calciu ionic scazut
Mi-a iesit valoarea calciului ionic de 0, 93 in conditiile unor valori de laborator intre 1, 1-1, 3 mmol/l.Ce fel de preparat sa iau, tinand cont ca lunar iau 10 zile calciu???? Se pare ca nu asimilez...Ce parere are d.na(nul) dct.? Va multumesc.
18 comentarii
Atat scrie pe buletinul de analize "Calciu ionic".Multumesc si astept raspuns.
Ai scris..tinand cont ca lunar iau 10 zile calciu..." .se intelege ca deja iei calciu.ce fel de calciu ?
Aha.Am luat de fiecare data altceva;De pilda calciu cu d3 capsule;sau ca cu d3 efervescent sau am baut fiole de gluconat de ca;am mai luat ca cu d3 masticabile sau ca lactic.Cam aceste sortimente le-am luat incepand din luna octombrie a anului trecut pana in prezent, cand la ultima verificare a ca ionic (acum vre-o 2 sapatmani) mi-a iesit valoarea care v-am indicat-o.Nu ar fi nici o problema daca nu as simti aceasta carenta, dar se cam manifesta si sincer, nu mai stiu ce sa mai fac, m-am cam saturat de calciu...Va multumesc.Dct de familie i-a indicat sa beau filoe de gluconat cu apa...dar...nu stiu ce sa mai zic, am cam baut si se pare ca nu asimilaza organismul.
Nu bea fiolele caci nu te va ajuta cu nimic...Incearca Calciu D3 Nycomed cate 2 cp/zi si repeta analiza calciului dupa o luna.
De la Nycomed am luat calciu masticabil in luna noiembrie si analizele mi-au iesit asa cum ati vazut.Va multumesc pt.raspuns...
buna loreda,
aceeasi problema o am si eu. din pacate pastilele luate ( si au fost ceva) nu se asimileaza. Singurul lucru care a avut efect miraculos a gluconolactat de calciu si magneziu injectabil ( si se vedeau imbunatatiri si la analize)
Din pacate nu se mai produce in Romania, insa se pare ca in tarile vecine s-ar gasi ( dar eu nu putut sa fac rost)
aceeasi problema o am si eu. din pacate pastilele luate ( si au fost ceva) nu se asimileaza. Singurul lucru care a avut efect miraculos a gluconolactat de calciu si magneziu injectabil ( si se vedeau imbunatatiri si la analize)
Din pacate nu se mai produce in Romania, insa se pare ca in tarile vecine s-ar gasi ( dar eu nu putut sa fac rost)
buna verticala.Iau acum gluconat filole-le beau, si pe langa mai iau D3 de inghitit.Sa vad si asa...eu am mai baut fiole de calciu dar fara sa iau D3.
Atentie!! gluconolactat de calciu SI magneziu facut de Sicomed inainte( intramuscular) stiu ca exista gluconat ca simplu, dar nu e eficient ( nu in cazul meu)
sa-mi spui daca la tine functioneaza
sa-mi spui daca la tine functioneaza
Pai eu beau fiole de gluconat de ca, nu gluconolactat...;magneziu iau magne b6 la 2 ore dupa calciu.Nu fac nimic injectabil.iau cutia aceasta de 5 fiole, iau vitamina D3 si apoi ii voi repeta analizele, si o sa-ti spun cum au iesit.
O alta formula de calciu care a dat rezultate la multi pacienti este cel oferit de firma Sandoz.incearca si cu acesta.
Multumesc d-nei dct.pt.raspuns.Dar ce parere aveti despre gluconatul de ca fiole(eu le beau) in asociere cu vit.D3 ?Ati afirmat ca nu e de folos daca le beau, si totusi la bebelusi si copiii mici se da.
Ai spus ca ai baut fiole de calciu si valoarea acestuia tot mica a iesit.si nu e numai cazul tau.La bebelusi este altceva, se poate bea gluconatul de calciu deoarece secretia de suc gastric este mai redusa, pH-ul secretiei gastrice nu este ca la adult, absorbtia pentru glucide este foarte buna, toate acestea favorizand o buna utilizare a solutiei din fiole.Dar adultii care beau gluconatul de calciu nu au siguranta ca absorbtia si asimilarea este la fel de buna ca la copii. Puteti intra si intr-o farmacie homeopata, exista si acolo produse bune ce pot corecta o carenta de calciu.
Multumesc pt raspuns.Va tin la curent cu ce s-a mai petrecut.
Mi-am dat seama de un lucru, pe care medicii nu-l remarca.NU CRED CA ESTE VRE-O VINA A PRODUSELOR DIN CALCIU CI ESTE CEVA IN LEGATURA CU METABOLZARE ACESTUIA DE CATRE ORGANISM.Asadar cred ca trebuie sa ne spuna d-na doctor care ar fi cauzele din care nu asimilam calciu, in diversele lui forme farmaceutice cu care eu una m-am saturat sa ma indop.
Asa este, diferitele formule de calciu nu au nici o vina, organismele noastre sunt diferite d.p.d.v. metabolic, procesele chimice care au loc in corpul nostru sunt diverse deoarece fiecare structura din noi are o functionalitate diversa , iar conditiile de procesare si asimilare a calciului si nu numai, nu sunt nicidecum egale. Daca te-ai saturat sa te indopi cu aceste preparate de calciu incearca si la o farmacie homeopata.poate ca produsele lor vor fi mai eficiente in a corecta aceasta carenta.
Da.multumesc pt raspuns d-nei dct.probabil ca voi recurge la produse homeopate.
Mi-a iesit calciu 5, 1...ce pot face? Anul trecut mi-am scos tiroida...
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5o problema care-mi da peste cap toate planurile de viitor...
- 5puls marit, calciu putin mai mic... tahicardie
- 3dureri insuportabile de umar partea stanga si toata mana
- 3slabiciune, ameteala, dezechilibrul, palpitatii si caderi de calciu
- 3cal-d-vita masticabile
- 5palpitatii-cadere calciu?
- 11Analize medicale: calciu si fier sub limina minima
- 3calciu si magneziu in acelasi timp?
- 26Suplimentele cu Calciu
- 3Calciu+Vitamine.
- 5Tratament lipsa de calciu
- 6Nu stiu de ce s-a intamplat asa !?
- 0calciu, magneziu si zinc ingrasa?
- 11Analize la un baietel de sase ani
- 7ca125... este influentat de perioada ciclului menstrual, premenopauza, chist ovarian, mamar ?
- 9gluconolactat cu calciu si magneziu
- 2Cadere de calciu sau epilepsie
- 0magneziu + calciu + siliciu
- 0Ajutor interpretare analize, urgent
Mai multe informații despre: Calciu
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: