Eficiența combinațiilor medicamentoase asupra culturilor celulare infectate COVID-19
Cercetările realizate în Norvegia și Estonia au evaluat diferite scheme terapeutice împotriva SARS-CoV-2.
Pentru realizarea studiului, autorii au realizat o cultură de celule care să reprezinte un mediu propice de creștere pentru SARS-CoV-2.
În urma studiilor efectuate cu diferiți agenți medicamentoși, aceștia au identificat 6 medicamente eficiente asupra noului virus, putând fi folosite atât izolat cât și combinat pentru a spori eficiența. Aceste medicamente sunt nelfinavir, salinomicină, amodiaquina, obatoclax, emetină și homoharringtonină.
Combinația cu cea mai mare eficacitate a fost nelfinavir și amodiaquina, aceasta fiind capabilă să inhibe dezvoltarea infecției virale în culturile celulare și urmează a fi testată în studiile următoare.
Cercetătorii au studiat și modul în care tratamentul cu plasmă de la pacienții vindecați ar putea fi eficient.
Astfel, au constatat că există un subtip celular numit Vero-E6, responsabil de propagarea virusului și au dezvoltat un test care să neutralizeze anticorpii, test ce ar putea fi folosit pentru a stabili eficiența anticorpilor din sângele donatorilor de plasmă.
Pentru a efectua acest experiment, autorii au recoltat plasma de la donator și au însămânțat-o pe mediile de cultură cu virusul respectiv, urmărind îndeaproape reacția de neutralizare a virusului de către anticorpii din plasmă. Concluzia acestora a fost că pentru a putea fi folosită în mod eficient, plasma transfuzată trebuie să conțină un număr suficient de anticorpi care să inactiveze sau să distrugă virusul.
Pentru a stabili acest lucru s-au făcut teste de diluție și au adăugat plasma de diferite concentrații în medii de cultură.
Folosind această metodă cercetătorii au constatat că nu toți pacientii au dezvoltat anticorpi și au stabilit în același timp că plasma unui pacient vindecat recent este mai eficientă comparativ cu plasma unui pacient vindecat cu 2 luni înainte.
În urma izolării virusului de la pacienții infectați, au fost identificate originea tulpinilor și evoluția acestora, utilizând un test de nanotehnologie pentru COVID-19 adoptat de guvernul norvegian. Cunoscând date despre tulpinile virale, doi dintre autorii studiului, au identificat medicamentele antivirale cu spectru larg ce ar putea inhiba virusurile umane ce aparțin a două sau mai multor familii și care au depășit prima fază a studiilor clinice. Dacă se va dovedi eficiența acestor medicamente în studiile de laborator, ele vor putea fi utilizate în schemele terapeutice pentru COVID-19.
sursa: Science Daily
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Oamenii de știință au reușit să identifice ordinea simptomelor COVID-19 și implicațiile sale
- Evoluția antigenică poate duce la apariția unor variante SARS-CoV-2 cu severitate imprevizibilă
- Vaccinul COVID-19: doza a doua de vaccin, necesară persoanelor infectate la scurt timp de la primul vaccin
- Descoperire majoră în cazul ceții mentale asociate cu COVID lung
- Infectat cu Covid19 vaccinat fiind
- Perioada „critica” covid ??
- S-a arătat la TV că molnupiravir tratează Covid 100%.De ce nu se aduce cat mai repede?
- Imunitate coronavirus - am scleroza multipla de 34 ani
- Ajutați-mă! Se da antibiotic la Covid? Va mai putea respira singura?
- Tuse cronica post COVID19
- Covid-19 si sinuzita