Afte care nu raspund la tratament de o luna de zile
Buna ziua. Copilul meu are 1 an si trei luni. Am mers mult la plaja dupa 6 seara si a facut baie in mare. Baga tot ce prinde in gura de mititel, mai ales acum ca ii ies 4 maseluteDe o luna de zile i-a aparut stomatia aftoasa in gat si nu in gura. Dupa 15 zile am crezut ca nu mai are nimic insa dupa cateva zile a inceput sa verse tot ce inghitea. Medicul a spus ca are afte in gat din nou. N-am mai mers la plaja insa dupa cateva zile i-au aparut una cate una si in sptaele buzei de jos. I-am tot dat, Bioparox, 5 zile, tantum spray zilnic, aftolizol, glicerina boraxata cu nistatin, kalium bichromicum, borax si alte med homeopate, ii clatesc gurita cu apa cu bicarbonat dupa masa, ii dau numai mancare semi-lichida sa nu si le irite cu ceva care zgarie si ele tot reapar. Va rog sa ma ajutati, de la ce apar? Si cum sa scapam de ele ?
3 comentarii
Nu are voie sa manance oua, ciocolata, cereale, sucuri carbogazoase, branza, rosii, capsune, citrice, alimente prea reci sau prea fierbinti...ii dai prea multe medicamente...glicerina boraxata sau violet de gentiana e suficient, si trebuie bine hidratat cu ceai de musetel..daca persista, recidiveaza si copilul refuza sa manance, se poate administra o solutie local cu cortizon si anestezic.ar trebui vazut din nou de un pediatru.
Dupa ce se vindeca cumpara-i un sirop cu vitamine [ in special vitamine din complexul B ] pentru a se putea apara mai bine contra infectiilor.
Doamna doctor, multumesc pentru raspuns. Eu ii dau numai galbenus de ou, odata pe saptamana, Nici din acesta nu are voie ? Ciocolata nu a gustat inca. Cereale ii dau 7 korn si din orez in lapte. Acestea sunt permise? Nu ii mai dadusem de ceva timp deloc nici din restul alimentelor si tot nu ii trec aftele. Deci intrebarea mea era daca are voie acel un galbenus pe saptamana si cerealele car se dau al 4-6 luni, orez si 7 korn. Multumesc anticipat
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2care este cauza aparitiei permanente a aftelor?
- 10Puroiul si sangele
- 46Limba crapata si dureroasa
- 1despre afte
- 10afte bucale
- 0Afte bucale dar nedureroase
- 0Puroi la masea de 6 zile:((
- 1masea umflata, ce sa fac?
- 1Afte bucale pe cerul gurii
- 1Afta bucala
- 1un sfat daca se poate
- 4Afta recidivanta
- 1Doua bubite albe pe buza
- 4Afte bucale
- 1Aftă bucală și ganglion inflamat
- 2Cavitatea bucala
- 2Afte pe locul dupa extractia molar 3 (de minte)
- 1Afte bucale
- 2Formațiune dubioasa la nivelul gatului si dureri de gat
Mai multe informații despre: Aftele bucale
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: