Fluorescența - tehnica care ajută la identificarea spermatozoizilor viabili
©
Autor: Vasiliu Alina
![Fluorescența - tehnica care ajută la identificarea spermatozoizilor viabili](https://www.romedic.ro/arata_img.php?img=37924.jpg&w=420&h=&cale=/uploadart/ghid)
Cercetătorii au investigat degradarea fluorescenței intrinseci a coenzimei metabolice NADH. Această metodă servește ca semnătură specifică a celulelor și caracterizează căile metabolice ale țesutului. Celulele canceroase au o durată de viață mai scurtă a fluorescenței NADH și sunt mai glicolitice, prin urmare, se pot distinge de celulele sănătoase.
Cu ajutorul acestei metode, echipa de cercetare a reușit să examineze metabolismul țesuturilor intacte ale muștelor de fructe. În cadrul studiului a fost analizat metabolismul spermei în organele de depozitare la insectele de sex masculin și feminin, precum și în alte țesuturi. Astfel, echipa a descoperit că spermatozoizii au un metabolism glicolitic similar cu celulele canceroase. Alte celule, cum ar fi celulele intestinale, glandele și grăsimile, erau într-o stare oxidativă.
Folosind această metodă, biologii au găsit un prim indiciu la întrebarea lor inițială despre modul în care spermatozoizii continuă să supraviețuiască în corpul femelelor insecte. De asemenea, au descoperit că durata de viață a fluorescenței unei alte coenzime metabolice autofluorescente numită FAD diferă între spermatozoizii din corpul masculin și feminin.
sursa: Science Daily
Data actualizare: 21-01-2020 | creare: 21-01-2020 | Vizite: 724
Bibliografie
Biologists make living sperm glow. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/01/200115120622.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni