copil de un an
- 3Alimentatia unui bebe
- 2Fetita mea de 2 ani si 7 luni nu vorbeste si nu vrea sa minince.Ce sa fac?
- 0Alimentație deficitara
- 0Fetita de 1 an și 9 luni nu mănâncă
- 0Copilul de 2 ani refuza sa mestece!
Mai multe informații despre: Alimentatia copiilor intre 1 si 3 ani
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: