Alergie la proteza?

Din octombrie 2011 am doua proteze fixe din semiportelan
.Sus proteza cuprinde incisivii si un canin, mai am 7 dinti ai mei cu plombe diverse.
Jos am cuprinsi in proteza incisivii, caninii, premolarii si un molar.Altii nu mai am jos.
De cand au fost fixati definitiv in fiecare luna am probleme cu gingia.Se irita, daca apas iese intre gingie si dinte cred ca mancare si de multe ori sangereaza.Am folosit Corsodyl si diverse ceaiuri.Se amelioreaza dar dupa ce intrerup 'tratamentul' revine.In aceasta perioada am un miros neplacut in gura.
Alta problema:la doua saptamani de purtare a protezei mi s-a desprins de pe premolarul de jos o aschie de material.Dr.a plombat-o din nou dar s-a desprins si aceasta dupa o saptamana.Jos din 9 dinti cati are proteza 5 sunt ciobiti.Nu mai mananc lucruri tari.Orice mananc tai cu cutitul nu mai musc nici macar din paine.
Posibil proteza de jos sa fie facuta din deseuri?
Alergia aceasta nu cred ca este normala?
Ce-as putea face ?
Toata lucrarea m-a costat aproximativ 4000 lei.
Tare nu-mi permit alta investitie.
Cu multumiri,
Fimia
.Sus proteza cuprinde incisivii si un canin, mai am 7 dinti ai mei cu plombe diverse.
Jos am cuprinsi in proteza incisivii, caninii, premolarii si un molar.Altii nu mai am jos.
De cand au fost fixati definitiv in fiecare luna am probleme cu gingia.Se irita, daca apas iese intre gingie si dinte cred ca mancare si de multe ori sangereaza.Am folosit Corsodyl si diverse ceaiuri.Se amelioreaza dar dupa ce intrerup 'tratamentul' revine.In aceasta perioada am un miros neplacut in gura.
Alta problema:la doua saptamani de purtare a protezei mi s-a desprins de pe premolarul de jos o aschie de material.Dr.a plombat-o din nou dar s-a desprins si aceasta dupa o saptamana.Jos din 9 dinti cati are proteza 5 sunt ciobiti.Nu mai mananc lucruri tari.Orice mananc tai cu cutitul nu mai musc nici macar din paine.
Posibil proteza de jos sa fie facuta din deseuri?
Alergia aceasta nu cred ca este normala?
Ce-as putea face ?
Toata lucrarea m-a costat aproximativ 4000 lei.
Tare nu-mi permit alta investitie.
Cu multumiri,
Fimia
1 comentarii

Nu este alergie. Lucrarea este probabil facuta un pic prea lunga si agreseaza gingia.
Lucrarea de jos nu este facuta din deseuri. S-a ciobit pt ca undeva a existat o problema (cel mai probabil la adaptarea ocluzala - a muscaturii -).
Lucrarea de jos nu este facuta din deseuri. S-a ciobit pt ca undeva a existat o problema (cel mai probabil la adaptarea ocluzala - a muscaturii -).

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 1Proteza scheletata probleme
- 2Proteza scheletata, dinti rupti
- 2Proteza scheletata
- 1Proteze fixe pe implanturi dentare
- 2Proteza dentara
- 34 dinti restanti dor, proteza telescopata imposibil de purtat
- 2A treia zi cu proteza superioara totala
- 2Dureri sau disconfort
- 2Ce tip de coroana este potrivit
- 2Edentatie totala sau se pot reconstitui