Absces dentar la mai multi dinti
Buna ziua.In 2017 mi-am dat aparatul dentar jos.La un an dupa un dinte din fata si-a tot inchis culoarea ulterior am aflat ca a murit nervul din cauza aparatului dentar.Am rezolvat problema.Dupa cateva luni, prin 2019 mi s- a infectat avand un absesc urat la maseaua din dreapta, medicul spunand ca e din cauza aparatului dentar.Am inteles, am rezolvat.Peste cateva luni mi s-a infectat maseaua din stanga, medicul tot asa a spus ca este din cauza aparatului dentar.Acum a inceput sa imi pulseze de cateva saptamani molarul de langa maseaua rezolvata.Intrebarea mea este.De ce mi se infecteaza atat de multi dinti intr-un timp asa scurt?E posibil dupa atatia ani din cauza aparatului dentar?Mentonez ca nu am carii la nici un dinte, am plombe iar aparatul dentar l-am purtat doar pe arcada de sus, iar dintii problematici sunt toti de sus.
1 comentarii
Buna ziua! probabil nu este un efect direct al aparatului, daca nu ati avut brackets si la dintii superiori. In zona frontala putea sa apara dintele mai colorat si de la traumatism avut la un moment dat, tot prin moartea nervului ( o lovitura mai puternica de exemplu ). De asemenea, sub obturatiile( plombele) foarte profunde poate sa moara nervul in timp si sa fie manifestarea de care spuneati. Acest lucru il cred mai degraba la dumeavoastra daca nu ati avut aparat si pe arcada respectiva. Discutati cu medicul dumeavoastra, poate vi se indica un bilant radiologic pentru evaluarea tuturor dintilor.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5aparat dentar fix la varsta de 10 ani ?
- 44Canini strambi - aparat dentar sau extractie?
- 1Informatii despre interventia chirurgicala a maxilarului.
- 1Aparat dentar
- 1Ar trebui sa port dinou aparat dentar sau o interventie chirurgicala?
- 1Extractie pentru aparat dentar
- 2Gutiere de contentie
- 3Fibrom mucoasa bucala
- 0Aparat dentar - asimetrie dupa extractie
- 2Aparat ortodontic
- 3Contentie
- 1Aparat dentar - cat credeti ca ar dura tratamentul? Mai mult de 1 an jumatate?
- 1Aparat ortodontic - se poate pune aparat dentar la8-9zile dupa extractia unei masele?
- 3Aparat dentar fix
- 1Aparat dentar fix din metal
- 1Indepartare aparat
Mai multe informații despre: Aparatul dentar fix
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: