ablatie - intrebari/sfaturi | Forumul Medical ROmedic

ablatie - intrebari/sfaturi

1212 comentarii 1 2 ..... 456 ..... 40 41 ÃŽnainte ›
0
13-08-2008, ora 00:00
drika
Nu este medic/terapeut
drika
Multumesc de raspuns. La mine nu e tahicardie este aritmie dar cred ca e acelasi raspuns. Am o alta intrebare. Copii se pot face doar dupa aceasta interventie? Am inteles ca nu e bine sa lasi probleme dintr-astea pe timpul sarcinii si la nastere (pe care oricum o voi face cu cezariana) ca se agraveaza si pot avea probleme.
0
Arm-Med
Identitate neconfirmată
Arm-Med
Asa e, nu e recomandabil ca pe perioada sarcinii sa ai aritmii. Daca sunt grave pot dauna chiar si fatului, deoarece circulatia sanguina este influentata. In plus, si asa o gravida nu se simte nemaipomenit, daca mai are si aritmii... Parerea mea ca un consult pentru stabilirea exacta a ceea ce trebuie facut, si apoi o ablatie, daca este cazul, pot rezolva in cateva zile aceasta problema. Eu zic ca merita. Nu e ceva care sa te solicite luni sau ani de zile, nu e chinuitor, chiar daca e un pic neplacut, nu exista riscuri mari asociate. Si, mai ales, tinand cont ca, mai devreme sau mai tarziu, tot acolo se ajunge, de ce sa te chinui ani de zile, sa iti deformezi inima (ca pot aparea astfel de remodelari in urma unor perioade indelungate de aritmie), de ce sa bagi o gramada de medicamente in tine, cu efectele secundare aferente, cand poti in aproximativ o saptamana, maxim doua, sa iti rezolvi aceasta problema (asta incluzand consultul preliminar si interventia in sine)?!
0
danig
Nu este medic/terapeut
danig
Pentru armmdt as avea o intrebare: mie mi s-a pus diagnosticul de tahicardie prin reintrare atrioventriculara nodala. Cat de usoara sau grea este ablatia in acest caz?
Eu am crize foarte rare, iau zilnic rythmonorm si, inca nu m-am programata pentru ablatie pentru ca mi-e frica! Toti ma sfatuiesc sa merg la Timisoara la dr. Ivanica. Ce parere ai?
De asmenea, cand am intrebat de ce mi s-au declansat aceste crize acum 4 ani( aveam 40 de ani) doctorii au dat din umeri, poate este ereditar, mi-a spus unul din ei. ( Cand am avut prima criza am ajuns la urgente si atunci m-au intors pe toate partile). La ultima criza acum vreo 6 luni am reusit sa ies singura din criza cam vreo ora a durat, pana sa ajung la spital mi-a trecut prin manevre vagale.
Te rog frumos, pentru ca esti atat de amabil sa raspunzi tuturor cu rabdare si profesionalism, sa imi dai un sfat. Toate cele bune!
0
Arm-Med
Identitate neconfirmată
Arm-Med
Din ce spui tu ai o tahicardie intranodala, care nu este foarte grea, daca medicul care opereaza stie ce face. Riscul este ca acea cale anormala de conducere care trebuie ablatata este foarte apropiata de calea normala de conducere inimii si trebuie atentie mare sa nu o lezezi pe aceasta din urma in timpul interventiei.
Dr. Ivanica este foarte bun in electrofiziologie, asa ca daca vrei sa mergi la dansul eu zic ca e o idee buna. Dar, mai intai, spune-mi de unde esti, ca daca esti din Bucuresti sau din apropiere nu are sens sa te duci pana la Timisoara pentru o ablatie de cale intranodala. O poti face fara nici o problema si aici.
Despre motivele aparitiei acestor tahicardii, intr-adevar, nu le cunoaste nimeni. In general sunt congenitale, te nasti cu ele.
Sfatul meu ar fi sa faci ablatia cat mai repede, ca nu este ceva de speriat, nu face parte din grupele de ablatie cu grad ridicat de dificultate. Nu e nici usoara, dar un electrofiziolog bun nu are nici o problema cu o astfel de interventie.
0
danig
Nu este medic/terapeut
danig
Multumesc pentru raspuns.Ce se intampla daca, totusi se lezeaza calea normala? Trebuie sa-mi pun stimulator?Raman cu sechele?
Eu sunt din Constanta. Initial ma hotarasem pentru dna doctor Grecu dar am inteles ca are aparatul stricat sau cam asa ceva. Imi e greu si mie pana la Timisoara, mai ales ca am inteles ca dupa ablatie trebuie sa mai mergi la un consult.
As vrea sa stiu cam care e timpul de asteptare pentru ca eu as putea prin oct., lucrez in turism si nu pot pleca de la servici acum. Plus ca ma simt bine. Deocamdata. Si plus ca mi-e frica.
0
drika
Nu este medic/terapeut
drika
Multumesc pentru atentia cu care raspunzi la intrebari. Sanatate multa si tie ca avem nevoie toti de ea.
0
15-08-2008, ora 00:00
Arm-Med
Identitate neconfirmată
Arm-Med
danig, intr-adevar, daca se lezeaza calea normala va fi nevoie de implantul unui stimulator. Acesta e cel mai mare risc. Dar, din cate zeci de ablatii am facut impreuna cu Dr. vatasescu, nu ni s-a intamplat niciodata, iar, in general, acest risc este destul de mic in cazul unui doctor cu experienta.
In momentul in care te hotarasti sa faci interventia spune-mi si o sa vorbesc cu Dr. Vatasescu sa te programeze mai intai la o consultatie, ca asa e necesar si normal. Trebuie sa iti faca niste teste preliminare, niste analize, sa discute un pic cu tine... dupa aceea, daca e cazul, o sa ti se faca o programare pentru interventie. In general, in maxim o saptamana, hai doua, totul e rezolvat. Si nu iti mai fie frica, pentru ca nu ai de ce. Stai linistitia, ca Dr. Vatasescu stie foarte bine ce face si are multa experienta, nu ai de ce sa te temi. Tinem legatura!
0
17-08-2008, ora 00:00
Mar25
Nu este medic/terapeut
Mar25
am 47 ani, am fost internat in spital cu fibrilatie atriala persistenta probabil indusa vagal.am fost convertit electric la ritm sinusal de 5 ori de fiecare data intrand iar in fibrilatie dupa 4-6 zile, incercand pe rand concor, ritmonorm iar ultima oara cordarone.nici unul dintre aceste medicamente nu a avut efectul scontat motiv pentru care medicii mi-au recomandat sa fac ablatia de vene pulmonare, ablatie ce nu se efectueaza in tara.A mai fost cineva in aceasta situatie?stie cineva in ce tari se face?cat costa?Va rog mult !!!
0
Arm-Med
Identitate neconfirmată
Arm-Med
Intr-adevar, ablatia de fibrilatie atriala nu se face, deocamdata, in Romania. Dar, incepand din anul urmator, se va face. Asa ca, daca mai ai putina rabdare... In momentul in care o sa am noutati referitor la acest subiect o sa anunt pe forum.
0
Mar25
Nu este medic/terapeut
Mar25
Multumesc mult.
0
18-08-2008, ora 00:00
danig
Nu este medic/terapeut
danig
Multumesc pentru incurajari. O sa-mi iau inima in dinti si o sa vin mai intai pentru un consult, banuiesc ca pot pleca in aceeasi zi sau trebuie sa ma internez? La ce spital?
Pentru programare va voi contacta.( as putea pe mailul peesonal?)
Multa sanatate tuturor?
0
18-08-2008, ora 00:00
Arm-Med
Identitate neconfirmată
Arm-Med
danig, consultul va avea loc intr-o zi, nu trebuie sa te internezi. Despre locul unde va avea loc, o sa stabilesti acest lucru direct cu Dr. Vatasescu. Contacteaza-ma pe e-mail si o sa-ti dau nr. dumnealui de mobil. Il poti suna din partea mea si faci o programare pentru o consultatie. Daca, ulterior, o sa fie nevoie de o interventie, atunci o sa lucrez impreuna cu Dr. Vatasescu. Cand te hotarasti da-mi un semn. O zi buna!
0
08-09-2008, ora 00:00
razch
Nu este medic/terapeut
razch
Buna. sunt sportiv de performanta si am avut un episod de fibrilatie, spre fericirea mea am iesit fara tratament dupa 48 de ore... Mi sa spus ca ar fi de la oboseala, redbull, cafea si tigari.. plus o lipsa de cateva luni a efortului fizic, si mi sa mai spus ca cardiac (ecograf) inima mea arata perfect..
Ar trebui sa-mi mai fac probleme ? (homeopatul mi-a zis ca am o mare problema neurovegetativa si mi-a dat un tratament)..
0
23-09-2008, ora 00:00
mariusiancu
Nu este medic/terapeut
mariusiancu
baiatul meu are 7 ani si este diagnosticat cu WPW. a avut o criza din care nu aiesit decat cu soc electric. vreau sa merg sa fac ablatie si va rog sa ma sfatuiti unde sa ma duc. Timisoara sau Bucuresti si la cine. stie cineva care sunt costurile interventiei?multumesc.
0
Arm-Med
Identitate neconfirmată
Arm-Med
mariusiancu, nu cumva esti din Craiova? Ai fost cumva la Dr. Bataiosu?
Oricum, eu te sfatuiesc sa mergi la Bucuresti, la Dr. Vatasescu, la Spitalul de Urgenta Floreasca. Daca esti cel din Craiova, sa stii ca deja ai o rezervare pentru vineri. Ma poti contacta pe e-mail pentru ca sa discutam mai in detaliu, daca vrei, sau pot sa-ti dau nr. de telefon al Dr. Vatasescu, sa discuti direct cu dumnealui.
Ideea e ca alta solutie nu exista, in cazul existentei unui WPW, si mai ales la o asemenea varsta si in conditiile in care aceasta tahicardie este transmisa rapid la ventriculi, ablatia trebuie facuta neaparat.
0
mariusiancu
Nu este medic/terapeut
mariusiancu
eu sunt. Dr. Bataiosu a vb cu dr. Ivanica la Timisoara. Unde gasesc e-mailul tau?
0
25-09-2008, ora 00:00
tigana
Nu este medic/terapeut
tigana
Am fost diagnosticata cu tahicardie de la 33 ani. O perioada de vreo 4-5 ani faceam crize destul de dese de durata scurta 5-20 minute.Am invatat toate trucurile, din experienta si ieseam din criza.Vreo 10 ani nu am mai avut nimic (fara sa iau vreun tratament) In 2004 am facut dinnou o criza in care am fost nevoita sa ajung la urgenta la sp.9, si dupa doua ore cu 1, 1/2 fiola fosfobion.De atunci sunt sub tratament cu isoptin(40mg) 3/zi si aspacardin 3/zi.In vara aceasta in iulie am facu 2 crize repetate la interval de o saptamana, iar am ajuns la spital, fosfobion nu se mai fabrica, nu stiu ce betablocante mi-au dat tablete.Rugamantea mea este la d-l. armmdt daca poate sa-mi spuna un betablocant ceva pe care sal iau in criza ca nu am curajul sa plec la tara sa nu fac vreo criza pe acolo.Am fost dinnou la medic dar nu miau schimbat tratamentul, iar de ceea ce vb. -ablatie - nu as avea curajul necesar.
0
25-09-2008, ora 00:00
Arm-Med
Identitate neconfirmată
Arm-Med
Mariana, referitor la ablatie, trebuie sa iti faci curaj, ca nu e chiar asa de rau. Ideea e ca in urma ablatiei tahicardia va disparea si nu va mai trebui sa iei niciodata medicamente pentru ea. Daca decizi sa mergi pe medicamente iti spun eu ce se va intampla: vor exista o gramada de efecte secundare ale acestora, la un moment dat nu isi vor mai face efectul in mod optim, si asta pentru ca, in urma tahicardiei, inima se va deforma, din aceasta cauza circuitul actual al tahicardiei se poate modifica, agravandu-se, pot aparea si alte tahicardii si, uite asa, tot la ablatie o sa ajungi, numai ca pana atunci te vei simti foarte rau, te vei intoxica cu medicamente si interventia va fi din ce in ce mai greu de realizat, sansele de reusita scazand cu trecerea timpului.
Asa ca trebuie sa iti faci curaj si sa vii la un control, dupa care sa faci ablatia. Citeste si tu pe forum, ca sunt atatea persoane care au facut si o sa vezi ca nu e chiar un capat de tara, nu se moare din asta si nu e chiar asa de neplacut (crede-ma, crizele de tahicardie pe care le vei avea vor fi mult mai neplacute).
0
26-09-2008, ora 00:00
tigana
Nu este medic/terapeut
tigana
Nu sunt pregatita psihic pentru ablatie.Nu inteleg de ce medicul cardeolog din sp.Sf. Ioan sub a carei supraveghere sunt nu mia vorbit niciodata despre asa ceva, pe forum am vazut ca exista o astfel de interventie.Am facut ecografie si inima este perfect sanatoasa, electrocardiograma este buna,...mai putin in timpul crizei.As vrea totusi sa merg o perioada pe tratament si daca se indesesc crizele pribabil ca voi ajunge la ablatie.Multumesc pentru raspuns.
0
Arm-Med
Identitate neconfirmată
Arm-Med
Mariana, despre faptul ca medicul cardiolog care te vede in mod curent nu ti-a recomandat ablatia poate fi din mai multe cauze: nu stie despre aceasta procedura (sunt foarte multi cardiologi care nu o cunosc), nu face asa ceva si, unora, le e greu sa recomande ceva ce ei nu fac... nu stiu de ce, dar nu mi se pare corect sa nu iti spuna.
Despre ecografie, bineinteles ca, pentru moment, inima este in regula. Dar tahicardia, in timp, va duce la modificari structurale. Nu te-as sfatui sa astepti pana atunci.
ECG-ul arata bine cand nu esti in criza... mi se pare natural.
Tu incerci sa-ti gasesti motive si justificari ca sa nu faci ablatia. Cum ti-am mai explicat si mai inainte, faci o mare greseala, dar, pana la urma, e sanatatea ta, esti majora si vaccinata, decizia iti apartine.
Bafta!
0
Cris8
Nu este medic/terapeut
Cris8
Mariana, eu am facut ablatia la dr Vatasescu anul trecut si crede-ma ca pot spune ca mi-a schimbat viata. Sunt ff fricoasa, dar am reusit sa imi fac curaj si acum nu mai am nici o problema. Am avut tahicardie 9 ani, in tot acest timp am ajuns la multi medici dar nici unul nu mi-a spus ca exista aceasta interventie, stiu ca ecografia e buna si EKG-ul la fel cand nu esti in criza, dar asta nu inseamna ca e in regula...Mi s-a spus de interventie la Spitalul Floreasca cand am ajuns intr-o criza la urgenta, atunci mi-au injectat fosfobion, si in 2 luni am facut ablatia. Desi abia auzisem de aceasta interventie, gandul ca nu o sa mai stau cu frica tot timpul ca ma apuca criza m-a motivat puternic. Crizele mele au evoluat in timp de la o data la 6 luni la o data pe luna iar in ultima perioada apareau si mai des, dar fara nici o regularitate. Nu astepta sa se indeseasca, va fi mai dificil apoi. Parerea mea este ca se merita din plin, tahicardia nu se vindeca altfel si ablatia nu este chiar asa de grea cum pare, mai ales daca o face un medic ca dr Vatasescu.
0
razch
Nu este medic/terapeut
razch
Salutare armmdt, am si eu o intrebare... cum pot sa dau de domnul doctor Ivanica Gabriel pentru un control electrofiziologic pentru a vedea de la ce am in permanenta extrasistole si de la ce am facut fibrilatia..
Multumesc
0
30-09-2008, ora 00:00
c-men
Nu este medic/terapeut
c-men
Mariana si eu iti recomand sa faci ablatia.La mine au inceput crizele doar anul acessta. Dupa 2 crize urate ( la interval de 2 zile) m-am hotarat sa fac ablatia. De la prima mea criza pana la ablatie a trecut doar 1 luna ( asta pentru ca a trebuit sa astept doctorul care era plecat din tara, altfel as fi facut-o mai repede). Am incercat sa iau tratament, dar m-am simtit rau de la el, imi scadea tensiunea si faceam bronhospasme. Intr-adevar tratamentul are o gramada de efecte secundare si pana la urma tot la ablatie o sa ajungi asa cum zicea armmdt.
0
29-10-2008, ora 22:21
lbm
Nu este medic/terapeut
lbm
draga Armmdt, poti sa ne spui de cat timp face ablatii Dl dr. Vatasescu? Si eu am TPSV dupa unii WPW tip b dupa altii nu, dar istoria mea e mai lunga.
0
29-10-2008, ora 22:53
Arm-Med
Identitate neconfirmată
Arm-Med
lbm, pe tine te intereseaza, de fapt, ce experienta are Dr. Vatasescu in domeniu ;-)
De facut ablatii face de vreo cel putin 5-6 ani si are multe sute de interventii la activ numai in tara + o gramada si in strainatate. Dupa parerea mea e cel mai bun cardiolog electrofiziolog din Romania. Daca te intereseaza sa iti rezolvi problema contacteaza-ma pe e-mail si vorbim.
De asemenea, daca se poate, te rog spune-mi cine ti-a pus diagnosticele anterioare?
0
12-11-2008, ora 13:56
g_rro
Nu este medic/terapeut
g_rro
buna tuturor, tatal meu a fost operat de 2 ori in Targu Mures (ablatie) dar flutter-ul nu a disparut... de cateva luni face tratament cu cordarone si ii este teama sa nu aiba probleme cu tiroida (efect secundar al medicamentului). trebuie sa se opereze pentru a treia oara si nu stie in ce doctor poate sa mai aiba incredere... ma puteti ajuta recomandandu-mi un doctor bun? va multumesc
0
12-11-2008, ora 15:28
Arm-Med
Identitate neconfirmată
Arm-Med
g_rro, contacteaza-ma pe e-mail ca sa discutam. Te pot ajuta sa iti rezolvi problema. Ce e curios ca, dupa 2 interventii, flutter-ul sa nu dispara ?!?!... mai rar. Trebuie vazut daca sigur e flutter. Dar, oricum, hai sa ne auzim pe e-mail si vorbim -. Bafta!
0
12-11-2008, ora 22:03
g_rro
Nu este medic/terapeut
g_rro
care sunt cauzele care pot duce la esuarea ablatiei? cred ca un raspuns ar fi util pt toti cei care au avut o interventie care a esuat. multumesc
0
12-11-2008, ora 23:07
Arm-Med
Identitate neconfirmată
Arm-Med
Ablatiile se fac, in general, pentru intreruperea unei tahicardii, fie atriale, fie supraventriculare, fie ventriculare. Tahicardiile au la baza un circuit de conducere anormal, care poate fi congenital (din nastere) sau se poate dezvolta pe parcurs. Acest circuit de conducere electrica trebuie intrerupt undeva pentru ca tahicardia generata de el sa dispara. Intreruperea se face prin creerea unei microleziuni cu ajutorul unui cateter de ablatie si a unui generator de curent de radiofrecventa. Prin acea leziune se intrerupe circuitul tahicardiei. Dar, pentru a face acest lucru, trebuie determinat in mod corect tipul de tahicardie, pentru ca, in functie de aceasta, sunt diverse metode de ablatare si diversi indicatori de succes (nu inseamna ca daca ai aplicat curentul de radiofrecventa si s-a oprit tahicardia problema s-a rezolvat. Este si acesta un indicator de succes, dar trebuie corelat si cu altii). Pe de alta parte, in functie de tipul si de localizarea tahicardiei leziunea de ablatie se va realiza in diverse zone ale inimii. De asemenea, tot in functie de tipul tahicardiei si de zona unde aplicam curentul de radiofrecventa, trebuiesc alese diferite valori pentru puterea trimisa (masurata in Watt) si temperatura la varful cateterului de ablatie (masurata in grade Celsius).
Deci, revenind la intrebarea ta, ca factori care pot determina insuccesul:
- neidentificarea corecta a tipului de tahicardie
- neidentificarea tuturor tahicardiilor pacientului (sunt unii pacienti care au cate doua sau chiar trei tipuri de tahicardii, fiecare cu circuitul si caracteristicile ei)
- neidentificarea corecta a circuitului tahicardiei
- utilizarea unor parametri ai generatorului de radiofrecventa necorespunzatori cu zona de aplicare si cu circuitul ce trebuie ablatat
- neaplicarea pentru o perioada de timp corespunzatoare a curentului de radiofrecventa
- materialul clientului, ca sa zic asa. Se poate intampla ca, in urma aplicarii curentului de radiofrecventa, leziunea sa fie efectuata corect, in zona in care trebuie, circuitul tahicardiei fiind intrerupt. Dar atunci cand tesutul afectat de curentul de radiofrecventa aplicat (leziunea creata) se vindeca, uneori, destul de rar, dar se mai intampla ca acesta sa isi reia conducerea electrica, nu la fel de eficient ca inainte de ablatie, dar suficient sa mai sustina, totusi, tahicardia, in acest caz fiind necesara o a doua interventie.
- sunt tahicardii care au circuitul in zone extrem de greu accesibile sau unde cateterul de ablatie este foarte instabil sau care implica un risc deosebit de mare, riscand sa se distruga, pe langa circuitul tahicardiei, si alte structuri normale ale inimii, care, in mod normal, nu ar trebui afectate.
- sunt pacienti care petrec o perioada extrem de lunga in tahicardie, aceasta ducand la modificarea structurala a inimii, ingreunand procedura de ablatie.
Cand toate aceste greutati sunt corelate si cu un medic care nu are o experienta suficienta, riscul de nereusita a procedurii e destul de mare.
Sper sa va fi mai lamurit cat de cat.
0
13-11-2008, ora 00:20
julie v
Nu este medic/terapeut
julie v
Buna seara tuturor !
Armmdt, mi-ai fost drag de la inceput pentru cat de mult te implici in lamurirea (si linistirea !) celor cu probleme cardiace ! Suferinta mea cea mare este o nenorocita de aritmie extrasistolica ventriculara care ma macina, atat psihic cat si fizic, de cca. 1an si jumatate ! Adevarul este ca am avut dintotdeauna lipsa mare de calciu si aceste extrasistole ( eu nici macar nu-mi dadeam seama ca asta erau, cu toate ca explicam medicilor ce ma deranjeaza ; si mentionez aici ca nu sunt chiar o ignoranta ) erau destul de rare, in sensul ca faceam cateva pe an, si dispareau dupa seriile de tratamente cu minerale si vitamine ! Bineinteles ca eu faceam aceste cure de calciu pentru ca ma simteam slabita si nu din cauza extrasistolelor ! Din martie 2007 si pana acum am fost consultata de cativa medici care m-au asigurat ca inima mea este bine dpdv echocardiografic si nu mi-au luat prea in serios aceste extrasistole pe care le resimt uneori atat de puternic incat ma sperii. Sunt multe si sunt dese si uneori parca vin ca o avalansa ! La holter, culmea, au iesit numai 98 de toate, dar eram in spital pentru investigatii si probabil ca eram mai odihnita.Am luat in timpul asta antiaritmice, dar cum le intrerup, nu dureaza 3-4 sapatamani si incepe iar calvarul.Te rog sa-mi spui daca pot scapa prin ablatie de asa ceva (desi am inteles ca numai la tahicardii este valabila procedura ) pentru ca viata mea este un chin si mi-e frica sa plec departe de casa sau intr-o calatorie ! Iti multumesc chiar si numai pentru ca ai citit postarea mea !
Adaugă un comentariu / răspuns
1212 comentarii 1 2 ..... 456 ..... 40 41 ÃŽnainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tratamentul parodontal în perioada de aÈ™teptare pentru ablaÈ›ie ar putea reduce riscul de recurență a fibrilaÈ›iei atriale
  • AblaÈ›ia cu balon criogenic la fel de eficientă ca ablaÈ›ia cu radiofrecvență în tratamentul fibrilaÈ›iei atriale la pacienÈ›ii cu insuficiență cardiacă
  • AblaÈ›ia ar putea oferi rezultate mai bune decât medicaÈ›ia pentru tahicardia ventriculară
  •