A suferit o operatie de ocluzie intestinala si i-a fost scos si ovarul stang

05-01-2009
feminin21
Nu este medic/terapeut
feminin21
Buna ziua, am nevoie de o parere si de o indrumare.Mama mea in varsta de 50 a suferit in septembrie o operatie de ocluzie intestinala si i-a fost scos si ovarul stang.Dup nici 2 luni a avut aceleasi simptome...balonare, febra...A facut un eco abdominal si i s-a spus ca i s-au refacut niste aderente...si ca nu exista tratament si i-a fost recomandata o colonoscopie, pe care au spus medicii ca o vor face dar cu risc.Chiar nu se pot trata acele aderente?Nu stiu la cine sa mai apelez.Va multumesc!
8 comentarii
0
05-01-2009, ora 22:16
drweather
Identitate neconfirmată
drweather
Aderentele sint, dupa cum cred ca ti-am spus medicii, un fel de cicatrice postoperatorii interioare.Aceste cicatrice stinjenesc mobilitatea normala a intestinelor, ceea ce poate duce chiar la o noua ocluzie(incurcatura de mate).Imagineaza-ti un furtun incolacit.Daca la un moment dat ii legi citeva bucle ai toate sansele ca atunci cind il misti sa se stranguleze.Acele legaturi sint aderentele, iar strangulerea-ocluzia.Colonoscopia, implicind introducerea unui tub flexibil prin colon, poate cauza o perforatie a colonului daca tubul intilneste o regiune ingustata de aderente
Despre tratamentul aderentelor.ce pot sa spun.Vorbeste cu chirurgul ce a operat-o.El cunoaste cel mai bine morfologia zonei respective.
Numai bine
0
06-01-2009, ora 22:48
feminin21
Nu este medic/terapeut
feminin21
Si ce complicatii vor putea aparea?Se vor reforma tot timpul?Va trebui sa se tot opereze?Multumesc!
0
07-01-2009, ora 09:15
drweather
Identitate neconfirmată
drweather
Ocluzia intestinala pe care o poate repeta oricind.Despre aspectul terapeutic evit sa iti raspund intrucit nu sint chirurg.In principiu nu ar trebui sa se opereze decit in cazul recidivei ocluziei, dar repet cel mai corect e sa te sfatuiesti cu un chirurg
0
07-01-2009, ora 18:56
feminin21
Nu este medic/terapeut
feminin21
Eu sunt studenta la medicina, anul 3 si am mai vb cu medici si fiecare mi-a spus ca se pot reforma.Chirurgul care a operat-o a zis ca trebuie sa faca colonoscopie.dar in privinta tratamentului a zis ca nu are ce tratament sa urmeze.Pe mine ma sperie faptul ca este cam devreme, din septembrie si pana acum sa mai sufere o interventie chirugicala...si ma ingrozeste faptul ca daca va face iar ocluzie si va fi necesara o alta operatie sa nu se complice situa.
0
07-01-2009, ora 19:09
drweather
Identitate neconfirmată
drweather
Din pacate specificul meseriei noastre este de a ne gindi intotdeauna la ce e mai rau...iar daca este vorba despre cineva drag...
Dar nu intotdeauna cind treci strada pe rosu te calca masina.
0
08-01-2009, ora 17:02
byanka24
Nu este medic/terapeut
byanka24
buna ziua tatal meu are valoarea GGT de 96.2U/l exista riscul aparitiei oricarui tip de hepatite? mentionez fapul ca valorile transaminazelor sunt normale dar are o piatra la fiara de 13 mm si valoare mare al helicobacterului, (pentu helicobacter urmeaza un tratament) Multumesc!!
0
08-01-2009, ora 17:39
drweather
Identitate neconfirmată
drweather
Ar trebui facuta si o determinare a fosfatazei alcaline
Hepatita e o afectiune mai complexa.Ea nu include doar clasicele "galbenari", hepatitele A si B adica.Acestea sint afectiuni acute, adica debuuteaza brusc, la un om anterior sanatos.
GGT crescut indica o posibila suferinta hepatica.E o substanta ce se afla in celula hepatica.daca aceste celule hepatice se distrug in numar > decit e normal, acest GGT sangvin creste
Sa revin la hepatite.Acestea pot fi si suferinte indelungate, cronice adica.Un alcoolic vechi poate avea aceasta suferinta care sa duca la o degradare ttreptata a ficatului, trecind prin faza de hepatita cronica catre ciroza, care e faza finala a oricarei hepatite cronice.
In concluzie:tatal tau ARE o suferinta hepatica.Daca aceasta e deja in stadiul de hepatita cronica sau nu, trebuie efectuate si alte analize/explorari(inclusiv ecografie, poate chiar o punctie hepatica.te poti gindi la o astfel de hepatita cronica daca tatal tau bea zilnic(nu neaparat sa se imbete), ia meidcamente multe de o perioada indelungata, sau a avut demult o hepatita B netratata.
Piatra de la "fiara" poate in anumite conditii sa genereze o forma spciala de afectiune numita ciroza biliara.E insa o situatie mai rar intilnita.
Ia r helicobacterul se ocupa mai ales de stomac nu prea are treaba cu ficatul
Asadar mergi la un gastro-enterolog pentru a continua investigatiile hepatice
Toate cele bune
0
09-01-2009, ora 09:08
byanka24
Nu este medic/terapeut
byanka24
pot sa mai spun ca valoarea fosfatazei este normala iar de alcool nu se pune problema pt ca el nu bea alcool niciodata, nu este firea lui
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Un nou studiu oferă speranță pentru extinderea sănătății și funcției ovariene
  •