Acufene pusatile

02-03-2017
Geanina1
Nu este medic/terapeut
Geanina1
Buna ziua! Va scriu in legatura cu o problema pe care o am pe aprox. un an de zile. In luna ianuarie, anul trecut, dupa o excursie la munte, exact in ziua cand am ajuns acasa am inceput sa imi aud in urechea dreapta bataile inimii. Se auzeau foarte tare, iar daca schimbam pozitia capului intr-o anumita directie sunetul disparea, insa urechea nu o simteam infundata. Pe langa asta, mai aveam si un tiuit continuu pe care il auzeam cand era liniste in camera.

Pulsul l-am auzit o perioada de timp, apoi a disparut, dar nu complet. Mai aveam anumite perioade de timp cand il auzeam.

Am fost la mai multi medici ORL, iar pentru inceput am facut o audiometrie care arata o hipoacuzie de transmisie, iar impedanta arata catar oto tubar. Am urmat un tratament cu o mutime de sprayuri de nas, am facut aerosoli, insa in zadar. Mentionez ca aveam si o deviatie de sept, care era destul de mare.

Intr-un final m-am hotarat sa ma operez de deviatie de sept, insa problema a persistat, acum pulsul se aude permanent, iar urechea o simt foarte infundata si tiuie continuu.

Mi-am facut nenumarate investigatii, printre care: analize de sange, RMN craniu, radiografie coloana cervicala, audiometrii, impedante, examen neurologic, iar singura depistata a fost o sinuzita, insa doctorul a spus ca nu este cazul decat sa iau niste pastile (Parasinus) si picaturi pentru nas (Bixtonim).

Insa si acum prezint aceleasi simptome. Atunci cand intorc capul, sar, merg, simt cum ceva atinge in urechea, ca si cum as avea ceva in ureche si atinge acolo, iar cand inchit sau misc maxilarul/muschii fetei simt niste pocnituri, trosnituri, nu stiu exact cum sa explic. Atunci cand incerc sa fac eu presiune in ureche simt cum in ea dreapta parca nu intra aer, desi se infunda mai tare. Parca ar fi ceva acolo care tine contra. Ar putea fii polipii? Doctorul la care m-am operat a spus ca sunt mari, dar nu i-a extras. Mentionez ca am si un ganglion usor marit in partea dreapta. Doctora a spus ca este normal, dar mie mi se pare ca este mare si il simt la palpare sau atunci cand inghit, il simt cum se misca.

Ultima doctora la care am fost mi-a recomandat sa iau Betaserc, Esentin si Bilobil timp de 3 luni, spunandu-mi ca este o problema la coloana, chiar daca nu s-a vazut pe radiografie, spunand ca se vede doar la RMN. Ar putea avea asta vreo legatura cu faptul ca atunci cand merg sau intorc capul simt acel lucru ca si cum ar fi ceva ce atinge urechea? Sa fie oare un ineput de spondiloza care nu se vede pe radiografie? Am si probleme cu umarul stang, ma doare foarte tare, la fel si mana, o simt cum pulseaza. Pulsul se aude doar in urechea dreapta, pe care o simt si infundata, urechea stanga fiind perfect normala.

Am 20 de ani, 59 kg si 1.68.
9 comentarii
0
02-03-2017, ora 17:39
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
se impune o internare in clinica ORL
examen endoscopic a rinofaringelui
puntctie transtimpanica sau instalarea de aerator in timpan
0
02-03-2017, ora 17:43
Geanina1
Nu este medic/terapeut
Geanina1
Spuneti ca as avea lichid in spatele timpanului?
Este posibil sa am ceva si sa nu fi iesit la impedanta sau audiometrie?
Ultimele 2 facute nu au aratat nicio afectiune. Totul pare in regula la ureche.
0
02-03-2017, ora 18:08
Geanina1
Nu este medic/terapeut
Geanina1
Mentionez ca am facut endoscopie nazala, mi-a bagat o camera in nas pana a ajuns la Trompa lui Eustachio si nu s-a vazut nimic suspect. Este de ajuns sau trebuie o alta esdoscopie pentru rinofaringe?
0
02-03-2017, ora 19:56
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
citisem asta
Am fost la mai multi medici ORL, iar pentru inceput am facut o audiometrie care arata o hipoacuzie de transmisie, iar impedanta arata catar oto tubar.
daca sau mai repetat investiagtiii si sa rezolvat problema in urechea medie
reese ca raman problemele de circulatie cerebrala
legate de digestie si calitatea sangelui, vascozitatea..s.a
de starea vaselor sangvine
de starea coloanei cervicale
doar medicul care vede pacientul poate sa se pronunte mai concret
0
02-03-2017, ora 23:48
Geanina1
Nu este medic/terapeut
Geanina1
Si pe langa tratamentul recomandat de medic (Betaserc, Esentin, Bilobil) ce regim alimentar ar trebui sa am pentru elasticitatea vaselor de sange?
In prezent fac fizioterapie pentru coloana cervicala si sinuzita.
0
03-03-2017, ora 00:04
Geanina1
Nu este medic/terapeut
Geanina1
Am uitat sa spun ca am facut si Eco Doppler pentru arterele de la gat si a iesit totul in regula, si de tensiune care este cam mica. Iar uneori simt niste intepaturi la inima. Am facut si EKG, care a fost ok. Are vreo legatura tensiunea mica cu pulsul din ureche si infundarea acesteia?
0
03-03-2017, ora 08:06
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
1. te vad o persoana destul de agitata.. sa stii ca si sistemul nervos, tensiuneile, stresul..duc la vasoconstrictii si circulatie proasta
2 Calitatea sângelui tine de alimenatatie si Hidratare
citeste pe goggle Alimente care maresc Vascozitatea sangelui
0
09-03-2017, ora 13:09
Geanina1
Nu este medic/terapeut
Geanina1
Am inteles.
Inca o intrebare mai am. Cu gatul mai am o problema, nu stiu daca are sau nu legatura cu urechea, dar il simt foarte incordat, nu pot sa inghit, nu stiu cum sa zic exact. Uneori se mai relaxeaza si reusesc sa inghit, dar simt cum trosneste, nu stiu ce trosnesc, muschii, ca altceva nu imi explic ce. Pur si simplu il simt ca si cum ar fi de piatra. Are vreo legatura cu circulatia sangelui? Si cand reusesc sa inghit simt cum atinge ceva in ureche in partea dreapta. Se misca ceva si atinge acolo
Nu stiu ce analize sa mai fac ca sa descopar cauza.
0
09-03-2017, ora 15:21
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
mai degraba cu tractul digestiv sau cu sistemul nervos ( spasm esofagian)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Țiuit sau pocnituri în urechi - de ce apar zgomote în urechi?
  •