Episoadele depresive majore au fost subestimate de-a lungul timpului

©

Autor:

Episoadele depresive majore au fost subestimate de-a lungul timpului

Numărul persoanelor care au suferit cel puțin un episod depresiv a fost subestimat, conform unui studiu științific realizat de Yale School of Public Health.
În urma unui sondaj realizat în rândul populației americane, oamenii de știință au constatat că numărul real al persoanelor care au suferit cel puțin odată în viață un episod depresiv major este cu mult mai mare decât se credea.

În prezent, aproximativ 17% din populația de sex feminin și 10% dintre bărbați au afirmat că au suferit un episod depresiv major. Datele obținute în urma sondajului nu sunt lipsite de erori, întrucât există persoane care au uitat de acel episod sau care au răspuns greșit la întrebările sondajului.

Jamie Tam, coordonatorul activității științifice, a realizat împreună cu echipa sa un simulator pentru a genera estimări corecte ale episoadelor depresive. Conform rezultatelor obținute de către echipa sa, aproximativ 30% dintre femei și 17% dintre bărbați au suferit episoade depresive majore. Numărul cazurilor este cu mult mai mare în rândul adolescenților, iar probabilitatea ca după un prim episod să apară și al doilea este destul de mare. Având în vedere prevalența crescută în rândul adolescenților, autorii consideră benefică prevenția și tratamentul primului episod pentru a evita apariția unui nou episod.

Episoadele depresive majore se caracterizează prin sentimente de tristețe, lipsa speranței, oboseală, tulburări de somn, pierderea interesului pentru activitățile zilnice și gânduri sinucigașe sau chiar încercări de sinucidere, simptome persistente mai mult de două săptămâni.

În ciuda faptului că nu reflectă realitatea, aceste sentimente experimentate de către pacient sunt cu greu schimbate, recăderile fiind frecvente.

În rândul persoanelor adulte și mai ales a celor peste 65 ani, subestimarea depresiei a fost de 70%, simptomatologia fiind mai ușoară, aceștia experimentând “depresia minoră”

Pentru toate formele de depresie și pentru toate categoriile de vârstă specialiștii recomandă asistență medicală de specialitate, consiliere și tratament cât mai eficient pentru a preveni recăderile sau pentru a evita manifestările episoadelor depresive și gesturile sinucigașe.

sursa: Science Daily


Data actualizare: 04-08-2020 | creare: 04-08-2020 | Vizite: 900
Bibliografie
Major depressive episodes far more common than previously believe, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/07/200730132813.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
  intră pe forum