alergie la para?
fetita mea are 6 luni si am inceput diversificarea de ceva timp. Ieri am introdus para pe care am combinat-o cu branzica de vaca de care o mancase si cu o zi in urma la masa de la ora 14, iar pe la ora 19 am observat ca fata i se umplse de bubite mici si rosii. Astazi dimineata am observat ca pe langa cele de pe fata i-au aparut si pe trunchi foarte multe. Tin sa precizez ca ea are o forma usooara de dermatita atopica ce s-a declansat pentru prima oara dupa vaccinul de la 2 luni si a scapat de bubite cam intr-o saptamana. Pana ieri cand i-au aparut din nou bubitele nu a mai avut nici un fel de problema cu dermatita. E posibil sa fi facut alergie la para? Sau e posibil sa aiba legatura cu eruptia dintisorilor? Astazi trebuie sa mergem la vaccinul de la 6 luni si ma intreb daca bubitele ar putea avea o influenta negativa asupra vaccinului sau invers.
2 comentarii
Buna ziua,
da, poate fi o reactie alergica la para (atentie si la mar, cirese, piersici si prune care fac parte din aceeasi clasa cu para), dar sa fiti atenta si la laptele/branzica de vaca. Discutati si cu medicul de familie, dar ar fi bine sa amanati vaccinarea pana ii trec bubitele. Multa sanatate!
da, poate fi o reactie alergica la para (atentie si la mar, cirese, piersici si prune care fac parte din aceeasi clasa cu para), dar sa fiti atenta si la laptele/branzica de vaca. Discutati si cu medicul de familie, dar ar fi bine sa amanati vaccinarea pana ii trec bubitele. Multa sanatate!
Si mai poate intra in dicutie si rubeola pe care medicul o poate diagnostica si acum in prezenta adenopatiei retroauriculare.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 40Pityriasis Rosea
- 11alergiile alimentare - unde fac teste?
- 6Arefam-ul si alergia
- 11Am facut alergie.help :(
- 0Alergie sau reactie la mustar, iute
- 3Alergie alimentara severa, cred.
- 4Alergie la dulciuri.
- 35gastrita erosiva rectosigmoidita intoleranta alimentara si medicamentoasa
- 0alergie a pielii
- 2Simptome multiple: nas-gat-ureche
- 1Alergie medicamentoasa sau alimentara
- 3respiratie insuficienta si ziua si noaptea, cu suieraturi la expiratie.
- 1Alimentația unui alergic?
- 1Posibil boala de sange?
Mai multe informații despre: Alergia alimentara
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: