Nu am putere in mana, degetele amortite, cu furnicături, dureri mari de umeri

26-03-2017
Georgeta 43
Nu este medic/terapeut
Georgeta 43
Bună seara! Pe 6 martie 2017 am făcut RMN coloana cervicala si toracala. Iata interpretarile:importanta extruzie pulpara la nivelul discului C4, pe fondul ruperii inelului fibros extern-componenta pulpara cu diametrul de 5/7/7 mm ce exercita compresiune paramediana stanga pe cordonul medular si rădăcina C5 stânga;ligament longitudinal posterior integru.
- deborduri circumferentiale la C3 si C5 lateralizate stânga cu ingustari moderate a găurilor de conjugare.Toracal pare totul normal, desi in august 2015 aveam 2 protruzii discale.
Acum sa va spun simptomele. Nu am putere in mana dreapta, am toate degetele amortite, cu furnicături, dureri mari de umeri, mai puternic in cel drept, am dureri de cap, de ceafa, intre omoplați, dureri care incep din spate toracal cu coaste pana-n capul pieptului, dureri de sold drept.As vrea sa știu cat e de grava situația mea?Ce ar trebui să fac?E necesara operatie?Daca nu aleg operatia ce risc imi asum?Durerile de coaste din ce cauza pot fi?
Aștept cu nerăbdare răspunsul. Mulțumesc.
5 comentarii
0
27-03-2017, ora 10:00
Dr. Cocîrla Mihaela Diana
Neurologie, SUCEAVA
Buna ziua. Va recomand sa mergeti cat mai repede la o consultatie la un Neurochirurg cu experienta. Parerea mea e ca este necesara interventia chirurgicala, asa cum descrieti dvs lucrurile. Simptomele par sa fie legate de acea hernie de disc cervicala, mai putin durerea de sold care trebuie luata separat. Ar trebui sa mergeti la reumatologie, mie mi-e greu sa va dau un sfat fara sa va vad. nu stiu nici macar varsta dvs. Va doresc multa sanatate! Sa ma tineti la curent cu ce ati facut.
0
27-03-2017, ora 12:32
Georgeta 43
Nu este medic/terapeut
Georgeta 43
Va mulțumesc.Am 43 de ani.Miercuri am "programare "la neurochirurgie.Va voi tine la curent, dar mai am o întrebare.Pe baza interpretarii RMN-ului imi puteti spune parerea dvs.Risc daca ma intorc la munca?Eu sunt casiera la un magazin care presupune ridicare de greutati de pana la 5 l.(bidoanele cu apa)Precizez ca pana pe 31 martie sunt în concediu medical din cauza unor probleme la mana dreapta.(artroza, sindrom de tunel carpian si tenosinovita)Ar trebui sa imi iau in continuare medical?
0
28-03-2017, ora 09:59
Neurologie, SUCEAVA
Buna ziua. Va recomand sa nu faceti nici un efort, mai specific sa nu ridicati bidoane de 5 L de apa. Este vorba de o hernie de disc la nivel cervical, care deja atinge/apasa pe cordonul medular, adica mai exact maduva spinarii. Maduva spinarii la nivel cervical contine fibrele nervoase care controleaza miscarile, coordonarea si sensibilitatea intregului corp (membrele inferioare, trunchi si membrele superioare).
0
28-03-2017, ora 12:46
Georgeta 43
Nu este medic/terapeut
Georgeta 43
Va mulțumesc din suflet pentru răspuns. Imi voi lua medical pana la soluționarea problemelor. Maine ma duc la neurochirurgie.Sanatate!
0
29-03-2017, ora 22:53
Georgeta 43
Nu este medic/terapeut
Georgeta 43
Bună seara! Revin cu amănunte asa cum am promis.Azi am fost la neurochirurgie. Dupa consult dl.dr mi-a spus ca nu este o urgență.Este hernie, dar mai pot aștepta, dacă respect indicațiile dansului. La umar mi-a spus ca am PSH, iar la mana dreapta STC.Pentru STC ma interneaza mâine ca sa ma opereze. Si, probabil, dupa2-3 săptămâni va trebui sa ma duc sa ma operez și la mana stânga. Va mulțumesc pentru raspunsuri și va doresc sănătate.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.