Descoperire medicală care împiedică răspândirea cancerului pancreatic

©

Autor:

Descoperire medicală care împiedică răspândirea cancerului pancreatic

O echipă internațională de cercetători a dezvăluit modul în care celulele canceroase pancreatice agresive își schimbă mediul și se răspândesc în alte părți ale corpului - cauza principală a decesului în cazul cancerului pancreatic.
În studiul lor, cercetătorii au comparat țesutul din jurul celulelor tumorale, atât în cazul cancerului pancreatice metastatic, cât și a celui fără metastaze.

Cercetătorii au observat că, într-o tumoră în creștere, chiar și un număr mic de celule metastatice agresive poate contribui la răspândirea altor celule canceroase mai puțin agresive.

Folosind imagistică live, cercetătorii au urmărit celulele canceroase individuale și au dezvăluit că scăderea nivelului unei molecule, numită perlecan a dus la o reducere a răspândirii cancerului pancreatic și la un răspuns îmbunătățit la chimioterapie.

„Credem că ar exista un beneficiu important în țintirea fibroblastelor unei tumori (celule care produc cea mai mare parte a matricei) în combinație cu țintirea celulelor canceroase în sine prin intermediul chimioterapiei”, a declarat Claire Vennin, autorul studiului.

Cercetătorii spun că țintirea perlecanului sau a altor molecule de matrice care ajută la remodelarea țesutului tumorilor metastatice poate fi eficientă, nu numai pentru cancerul de pancreas, ci și pentru cancerul de prostată și de sân.

Cancerul pancreatic este una dintre cele mai letale forme de cancer, cu o rată de supraviețuire de cinci ani.

Sursa: Science Daily


Data actualizare: 16-08-2019 | creare: 16-08-2019 | Vizite: 1185
Bibliografie
Key to targeting the spread of pancreatic cancer. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/08/190812075521.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Care este relația între diabet și cancerul pancreatic?
  • De ce sunt anumite medicamente utilizate împotriva cancerului pancreatic mai eficiente decât altele?
  • Senzația de sete și urina închisă la culoare, potențiale simptome ale cancerului pancreatic
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum