Aderente - ce presupune asta si care sunt implicatiile? | Forumul Medical ROmedic

Aderente - ce presupune asta si care sunt implicatiile?

16-01-2008
SufletDInger
Nu este medic/terapeut
SufletDInger
Am nascut in decembrie 2007 prin cezariana. Am inteles ca mi s-au descoperit niste aderente. As vrea sa stiu ce presupune asta si care sunt implicatiile acestora. Ce tratament trebuie urmat, de la ce s-au format? mentionez ca am endometrita si chisturi pe un ovar, exista vreo legatura intre cele doua? Multumesc de raspunsuri.
3 comentarii
0
17-01-2008, ora 00:00
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Anterior cezarienei, ai mai avut interventii chirurgicale? Ca de exemplu, apendicectomia; In acest caz, avem o explicatie pentru aceste aderente; Cauza aderentelor o reprezinta un proces inflamator.Orice interventie chirurgicala antreneaza procese inflamatorii care pot duce la formarea de aderente ;interventiile mici antreneza procese inflamatorii reduse ca intensitate, riscul de a se forma aderenete este mai mic;
0
22-01-2008, ora 00:00
SufletDInger
Nu este medic/terapeut
SufletDInger
Nu, nu am avut nici o alta interventie chirurgicala in afara cezarianei. De aceea as dori sa aflu ce sunt ele de fapt si de la ce s-au format si care sunt consecintele existentei acestor aderente. Stiu ca am endometrita si chisturi pe un ovar, exista vreo legatura intre ele si aderente ?
0
22-01-2008, ora 00:00
Oftalmologie, Bucuresti
Te sfatuiesc sa citesti 2 articole:
www.eva.ro/sanatate/articol403.html
www.infertilitate.ro/chirurgie_laparoscopia_aderente.htm
Sper sa te ajute.Numai bine
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cezariana nu afectează calitatea vieÈ›ii sexuale
  • Transplantul microbian de la mamă È™i de la tată pentru sănătatea nou-născutului prin cezariană
  • NaÈ™terile prin cezariană în timpul travaliului sunt legate de riscuri în sarcinile viitoare
  •