ablatie - intrebari/sfaturi | Forumul Medical ROmedic

ablatie - intrebari/sfaturi

1212 comentarii 1 2 ..... 8910 ..... 40 41 ÃŽnainte ›
0
09-03-2009, ora 14:54
codri
Nu este medic/terapeut
codri
buna, kikiriki!imi cer scuze...abia acum am vz mesajul tau si deja e prea tarziu sa-ti mai rapund!ma bucur ca ai scapat si ca esti bine!cum bine ai spus treaba cu atacurile trebuie rezolvata la cap!multa sanatate!
0
09-03-2009, ora 15:15
kikiriki
Nu este medic/terapeut
kikiriki
In orice caz, cred ca pe langa faptul ca ablatia a reusit 99.99%(dupa cum spune Dl. Dr.) cea mai tare chestie este ca nu mai pot sa fumez, asta dupa ce am incercat cam 1 an sa ma las de fumat!!! Probabil ca tot de la cap mi se trage. dar e bine oricum
0
09-03-2009, ora 22:13
gabriel_pop
Nu este medic/terapeut
gabriel_pop
Felicitari Kikiriki pentru ablatie...adica cred ca trebuie sa te felicit pentru o ablatie reusita. Eu mai am 10 zile, sper sa fie ok. Multumesc pentru sfaturi FLORENTINA2008, renuntatul la fumat reprezinta una dintre prioritatile urgente ale vietii mele. Ma bucura faptul ca avem si vesti bune pe forum. Sanatate la toata lumea.
0
09-03-2009, ora 22:17
gabriel_pop
Nu este medic/terapeut
gabriel_pop
Kikiriki estia amabil te rog sa descri putin mai in amanunt fazele ce preced ablatia. Internarea, analizele, anestezia si toate celelalte. Multumesc anticipat.
0
10-03-2009, ora 10:40
salex
Nu este medic/terapeut
salex
Buna ziua tuturor. Apropo de fumat. Pentru ca asa se poarta, m-am lasat de fumat acum 2, 5 ani in conditiile in care nu aveam nici o boala. De cand mi s-a spus ca am Flutter atriatic ma tot gandesc dac nu din cauza lipsei de nicotina din corp nu s-a creat in inima o cale suplimentara de transmitere a impulsurilor electrice. Este o prostie acest gand dar nu scap de el.
0
10-03-2009, ora 11:32
kikiriki
Nu este medic/terapeut
kikiriki
Buna,

Pai chiar e bine ca ai intrebat pt ca eu m-am dus "caine sur la vanatoare". Dl Dr. mi-a spus sa ne intalnim maine la 11 am si atat. Eu inainte sa plec de acasa am zis sa iau si eu o pijama, asa sa fie, papuci nu mi-am luat. M-a internat intr-o rezerva si m-am asezat la tv sa astept, bineinteles ca nu m-am schimbat. A intrat asistenta si ma pune sa ma schimb, norocul meu a fost ca era fratele meu in apropiere si mi-a adus papucii. Apoi mi-a fost luat sange pentru analize(cam 5 seringi) si mi-a fost implantata o branula in mana. Apoi am asteptat cam o ora si apoi am fost dusa la sala. A, si sa nu mancati inainte de analize, eu nu am stiut! dupa se poate. Cateterul(sau cum s-o numi) se introduce inghinal, deci atentie trebuie epilat locul (scuze, dar va spun cum a fost ca sa nu aveti surprize). Urmeaza anestezia care chiar nu conteaza, e o injectie obisnuita) dupa care incepe Dr. sa faca diverse chestii care nu sunt deloc dureroase, mai degraba o senzatie neplacuta. Va produce tahicardia binecunoscuta de noi toti dar e sub control si asta nu m-a speriat deloc. Singura chestie mai grea a fost ca trebuia sa-mi tin respiratia in timpul tahicardiei, lucru cam greu de facut. A durat cam 30 minute. Sper ca ai inteles si ca am fost coerenta. Daca mai ai intrebari poti sa-mi scrii iti raspund cu placere.
PS: Daca cineva te-ar pune sa vezi inainte o interventie de la cap la coada garantat nu ti-ar mai fi frica de nimic. Sincer mie imi era frica de acel 0.5% risc sa ajungi sa porti stimulator...

Sanatate tuturor.
0
10-03-2009, ora 11:34
kikiriki
Nu este medic/terapeut
kikiriki
Am si eu o intrebare pentru Codri: ai mai simtit extrasisstole dupa ablatie? Eu am simtit de 2 ori pana acum, Dl. Dr. mi-a spus ca e normal deocamdata. In rest incep sa ma simt din ce in ce mai bine.
Multumesc
0
10-03-2009, ora 14:22
gabriel_pop
Nu este medic/terapeut
gabriel_pop
Foarte utile informatile date de tine. Eu fac ablatia in Targu Mures, deci poate pe undeva procedaura este la fel. Pe tine te-a pus pe masa de operatie sau exista alt dispozitiv??? Totul se desfasoara, cred, ca la oricare alt tip de operatie( dezbracat la pielea goala pe masa, epilarea locului de incizie.etc). Ma bucur ca ti-a reusit. Este intr-adevar o veste care ne da moral celor aflati pe lista de asteptare.::))). Medicul a bstat de vorba cu tine in timpul interventiei??? La Targu Mures de exemplu, medicul iti prezinta sansele de reusita, iar hotararea finala iti apartine...nu se executa nimic fara ca tu sa sti.e o treaba si asta. Oricum ma astept sa fie bine.adica ma rog la D-zeu sa fie bine.
0
10-03-2009, ora 15:51
kikiriki
Nu este medic/terapeut
kikiriki
Medicul tot timpul a vorbit cu mine si mi-a spus exact diagnosticul. E un tip f. tare(profesional) si am avut incredere in el. La sfarsit cand a facut testele finale era f. relaxat si mi-a spus ca ablatia mea a fost una banala (pt Dansul) si ca e bine sa o faci cat mai devreme pt ca in timp chestiile care se ablateaza se ingroasa si sansa de reusuta este ceva mai mica. Referitor la masa, da te urca pe o masa care este parte integranta a aparatului(angiograf) si este ca la o opratie la care nu esti anesteziat si poti sa vorbesti cu Doctorul. Spre exemplu eu am mai fost la un Dr in Bucuresti dar nu mi-a inspirat incredere si se purta de parca imi facea un favor si nu mi-a placut si drept urmare nu am mai fost la el.Ceea ce spune armmdt despre Dr. Vatasescu este adevarat si ii multumesc (lui armmdt) pentru informatiile pe care le da pt ca eu m-am hotarat sa fac ablatie dupa ce am citit ce s-a scris pe aici.

Bafta si sincer nu are de ce sa-ti fie teama.
0
10-03-2009, ora 16:59
florentina2008
Nu este medic/terapeut
florentina2008
eu am facut ablatie de flutter si, trebuie sa mai fac una de FA si asa cum spune kikiriki este una dintre cele mai usoare (ca durere) operatii.In momentul cind dr. ablateaza circuitul simti o arsura in piept.Acest lucru il spune armmdt de cind am intrat pe forum si totusi va este teama. in viata trebuie sa mai ai si incredere, nu toata lumea iti vrea raul iar echipa de la floreasca este o vorba :, , jos basca"
0
11-03-2009, ora 08:41
salex
Nu este medic/terapeut
salex
Multumesc pentru informatii si incurajari
0
11-03-2009, ora 17:59
iza-bela
Nu este medic/terapeut
iza-bela
pt ARMMDT-in primul rand va multumesc mult de tot pt tot ceea ce faceti.daca aveti timp poate i-mi raspundeti si mie la intrebarea...DACA VOI SCAPA VREODATA DE SINCOPELE PE CARE LA FAC?In urma cu 4 ani am facut ablatie la D-l D-r Vatasescu si mi-a spus ca i-i mai trebuie.ceva(nu stiu cum sa va explic)ca ablatia sa reuseasca..si ca vom avea si noi dar peste vreo 5 ani...au trecut 4 ani deatunci.mai exact va spun ce a esit la studiul electrofiziologic ca sa ma intelegeti.preexcitatie continua cu fuziune A-V la nivel parahissian(la atingerea perioadei refractare anterograde a caii accesorii, in momentul disparitiei preexcitatiei, se observa semnal de hiss intre semnalul atrial si ventricular).Protocolul de stimulare atriala pe ciclul de baza 550ms releva perioada refractara anterograda a caii accesorii la 310/550ms, cu 1-2 ecouri la interval de cuplaj 240ms.La stimularea ventriculara se evidentiaza disociatia V-A.Se administreaza isoproterenol 4 micrograme i.v.sub care perioada refractara anterograda a caii accesorii scade la 240/400ms, fara aritmii inductibile.La stimularea ventriculara:conducere retrograda V-A de tip concentric, decrementala-prin nodul atrio-ventricular.Intervalul QT in absenta preexcitatiei 340ms.CONCLUZII:cale accesorie parahissiana cu conducere anterograda, cu posibil risc aritmic in conditii de stimulare simpatica si in prezenta fibrilatiei atriale.am scris dupa biletul de externare.ca sa ma intelegeti.sincopele le fac rar...ultima a fost in decembrie...2 zile consecutiv.prima zi au fost doua una dupa alta.iar a doua zi au fost 4 sincope tot una dupa alta.si mie frica ca la urmatoarea sa nu ma trezesc pe lumea cealalta.mai am putin si inebunesc.la gandul asta.am ajuns sa-mi fie frica sa ies singura pe strada de frica asta.dar daca sunt cu cineva nu am nimic.va implor...poate i-mi raspundeti si mie(am 33 de ani).MULTUMESC MULT DE TOT
0
11-03-2009, ora 19:00
Arm-Med
Identitate neconfirmată
Arm-Med
iza-bela, este posibil ca dr. Vatasescu sa se fi referit la un sistem de mapping cardiac. Intr-adevar, in cateva luni vor fi disponibile cateva astfel de sisteme la nivel national. Imediat cum am informatii despre acest subiect o sa postez pe forum. Despre intrebarea ta, tu faci o greseala pe care o fac multi, si anume vor diagnostic pe e-mail sau la telefon. Cum as putea eu sa stiu care va fi evolutia ta viitoare in situatia in care nu te-am vazut niciodata, fara nici o analiza, asa, pe neve?!?!
Sfatul meu este urmatorul: ia legatura cu dr. Vatasescu pentru ca te cunoaste si iti cunoaste istoricul medical si fa un consult la dumnealui. Vezi ce parere are si cum te sfatuieste sa procedezi in continuare. Ai incredere, ca este unul dintre cei mai buni cardiologi din Romania.
Daca in urma consultului nu se poate stabili cu exactitate care este cauza sincopelor tale atunci ti se poate implanta temporar un dispozitiv numit "loop recorder". Acesta este, practic, un holter, un dispozitiv de inregistrare a activitatii cardiace, care inregistreaza incontinuu si care poate ramane implantat si monitoriza un pacient pana la 1, 5 ani. Este mic, cam cat o bricheta, si se implanteaza sub piele printr-o mica incizie de cam 1 cm, asa ca nu e nimic de speriat.
Cam atat as putea sa iti spun deocamdata. Ia legatura cu dr. Vatasescu si tine-ne si pe noi la curent.
0
12-03-2009, ora 21:28
codri
Nu este medic/terapeut
codri
buna kikiriki.da.si eu am mai simtit extrasistolele si dupa ablatie dar o perioada foarte scurta...adica vreo 2luni dupa interventie acum nu le mai am...ma simt excelent!
0
13-03-2009, ora 11:36
kikiriki
Nu este medic/terapeut
kikiriki
Multumesc Codri pentru raspuns, m-am mai linistit pt ca nu stiam ce sa cred. Dl. Dr. Vatasescu mi-a spus sa iau niste xanax si deci mi-e rusine sa-l mai sun sa-i spun toate tampeniile!? Oricum m-au ajutat f. mult informatiile de la tine. Si eu incep sa ma simt din ce in ce mai bine. O zi buna.
0
14-03-2009, ora 00:18
ronixi7
Nu este medic/terapeut
ronixi7
Buna ! Va intreb pe cei care ati facut ablatie, daca voi ati ramas dupa interventie cu anumite senzatii : intepaturi la inima, amorteli in zona pieptului, presiune pe piept, extrasistole nu f dese dar deranjante, durere mana stanga(de ce numai mana stanga?) respiratie dificila cateodata si perioade(specific : 'perioade´- de ce nu mereu?. nu-mi explic) cu o f. mare oboseala ? Toate acestea eu nu le resimteam inainte de ablatie.
Acele extrasitole le resimtiti ca o bataie in piept dupa care ametiti, aveti lipsa de aer, senzatia de scufundare ?(nu mereu...uneori simt numai bataia., fara nimic altceva.de ce? din nou nu inteleg).
0
16-03-2009, ora 17:18
gabriel_pop
Nu este medic/terapeut
gabriel_pop
Salutare la toata lumea. Joi ma internez pentru ablatie.abia astept sa va povestesc cum a fost si cat de bine a reusit...:::)))). Sper din suflet ca nu voi fi singurul care anunta o reusita...:::::)))). Sper si cred sa totul este bine, si va fi bine si dupa interventie. Sanatate pentru toata lumea.

Pentru armmdt...o intrebare daca se poate.Problemele post-interventionale de care s-a vb pe forum sunt comune la toata lumea ??? Sau e posibil doar la anumite persoane. Intreb acest lucru pentru ca sunt multe cazuri prezentate si nu toate au aceasi rezolvare.Multumesc anticipat.
0
16-03-2009, ora 23:11
Arm-Med
Identitate neconfirmată
Arm-Med
Eventualele probleme post-interventionale POT aparea, NU sunt obligatorii. Depind de mai multi factori si cred ca, in cazul oricarei interventii chirurgicale, exista unele probleme, mai mici sau mai mari, care pot aparea dupa. E bine sa le stim, sa le constientizam, sa le discutam impreuna cu medicul, dar sa nu dramatizam si sa exageram. Nu mergeti la interventie cu idei preconcepute si cu tot felul de temeri, ca in povestea cu drobul de sare.
0
17-03-2009, ora 22:37
Lorena80
Nu este medic/terapeut
Lorena80
salutari catre toti!

@kikiriki: eu am facut ablatia de cam o luna, si si eu simt niste chestii ne in regula. de exemplu: imediat dupa ablatia (cam 1-2 sapt.) simteam ca imi bate inima tare, (nu repede ca innainte, ) si aveam si intepaturi, dar nu prea neplacute. eu cred ca asta e din cauza leziunilor cauzate de ablatie).
iar acum de cateva zile simt cate o bataie (deci cam 1 - 2 sec.) de inima FOARTE tare (cam de vreo 20-30 de ori pe zi), parca ar vrea sa-mi iasa inima pe gat, sau sa mi se rupa de la loc, o simt in tot pieptul si aceasta bataie apare pe ne asteptate, asa dintr-o data, e foarte neplacuta. ce pt. mine e ciudat ca deodata doar o singura bataie tare simt. (ar fii un alt tip de tahicardie???)
alte sensatii de lipsa de aer si ameteli nu am. (am avut innainte de ablatie, dar doar in timpul tahicardiei, ceea ce dupa ablatie nu mia revenit)
Si eu simt ca imi amorteste umarul stang deseori, dar inca nu mi-am facut griji...
Sanatate tuturor!
Lorena
0
18-03-2009, ora 20:08
gabriel_pop
Nu este medic/terapeut
gabriel_pop
Salutare la toata lumea.

Pentru mine maine este ziua cea mare. Ma internez pentru ablatie. Armmdt multumesc pentru raspuns. Sper din suflet sa fie bine. Ce se poate inttampla daca nu reuseste ablatia? Se poate agrava boala? Am inteles ca muschiul cardiac nu are de suferit. Ce probleme post-interventionale pot aparea??Adica ma refer la faptul ca nu poate fi mai rau ca acum. Acum totusi e mai bine.. fac 2 antrenamente pe saptamana de lupte si nu ma simt rau.desi nu am voie.teoretic.nu vreau sa ma gandesc ca poate fi mai rau.Sa auzim d bine. Multa sanatate la toata lumea..
0
18-03-2009, ora 22:46
yns99
Nu este medic/terapeut
yns99
ptr. gabriel_pop.salut cu cat timp in urma te-ai programat?
0
21-03-2009, ora 13:44
KiTY3
Nu este medic/terapeut
KiTY3
Buna tuturor! Pana acum am urmarit forumul si ma bucur din suflet ca exista aici o persoana ca Armmdt. Cred, ca pot sa spun in numele tuturor de pe acest forum, ca iti multumim din suflet pentru devotamentul tau cu care ne ajuti cu sfaturi si explicatii pe toti cei care avem aceasta problema!
Sufar de WPW si de episoade repetitive de TPSV de cand aveam 13 ani. Ablatia mi s-a facut acum un an, la TM, insa problema nu s-a rezolvat, chiat in dimineata dupa interventie a reaparut criza. In ultimele sapt. imi apar crizele de foarte mult ori pe zi. Acum ma pregatesc de o noua ablatie, de data aceasta la Bucuresti, la Dr. Vatasescu, fiindca in viitor as dori si eu sa am un copil, iar cu medicamente nu este posibil, din cate stiu eu, si nici n-as vrea sa stau o viata pe medicamente, care, oricum nu sunt prea eficiente. Problema este ca la mine e mai difcil din cauza ca aceasta cale accesorie (anormala) se afla foarte aproape de calea de conducere normala (mi s-a spus ca 1-2 mm). Mi-e teama sa nu fie riscul prea mare, pt. ca n-as vrea sa ma trezesc cu un stimulator caridac (am 24 de ani). As vrea sa-mi spui parerea ta Armmd despre asta, respectiv cum sa procedeaza daca nu sunt din Bucuresti, cate zile se sta, care este ziua in care se face ablatia etc. ?
0
21-03-2009, ora 16:35
Arm-Med
Identitate neconfirmată
Arm-Med
Eu zic sa mergi fara frica, calea de conducere anormala aflata foarte aproape de cea normala este o problema foarte des intalnita in electrofiziologie. Stai linistita, ca din multe sute de ablatii dr. Vatasescu nu a avut nici o ratare de genul acesta, care sa necesite un stimulator dupa interventie.
Despre interventie, daca te internezi intr-o zi, pana seara se face interventia si a doua zi poti sa pleci. Asa ca nu e chiar ata de complicat. Curaj si succes! Sa ne tii la curent cu evolutia.
0
21-03-2009, ora 23:37
KiTY3
Nu este medic/terapeut
KiTY3
Armmdt, multumesc mult pentru raspuns si incurajari! :)
Ceea ce m-ar interesa, este "atentia" data medicului (mai precis domnului Dr. Vatasescu), daca cineva poate sa-mi da niste informatii orientative...
Alta intrebare: am auzit ca la Spitalul de Urgenta Floreasca se plateste cazarea, nu stiu daca informatia e corecta, dar in cazul in care da, as vrea sa stiu cat costa cazarea pt. o noapte?
Multumesc anticipat!
Multa sanatate si curaj tuturor!
0
22-03-2009, ora 15:48
florentina2008
Nu este medic/terapeut
florentina2008
Pentru KiTY3;spitalul are in afara de saloane cu mai multi pacienti si rezerve cu doua paturi.Daca doresti te interneaza in rezerva contra cost sau, cind nu mai sint locuri in salon, fara plata.Ai grija la brancardierii care te vor cobori la sala electro. in rest armmdt ti-a spus totul.SUCCES!
0
22-03-2009, ora 16:23
Arm-Med
Identitate neconfirmată
Arm-Med
KiTY, asa cum spunea si florentina, in cazul in care nu mai sunt locuri in saloanele spitalului, fiind mare aglomeratie, exista niste saloane private, la care se plateste 200 RON / noapte. Eu, sincer, te-as indemna sa mergi direct pe aceasta varianta, ca sunt cu totul alte conditii fata de spital si te vei simti mult mai confortabil, mai ales dupa interventie. Pana la urma 200 RON nu e chiar o suma...
Cat despre alte informatii, citeste si tu mesajele anterioare, de la inceputul acestui topic.
Bafta si sa ne tii si pe noi la curent!
0
22-03-2009, ora 17:42
KiTY3
Nu este medic/terapeut
KiTY3
Florentina2008 si Armmdt: va multumesc mult de tot pentru raspuns! :)
Daca a mai fost cineva la ablatie la Bucuresti, rog sa-mi mai dea niste informatii despre costurile interventiei, ca sa stiu cum sa ma pregatesc...mersi mult.
O zi placuta!
0
22-03-2009, ora 22:11
yns99
Nu este medic/terapeut
yns99
KiTY3 pregateste ptr. cazarea in salon privat 300 ron atat te costa.am platit eu
0
22-03-2009, ora 22:24
KiTY3
Nu este medic/terapeut
KiTY3
Mersi Yns99! Cand ai facut ablatia? Sper ca ti-a reusit si totul e ok...mai da-ne niste detalii.
Insotitorul are voie sa stea cu tine in camera? Si de obicei cam cat se da medicului?
Multumesc anticipat! Asteptam vesti de la tine! Noapte buna tuturor.
0
22-03-2009, ora 22:46
yns99
Nu este medic/terapeut
yns99
ieri. ablatia a reusit partial fiindca e mai aparte fiind aproape de coasta, si voi repeta.si la salonul privat insotitorul poate sta, si in functie de reusita alegi suma (100-200) euro daca reuseste din prima merita si mai mult. reusita depinde si de tine fiindca trebuie sa conlucrezi cu dl. doctor si fara frica.succes
Adaugă un comentariu / răspuns
1212 comentarii 1 2 ..... 8910 ..... 40 41 ÃŽnainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tratamentul parodontal în perioada de aÈ™teptare pentru ablaÈ›ie ar putea reduce riscul de recurență a fibrilaÈ›iei atriale
  • AblaÈ›ia cu balon criogenic la fel de eficientă ca ablaÈ›ia cu radiofrecvență în tratamentul fibrilaÈ›iei atriale la pacienÈ›ii cu insuficiență cardiacă
  • AblaÈ›ia ar putea oferi rezultate mai bune decât medicaÈ›ia pentru tahicardia ventriculară
  •