afectiune dermatologica la calcai

03-03-2017
mamalaura
Nu este medic/terapeut
mamalaura
salutari, sotului meu in urma cu cateva zile i s-a format un fel de bula de burete sub un calcai care s-a tot marit treptat ajungând de un diametru destul de mare. zona este moale si devine din ce in ce mai alba..si cam dureroasa..ca si cum pielea este mancata ramanand gaurele rotunde mai mici si mai mari, exact ca la un burete sectionat
ne poate ajuta cineva cu ceva informatii si respectiv sugestii? multumim
4 comentarii
0
03-03-2017, ora 23:18
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Foarte probabil este vorba despre un picior diabetic.
Ce greutate/inaltime are?
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
05-03-2017, ora 00:48
mamalaura
Nu este medic/terapeut
mamalaura
175cm si cca 75kg
Precizez ca sotul meu lucreaza in constructii de luni pana sambata.Initial am presupus ca este de la bocancii de munca, dar avem foarte mare grija sa-i dezinfectam in fiecare saptamana.. in urma cu o saptamana sotul meu a sudat la locul de munca si a presupus ca i-a sarit ceva in bocanc in timp ce suda, fara sa-si dea seama, dar locul nu pare ars, e alb si spongios, cu gauri in stratul de piele, in fundul gaurilor se vede rosu ca si cum este mancata toata derma.ar fi cazul sa mergem la urgente? noi locuim in italia momentan, ar trebui sa ne facem griji?
0
05-03-2017, ora 09:30
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Cauza este foarte clara: efort exagerat, pe fondul incaltamintei inadecvate piciorului (incaltaminte rigida si care stimuleaza transpiratia excesiva).
Poate fi vorba si despre un picior scobit constitutional (pe cavus), care interzice meserii ce presupun stat in picioare si mers pe jos.
Nu este exclusa si prezenta unui corp strain.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
05-03-2017, ora 22:11
mamalaura
Nu este medic/terapeut
mamalaura
multumim foarte mult pt raspunsuri. azi dimineata când am verificat calcaiul, zona respectiva era inchisa, neteda, usor albicioasa, precum o batatura
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tratamentul corect al călcâielor crăpate
  •