Agresivitate pe fondul depresiei?

34 comentarii 1 2
0
03-10-2015, ora 23:35
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Da e posibil ca si aceasta doza de 10 mg care este uzuala sa fie putin prea mult ! Exista si pastile de 5 mg de cipralex insa acestea se folosesc foarte rar dar si pastilele obisnuite de 10 mg cred ca au acel semn pe mijloc pt injumatatire !
Ceaiul de tei nu e suficient, va recomand sa ii adaugati in ceaiul preparat si 10-15 picaturi de tinctura de valeriana sau talpa-gastii la o cana sau cam 20-25 de picaturi la 500 de ml ! Lavanda de asemenea este foarte buna de adaugat langa tei la prepararea ceaiului !

Stimate D-le psiholog, psihologizarea inseamna translatarea unei boli (deficienta de organ) in sfera psihologiei, adica modul de gandire si reactie a unei persoane ! Ceva optimizari se pot face la orice persoana dar de la a optimiza pana la a vindeca o boala (disfunctionalitati ale creierului in cazul nostru) e cale cam lunga si poarta numele de..MALPRAXIS !
Deci boala e psihologizata iar pacientul e psiho-ologizat ! :)

In alte tari problema 'psiholog vs. psihiatru' a fost rezolvata prin faptul ca psihologii au dreptul sa prescrie unele anxioltice si antidepresive, deci nu devin talibani ai mentalismului !
Eu am o propunere inregistrata la Ministerul Sanatatii prin care cer sa se subventioneze un numar de sedinte de psihoterapie anual insa numai pt persoanele inregistrate la un medic psihiatru si la recomandarea acestuia ! In felul asta s-ar putea tine evidenta precisa - este un obiectiv din Legea Sanatatii Mintale - si nu o estimare statistica cum se face in prezent ! De fapt ar trebui un Program National, pt a putea depista si trata precoce maladiile psihice !
0
04-10-2015, ora 12:51
Un om disperat
Nu este medic/terapeut
Un om disperat
Multumesc de sugestii, dl Stevens!
Voi cumpara si tincture de valeriana, pt a optimiza efectele ceaiului de tei (a mai folosit-o iubita mea, in trecut, cu rezultate destul de bune).
O duminica linistita va doresc!
0
29-10-2015, ora 12:58
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Sunt de acord cu tine stevens ca medicatia specifica este foarte importanta in afectiunile psihice si ca sunt multe situatii in care pacientul poate fi descurajat sa o ia. Probabil la fel de multe sunt insa si situatiile in care nu se acorda suficienta atentie psihoterapiei, care e departe de a fi un tratament alternativ, ci e unul bazat pe dovezi clare (spre deosebire de mult cantatele naturiste, care sunt cu adevarat tratamente alternative, cu un efect ce de multe ori se desprinde cu greu de placebo chiar si la nivel valoric, nu statistic).

Afectiunile psihice se trateaza de fapt in echipa (insa o sa mai curga ceva apa pe Dambovita pana ajungem la asta in majoritatea cazurilor). Din fericire Om disperat a avut parte de un medic ce stie asta. Cum merge terapia de cuplu?

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
0
30-10-2015, ora 15:46
Un om disperat
Nu este medic/terapeut
Un om disperat
Dl psihoterapeut Rares Ignat,
Multumesc pentru implicare!
Terapia de cuplu decurge foarte bine, lucram cu aceeasi dna psihoterapeut care a lucrat cu iubita mea pe terapie cognitiv-comportamentala si care colaboreaza si cu o dna doctor psihiatru si suntem foarte multumiti de progresele obtinute. Plus ca in urma terapiei, relatia noastra a devenit mai frumoasa, mai stabila, mai fericita, eliberata,. in mare masura, de temerile si emotiile negative ale iubite mele si, de ce nu, si ale mele.
Va doresc o zi frumoasa si insorita!
Adaugă un comentariu / răspuns
34 comentarii 1 2

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul