Consumul de fructe și legume poate reduce nivelul de stres la femei

©

Autor:

Consumul de fructe și legume poate reduce nivelul de stres la femei
Studii recente prezintă un alt motiv pentru care ar trebui să includem fructele și legumele în dieta zilnică. Se pare că 7 porții pe zi de fructe și legume pot reduce riscul de stres psihologic la femeile de vârstă mijlocie, conform cercetărilor recente.

Conform Asociației Americane de Psihologie, aproximativ 3 sferturi dintre adulții americani prezintă  cel puțin un simptom de stres în decursul unei luni, incluzând iritabilitate, furie, nervozitate, anxietate sau depresie.

Stresul nu are implicații doar asupra sănătății mintale, ci și asupra sănătății fizice, putând crește riscul de obezitate, hipertensiune, boli cardiovasculare sau diabet. Noul studiu sugerează că simpla includere a fructelor și legumelor în meniul zilnic poate ajuta la reducerea nivelului de stres, mai ales la femei.

Studiul publicat în jurnalul BMJ Open arată că adulții care consumă 3-4 porții de fructe și legume pe zi sunt cu 12% mai protejați de stres decât cei care consumă o porție sau deloc. Consumul de 5-7 porții de fructe și legume pe zi a fost asociat cu o reducere cu 14 procente a riscului de stres, comparativ cu adulții care consumă 0-4 porții pe zi, cu valori mai bune în cazul femeilor. Femeile care consumă 5-7 porții de fructe și legume pe zi au prezentat un risc cu 23% mai redus decât persoanele de gen feminin care consumă 0-1 porții.

Cercetătorii menționează că aceste rezultate îndemană la un consum ridicat de fructe și legume ca parte a unei diete sănătoase și echilibrate, fiind însă necesare cercetări amănunțite în această direcție pentru a determina cum influențează aceste alimente stresul.

Autorii studiului mai menționează că „aportul de fructe și legume poate ajuta la reducerea prevalenței stresului psihologic în rândul adulților. Cu toatea acestea, asocierea dintre consumul de fructe și legume și reducerea stresului necesită investigații suplimentare și studii de o mai mare amploare”.

Sursa: Medical News Today

Data actualizare: 11-02-2019 | creare: 24-03-2017 | Vizite: 931
Bibliografie
Eating fruits and vegetables may lower women's stress risk, link: http://www.medicalnewstoday.com/articles/316414.php
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Stresul și sistemul imunitar
  • În ce mod ajută stresul memoria
  • Stresul din timpul sarcinii poate afecta dezvoltarea fătului (studiu)
  •