Alimentatia bebelusilor de 3 luni
Buna ziua, am o fetita de 3 luni si avem probleme la mancare. La unele mese refuza sa pape sau scuipa lapticul ( este cu formula alimentata ) sau mananca la intervale de 5-6 ore. Mentionez ca si atunci cand papa, bea 150ml. De obicei noaptea nu sunt probleme. Ce pot sa fac, doctorita de familie spune ca trebuie sa o fortez, in pauza dintre mese bea ceai. La cantarirea de la 2 la 3 luni, a luat doar 450g in greutate.
5 comentarii
Nu sunt medic si nu vreau sa-mi dau cu parerea aiurea, dar iti spun ce sfat mi-a dat un pediatru grozav:copilul stie cel mai bine cand ii e foame si cat vrea sa manance.Studiile din ultimii ani au dovedit ca cel mai corect e sa hranesti cu lapte exclusiv sugarul pana la 6 luni, indiferent daca vorbim despre lapte praf sau de la san(fara apa sau ceai).Poate un medic iti va raspunde aici pe forum, dar iti recomand doua site-uri care au ca specific pediatria:PEDIASAN si PEDIATRU DE BUZUNAR, unde gasesti mult mai multe informatii despre tot ce tine de alimentatie/ingrijire/boli...etc. si medicii raspund destul de repede.
p.s. mi se pare aiurea ca un medic sa-ti recomande sa fortezi un copil sa manance
p.s. mi se pare aiurea ca un medic sa-ti recomande sa fortezi un copil sa manance
Buna Bestyutza! Iti multumesc mult de sfat. Si mie mi se pare aiurea sa o fortez. Astazi am sunat doctorita si i-am spus ca si ieri a mancat doar vreo 500 de ml si mi-a spus sa-i iau ceva vitamine " Visol " dar sa citesc prospectu sa vad cum se administreaza la bb. Deci ea habar nu are cum. Oricum am vb cu alt pediatru sa-mi mut papusa la ea dar nu pot numai cand face 6 luni ca asa ma " obliga " Casa de Sanatate sa stau cel putin 6 luni la medicul la care am inscris-o. Fara suparare dar unii medici de familie chiar nu au nici o taina cu ceea ce inseamna medicina si noi le incredintam lor viata bebelusilor nostrii.
Fetita mea, care acum are 1 an si 3 luni intotdeauna a mancat lapte foarte putin(o hranesc la san si faceam proba cantarului pt a vedea cat a mancat intr-o zi) si medicul de familie, un pediatru si un neonatolog mi-au spus s-o las sa manance cat vrea.Asa am facut, am inceput diversificarea la 6 luni, mananca orice, ii dau multe lactate ca sa compensez faptul ca nu bea mult lapte si niciodata nu mi-a fost bolnava.Va doresc sanatate tie si bebelusei.Pupicei.
p.s cere si sfatul unui pediatru, desi ma indoiesc ca te va pune s-o indopi cu ceai
p.s cere si sfatul unui pediatru, desi ma indoiesc ca te va pune s-o indopi cu ceai
Am pus pt tine intrebarea unui pediatru.Uite aici raspunsul:
500 de ml in 24 de ore este cam putin dar aici sunt mai multe lucruri de vazut, in principal greutatea actuala a copilului. Daca este un copil mai mic, eventual prematur, poate fi suficient.
Este bine sa mergeti la un consult la un medic specialit pediatru care poate sa consulte copilul si sa stabileasca, in urma unei discutii cu dvs. daca sunt probleme si cum pot fi ele rezolvate.
500 de ml in 24 de ore este cam putin dar aici sunt mai multe lucruri de vazut, in principal greutatea actuala a copilului. Daca este un copil mai mic, eventual prematur, poate fi suficient.
Este bine sa mergeti la un consult la un medic specialit pediatru care poate sa consulte copilul si sa stabileasca, in urma unei discutii cu dvs. daca sunt probleme si cum pot fi ele rezolvate.
Multumesc mult. Am vb intre timp si cu prietena mea care este neonantolog si cu care am nascut-o pe picea si mi-a zis ca sa stau linistita ca are o greutate normala si ca aluat bine luna asta in greutate ( 450gr ), normal ar fi fost 500 si e ok. La noi in casa e si foarte cald deoarece stam la etajul 8 si din cauza caldurii face mofturi la papica. Dar sub nici o forma sa nu o fortez sa pape. Si bb ca si noi cei mari stiu cand satuli.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 41Bebe 10 luni nu mananca nimic
- 23va rog un raspuns poate si un medic
- 8bebe cu crize puternice de burtica
- 5refuzul laptelui la sugar de 3 luni jumate
- 3alimentatie sugar.. sucul de fructe
- 1Alimentatia lui bebe
- 6bebele meu de 2 luni si 2 saptamani nu bea decat 100-105 ml
- 3bebe de 5 luni nu ia in greutate si papa foarte prost
- 0alimentatie corecta bebe 3 luni
- 5fetita imi refuza lingurita cu mancare
- 6Sangerare la defecatie
- 8schimbarea laptelui praf
- 2bebe stagneaza in grutate de cateva luni...
- 6bebelus 3 luni - alaptat + formule de lapte.
- 13diversificare alimentatie bebelusi
- 1Alimentatie copil 4 luni
- 5Bebe 9 luni jumate
- 3Bebe de 5 luni, este alimentat corect?
- 2Alimentatie fetita 3 luni
Mai multe informații despre: Alimentatia la sugar
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: