Contextul familial ar putea fi asociat cu prevalența COVID-19 persistent

Contextul familial ar putea fi asociat cu prevalența COVID-19 persistent

©

Autor:

Contextul familial ar putea fi asociat cu prevalența COVID-19 persistent

Un membru al familiei cu COVID-19 persistent, o afecÈ›iune în care adulÈ›ii infectaÈ›i cu virusul SARS-CoV-2 prezintă simptome la 3 până la 6 luni după o boală acută, poate influenÈ›a sănătatea membrilor neinfectaÈ›i, sugerează un studiu în care au fost analizate simptomele de infecÈ›ie post-acută în cadrul gospodăriilor cu copii, până la un an de la contractarea virusului.
În cadrul studiului au fost incluÈ™i copii, adolescenÈ›i È™i adulÈ›i din 341 de gospodării, clasificaÈ›i în două grupuri distincte, pe baza testelor serologice È™i a istoricului infecÈ›iei confirmate de laborator. Astfel, persoanele infectate direct cu SARS-CoV-2 au fost incluse în primul grup, în timp ce restul participanÈ›ilor, neinfectaÈ›i cu virusul, dar expuÈ™i indirect la SARS-CoV-2 prin intermediul unui membru al gospodăriei infectat, în al doilea grup de studiu.

Oamenii de È™tiință au dezvăluit contextul familial al simptomelor prelungite în urma infecÈ›iei cu SARS-CoV-2, iar concluziile au fost în concordanță cu rapoartele anterioare care au arătat că adulÈ›ii infectaÈ›i aveau mai multe È™anse de a avea rezultate mai proaste în materie de sănătate, cum ar fi oboseala È™i o serie de probleme fizice È™i psihologice persistente, comparativ cu adulÈ›ii expuÈ™i la virus, dar care nu au dezvoltat o infecÈ›ie.

Cu toate acestea, rezultate negative de sănătate au fost, de asemenea, relativ comune în rândul adulÈ›ilor expuÈ™i neinfectaÈ›i, care au persistat timp de aproximativ un an după ce au fost expuÈ™i la pacienÈ›ii cu SARS-CoV-2. Cu toate acestea, adulÈ›ii expuÈ™i la virus au dezvăluit teste serologice negative SARS-CoV-2. Aceste rezultate indică prevalenÈ›a simptomelor nespecifice în rândul membrilor gospodăriei expuÈ™i la COVID-19, dar fără infecÈ›ie confirmată.

Cercetătorii au observat că prevalenÈ›a simptomelor moderate până la severe persistă după un an de infecÈ›ie la bărbaÈ›i, femei È™i adolescente. Ei au raportat că persoanele cu infecÈ›ie simptomatică cu SARS-CoV-2 au fost mai înclinate să dezvolte COVID-19 lung, în comparaÈ›ie cu persoanele cu infecÈ›ie asimptomatică. Două dintre simptomele lungi comune ale COVID au fost diareea acută È™i disgeuzia.

Oamenii de È™tiință au raportat că, în comparaÈ›ie cu bărbaÈ›ii, femeile sunt mai predispuse să dezvolte simptome persistente, cum ar fi oboseală moderată sau severă, tulburări de somn È™i rezistență fizică redusă. Deoarece adolescentele au fost mai predispuse să dezvolte COVID-19 de lungă durată decât băieÈ›ii adolescenÈ›i, sunt necesare mai multe cercetări pentru a elucida factorii de risc È™i strategiile de tratament.

sursa: News Medical
foto: fizkes/Shutterstock


Data actualizare: 14-03-2022 | creare: 14-03-2022 | Vizite: 345
Bibliografie
Long COVID symptoms in families a year after SARS-CoV-2 infection or household exposure, link: https://www.news-medical.net/news/20220310/Long-COVID-symptoms-in-families-a-year-after-SARS-CoV-2-infection-or-household-exposure.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • 7 din 10 pacienÈ›i internaÈ›i cu COVID-19 continuă să prezinte simptome la un an distanță
  • O singură doză de vaccin ARNm nu reduce riscul potenÈ›ial de a dezvolta simptome pe termen lung în urma COVID-19
  • O nouă evaluare a severității asupra calității vieÈ›ii ale simptomelor persistente a noului SARS-CoV-2
  • Forumul ROmedic - întrebări È™i răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum