Acnee chistica si cicatrici

29-09-2019
Anonim4782
Nu este medic/terapeut
Anonim4782
Salut,

Am 20 de ani si de la varsta de 14 "ma lupt" cu acneea. Am fost la multi doctori, am incercat tot felul de creme, practic am consumat o caruta de bani doar pe niste medicamente locale/orale, in zadar.

Am luat 4 sau 5 luni de zile Sotret 20, cate 2 capsule pe zi, iar ultima luna, Sotret 10 cate 2 sau 3 capsule pe zi. Acneea inainte de inceperea acestui tratament a fost "grava", cum aratam inainte si cum arat acum, e diferenta de la cer la pamant.

Singurul lucru ce ma strofoaca acum este ca am ramas cu niste semne ce nu vor sa dispara de nicio culoare si ocazional imi mai ies 2, maxim 3 acele chisturi mari si rosii (sufar de acnee chistica). In momentul de fata am doar 1 singur chist de genul pe fata care pot spune ca e "dezvoltat", iar alte 2, 1 pe un obraz, iar altul pe celalalt, in curs de dezvoltare, in sensul ca daca pun pana pe obraz ma doare, se vede putin umflat si culoarea rosiatica specifica chisturilor de genul.

In momentul de fata iau Azitrox 500, am luat pana acum 4 capsule (3/zi si 1/saptamana, deci am inceput tratamentul acum 7~ zile). Iau aceste pastile insotite de niste hepatoprotectoare (Himalaya sau ceva de genul).

Pe fata pe langa 2, 3 chisturi am si puncte negre (zona T) si puncte albe. Impreuna cu Azitrox am si o crema ce ma dau dimineata (probabil hidratanta) si una seara.

Ceea ce vreau sa stiu, are rost sa mai continui tratamentul cu Azitrox pentru tipul de acnee de care sufar? Sau trebuie din nou sa trec pe Sotret? Am citit pe net, iar Azitrox este pentru acneea vulgara, iar eu am acnee chistica.

(Nu o sa iau asa de capul meu pastile, dar as dori doar o opinie in calitate de doctor, pentru ceea ce am explicat mai sus ce ar fi indicat sa fac)
1 comentarii
0
30-09-2019, ora 07:54
Dr. Artenie Claudia
Dermatovenerologie, Iasi
Dr. Artenie Claudia
Buna ziua,
Acneea este o afectiune cronica care necesita uneori si analize, tratamentul fiind de lunga durata. Mergeti la medicul dermatolog ptr tratament local si sistemic
o zi buna,
dr Claudia Artenie
medic primar dermatolog
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cicatrici după acnee
  •