POLIP COARDA VOCALA -SCOS
In urma cu un an am facut laringita, in urma laringitei s-a constatat ca exista un polip mic(1 mm )pe coarda vocala dreapta. Recent, in urma cu o saptamana, mi-am scos acel polip. Dupa scoatere nu am vorbit deloc 3 zile, am mers la dr. si totul este bine, mi-a dat vitamina A uleioasa sa pun pe nas. In prezent sunt bine, am vocea buna.
As vrea sa stiu ce trebuie sa mai fac in continuare, daca am voie sa vorbesc normal, daca mai trebuie sa tin repaus vocal sau sa vorbesc mai putin (dl. dr. a omis sa imi spuna acest lucru si ma duc la control abia peste 3 saptamani. Va rog sa imi dati si alte sfaturi utile. Multumesc!
As vrea sa stiu ce trebuie sa mai fac in continuare, daca am voie sa vorbesc normal, daca mai trebuie sa tin repaus vocal sau sa vorbesc mai putin (dl. dr. a omis sa imi spuna acest lucru si ma duc la control abia peste 3 saptamani. Va rog sa imi dati si alte sfaturi utile. Multumesc!
6 comentarii
se poate vorbi cu voce normala.. dar fara mare efort vocal si ridicarea vocii
mai important este sa intrelegi ca loaringitele cel mai frecvent sint din cauza unui reflux gastric nedepistat
si pentru a preveni recidiva laringitei si polipului
NU se mai consuma NIciodata
bauturi acidulate, fructew citrice, mancare acra, otet..s.a
mai important este sa intrelegi ca loaringitele cel mai frecvent sint din cauza unui reflux gastric nedepistat
si pentru a preveni recidiva laringitei si polipului
NU se mai consuma NIciodata
bauturi acidulate, fructew citrice, mancare acra, otet..s.a
Buna ziua. Am fost diagnosticata cu nodul pe coarda vocala stanga. Am vocea ragusita de mai mult timp si simt ceva in gat. Am facut pauza vocala trei zile si sunt tot ragusita. Urmez tratament dat de la Spitalul Panduri cu bioparox, vimovo si selezin de sase zile. Mentionez ca am o hernie hiatala care pare sa imi provoace reflux gastric. Trebuie sa merg la control dupa 1 august. Credeti ca am sanse sa se retraga nodulul? Este absolut necesara operatia?Sunt profesor si viata mea depinde de voce. Multumesc.
nodul poate sa se retraga..numai, cu conditia ca tineti si regimul corect alimentar sa nu ajunga acidul gastric niciodata in regiunea faringelui
deasemenea tratamentul local cu aerosoli, aromoterapie, salinoterapie facut insistent de mai multe ori pe zi
si la prima gresala alimentara cu reflux... o luati de la capat cu tratamentele
deasemenea tratamentul local cu aerosoli, aromoterapie, salinoterapie facut insistent de mai multe ori pe zi
si la prima gresala alimentara cu reflux... o luati de la capat cu tratamentele
Va multumesc foarte mult. Sper sa am noroc. Credeti ca ceaiul de sanziene galbene m-ar ajuta?
da.. pentru tractul digestiv
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 78polipi pe corzile vocale
- 50polipi pe corzile vocale
- 14polip coarda vocala
- 3Voce guturala ragusita - copil 2 ani
- 4polip coarda vocala
- 1Polip hemoragic coarda vocala tratament medicamentos?
- 0Noduli/polipi corzi vocale?
- 0Polipi laringieni
- 5Ajutați-mă: carcinom epidermoid spinocelular cheratinizat invaziv, G1
Mai multe informații despre: Polipul corzilor vocale
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: