10 alimente care imbunatatesc memoria

Consumul de alimente sanatoase poate sa imbunatateasca semnificativ memoria, puterea de concentrare si starea de spirit pe termen lung, confirma oamenii de stiinta. In afara de varsta, stres, calitatea si cantitatea somnului, nutritia joaca un rol-cheie in functionalitatea memoriei.
Fiziologic vorbind, o memorie buna este influentata de modul in care neuronii (celulele creierului) transmit fluxurile informationale in tot organismul. De aceea, o stare de sanatate fragila poate sa afecteze si performanta functiilor creierului.
Asadar, capacitatea oamenilor de a stoca informatii prin functia memoriei depinde in totalitate de masura in care celulele cerebrale reusesc sa realizeze conexiuni, iar neuronii isi ating randamentul maxim, atunci cand sunt stimulati puternic.
Mesagerul creierului care mentine neuronii in stare de excitabilitate este acetilcolina, o substanta ce s-a dovedit utila in controlul maladiei Alzheimer, odata administrata ca substituent. Acest compus chimic cerebral este constituit din colina, substanta care se regaseste in alimente precum oua, ficat sau seminte de soia.
Alte alimente considerate benefice memoriei contin flavonoizi, compusii care dau fructelor si legumelor cu frunze culoarea specifica. Doua tipuri de flavonoizi care s-au dovedit a fi buni stimulenti ai memoriei sunt antocianinele si quercitina, ambele regasindu-se in mere, afine sau ceapa rosie. De asemenea, nutrientii asociati cu functia imbunatatirii memoriei sunt acidul folic si acizii grasi omega-3.
Prin urmare, dieta joaca un rol crucial pentru integritatea memoriei, o serie intreaga de alimente purtand numele de hrana pentru creier.
Fiziologic vorbind, o memorie buna este influentata de modul in care neuronii (celulele creierului) transmit fluxurile informationale in tot organismul. De aceea, o stare de sanatate fragila poate sa afecteze si performanta functiilor creierului.
Asadar, capacitatea oamenilor de a stoca informatii prin functia memoriei depinde in totalitate de masura in care celulele cerebrale reusesc sa realizeze conexiuni, iar neuronii isi ating randamentul maxim, atunci cand sunt stimulati puternic.
Mesagerul creierului care mentine neuronii in stare de excitabilitate este acetilcolina, o substanta ce s-a dovedit utila in controlul maladiei Alzheimer, odata administrata ca substituent. Acest compus chimic cerebral este constituit din colina, substanta care se regaseste in alimente precum oua, ficat sau seminte de soia.
Alte alimente considerate benefice memoriei contin flavonoizi, compusii care dau fructelor si legumelor cu frunze culoarea specifica. Doua tipuri de flavonoizi care s-au dovedit a fi buni stimulenti ai memoriei sunt antocianinele si quercitina, ambele regasindu-se in mere, afine sau ceapa rosie. De asemenea, nutrientii asociati cu functia imbunatatirii memoriei sunt acidul folic si acizii grasi omega-3.
Prin urmare, dieta joaca un rol crucial pentru integritatea memoriei, o serie intreaga de alimente purtand numele de hrana pentru creier.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 4Cum pot sa ocolesc obstacolele?
- 5Administrare Depakine Chrono 500
- 9Voi putea dona vreodată sânge dacă acum am sindrom depresiv-anxios pe care îl tratez?
- 10Abilify sedează?
- 10Bipolar, aș dori un sfat: să continui din inerție sau să mă supun unei reevaluări?
- 3V-a ajutat Magnerot?
- 3Xeplionul e mai bun ca Rispoleptul Consta sau invers?
- 10Simptome de urmarire???!!!!
- 1Sindromul Tourette- tratament eficient
- 10Cipralex și spitomin