Cum va putea fi eficientizat tratamentul cu insulină cu acțiune scurtă?

©

Autor:

Cum va putea fi eficientizat tratamentul cu insulină cu acțiune scurtă?
O nouă abordare, descrisă de cercetătorii de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts, va putea fi utilizată de către persoanele cu diabet zaharat pentru a eficientiza procesul de estimare a conținutului de carbohidrați al unei mese, pentru a extrage sânge în vederea măsurării nivelurilor actuale de glucoză din sânge și pentru a calcula și furniza ulterior doza corectă de insulină.
Înainte de a consuma o masă, multe persoane cu diabet zaharat sunt nevoite să își injecteze singure insulină, folosind o seringă cu ac. Procesul consumă de regulă timp, deoarece necesită adesea estimarea conținutului de carbohidrați al mesei, urmată de extragerea sângelui pentru a măsura nivelurile de glucoză din sânge, calcularea și administrarea dozei corecte de insulină. Pașii, de regulă repetați la fiecare masă, fac dificilă menținerea tratamentului pentru mulți pacienți cu diabet. O echipă de cercetători MIT a descris o nouă abordare, care va putea fi folosită pentru a eficientiza procesul și pentru a ajuta pacienții să mențină un nivel sănătos de glucoză.

Cercetătorii au proiectat două dispozitive diferite care pot simplifica procesul de calcul și injectare a dozei corecte de insulină. Unul, care combină mulți dintre pașii existenți într-un singur dispozitiv, ar putea fi utilizat de pacienți în viitorul apropiat. Al doilea prototip încorporează electronice flexibile pe suprafața unui ac, astfel încât măsurarea sângelui și livrarea insulinei să poată avea loc prin același ac, simplificând astfel procesul de gestionare a diabetului zaharat.

Ambele dispozitive concepute au incorporat o nouă aplicație pentru telefoanele inteligente. „Pacienții fac mai întâi o fotografie a alimentelor, iar aplicația poate estima mai apoi volumul alimentelor și, de asemenea, cantitatea de carbohidrați, pe baza informațiilor despre nutrienți dintr-o bază de date USDA”, a declarat autorul lucrării”, Hen-Wei Huang.

Diabetul zaharat afectează peste 400 de milioane de oameni din întreaga lume. Pacienții cu diabet zaharat folosesc adesea două tipuri de insulină pentru a-și controla nivelul zahărului din sânge. Unul dintre aceste tipuri, insulina cu acțiune scurtă, este injectată în timpul mesei sau înainte de masă. Pacienții își măsoară mai întâi nivelul de glucoză din sânge cu un glucometru, estimează câți carbohidrați consumă și apoi combină informațiile pentru a calcula și a injecta doza adecvată de insulină. Tehnologiile existente, cum ar fi pompele de insulină, pot ajuta la unele părți ale acestui proces. Cu toate acestea, astfel de dispozitive nu sunt disponibile pe scară largă.

sursa: Science Daily
foto: MIT News, stock images

Data actualizare: 25-01-2022 | creare: 25-01-2022 | Vizite: 413
Bibliografie
An all-in-one approach to diabetes treatment, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/01/220120135123.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • O nouă formă de administrare orală a insulinei ar putea înlocui injecțiile
  • Prima vacă transgenică produce insulină umană în lapte
  • Picăturile sublinguale se absorb ușor și eficient, potențial înlocuind injecțiile cu insulină
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum