alcool in prima luna de sarcina
Buna ziua.Astazi am aflat ca sunt insarcinata in 7 saptamani si sunt terifiata de faptul ca toata luna decembrie (deci pana acum 3 sapt.) am consumat cate o bere aproape zilnic, pepsi si de Anul Nou un pahar de sampanie, fara sa stiu ca sunt insarcinata.In ce fel poate afecta asta sanatatea si dezvoltarea viitorului copil? Exista riscul de a avea malformatii? Va multumesc!
5 comentarii
intrebare:
- femeie..si ai consumat 3 saptamani APROAPE zilnic CATE o bere???????????
FARA COMENTARII !
O zi buna iti doresc!
- femeie..si ai consumat 3 saptamani APROAPE zilnic CATE o bere???????????
FARA COMENTARII !
O zi buna iti doresc!
Si daca e femeie si a consumat bere ce??nu pot sa cred ca am ajuns in secolul asta si tot mai avem prejudecati de acest gen.Femeia e e ingrijorata iar tu o pui la zid.Foarte urat din partea ta!Banuiesc ca tu nu ai consumat niciodata alcool...
In alta ordine de idei, Aalice, daca ai consumat alcool trebuie sa discuti cu medicul care te are in evidenta pentru a te informa daca este sau nu vreun risc.Eu zic sa nu te ingrijorezi, totul va fi bine.
In alta ordine de idei, Aalice, daca ai consumat alcool trebuie sa discuti cu medicul care te are in evidenta pentru a te informa daca este sau nu vreun risc.Eu zic sa nu te ingrijorezi, totul va fi bine.
Riscul de a afecta sarcina este foarte mic la cantitatea pe care ai folosit-o tu si pentru ca ai consumat pana in urma cu 3 saptamani. Riscul este reprezentat de Sindromul Alcoolic Fetal, care apare la doze mult mai mari de alcool ingerate.
Stai linistita caci nu se va intampla nimic cu micutul, nu iti recomand sa faci avort. Se va dezvolta normal, nu-ti fa griji. Insa sa ai grija ca pe perioada sarcinii sa nu mai consumi alcool zilnic si / sau in cantitati mari.Daca iti doresti un copil sanatos sa te alimentezi bine si sa te abtii de la alcool si de la fumat.
Va multumesc pentru raspunsuri si pentru critici. De la inceputul lui ianuarie nu consum alcool, cafea, pepsi si nu fumez. Imi iau vitaminele prenatale cu regularitate. Doar ca nu ma asteptam sa se intample, iar daca s-a intamplat suntem fericiti (acum mult mai linistiti) si asteptam sa vina sanatos pe lume si sa ne bucuram de el asa cum ne bucuram si de fetita noastra in varsta de 5 ani. Multumesc tuturor!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 23Boala maniaco-depresiva - Cum il salvam?
- 4hepatita C si sarcina (7 saptamani)
- 5tata alcoolic.. refuza internarea sau orice ajutor din partea unui medic
- 5Ajutor online pentru persoanele cu un consum abuziv de alcool
- 11sotul meu bea mult si sta cu prietenii
- 2alcoolica, eu?
- 8problema respiratorie
- 18Consumul moderat o problema?
- 6depresie? rog sfatul unui psihiatru.
- 23Antidepresivele si alcoolul
- 13deja alocolul imi controleaza viata. De unde incep?
- 4Operatie Bypass
- 4Ce trebuie sa fac sa scap de alcool?
- 12consumul de alcool in timpul tratamentului pt depresie majora.
- 3Imi este foarte rau a doua zi dupa ce consum alcool!
- 4amortire degete mana stanga+informatii..
- 11Cum pot trata dependenta de alcool?
- 1Disperat!! Hematemeza dupa consum exagerat de alcool + analize
- 1Alcool in prima luna de sarcina
Mai multe informații despre: Sarcina luna II Alcoolul alcoolul si sarcina
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: