Consumul de cereale integrale previne diabetul de tip 2
©
Autor: Vasiliu Alina
Un studiu efectuat de cercetătorii de la University of Technology și Danish Cancer Society Research Center prezintă importanța cerealelor integrale pentru prevenirea diabetului de tip 2.
Studiul a fost realizat în Danemarca È™i s-a realizat pe un eÈ™antion de 55.000 de participanÈ›i, pe o perioadă de timp de 15 ani.
ParticipanÈ›ii la studiu au fost împărÈ›iÈ›i în 4 grupe diferite, în funcÈ›ie de cantitatea de cereale integrale pe care au consumat-o zilnic. Cei cu cel mai mare consum au inclus cel puÈ›in 50 de grame de cereale integrale în dieta zilnică.
Riscul dezvoltării diabetului de tip 2 a fost cu 34% mai mic pentru bărbaÈ›i È™i cu 22% mai mic pentru femei în cazul grupului care a raportat cel mai mare consum de cereale integrale.
De asemenea, studiul a arătat că nu are importanță ce fel de cereale integrale au consumat participanÈ›ii, deoarece, în toate cazurile, acestea au oferit aceeaÈ™i protecÈ›ie împotriva diabetului de tip 2.
„Rezultatele noastre sunt în concordanță cu sfaturile dietetice, care recomandă schimbarea alimentelor care conÈ›in faină albă pentru cerealele integrale”, a declarat coordonatorul studiului, Rikard Landberg de la Chalmers University of Technology.
Recomandările cercetărilor sunt de a consuma 70 de grame de cereale integrale pe zi pentru femei și 90 de grame pe zi pentru bărbați.
Cerealele integrale conÈ›in toate cele trei componente principale ale bobului: endosperm, germene È™i tărâÈ›e. Acestea includ alimente precum fulgii de ovăz È™i de secară, grâul sau cuscusul integral.
Sursa: Science Daily
Studiul a fost realizat în Danemarca È™i s-a realizat pe un eÈ™antion de 55.000 de participanÈ›i, pe o perioadă de timp de 15 ani.
ParticipanÈ›ii la studiu au fost împărÈ›iÈ›i în 4 grupe diferite, în funcÈ›ie de cantitatea de cereale integrale pe care au consumat-o zilnic. Cei cu cel mai mare consum au inclus cel puÈ›in 50 de grame de cereale integrale în dieta zilnică.
Riscul dezvoltării diabetului de tip 2 a fost cu 34% mai mic pentru bărbaÈ›i È™i cu 22% mai mic pentru femei în cazul grupului care a raportat cel mai mare consum de cereale integrale.
De asemenea, studiul a arătat că nu are importanță ce fel de cereale integrale au consumat participanÈ›ii, deoarece, în toate cazurile, acestea au oferit aceeaÈ™i protecÈ›ie împotriva diabetului de tip 2.
„Rezultatele noastre sunt în concordanță cu sfaturile dietetice, care recomandă schimbarea alimentelor care conÈ›in faină albă pentru cerealele integrale”, a declarat coordonatorul studiului, Rikard Landberg de la Chalmers University of Technology.
Recomandările cercetărilor sunt de a consuma 70 de grame de cereale integrale pe zi pentru femei și 90 de grame pe zi pentru bărbați.
Cerealele integrale conÈ›in toate cele trei componente principale ale bobului: endosperm, germene È™i tărâÈ›e. Acestea includ alimente precum fulgii de ovăz È™i de secară, grâul sau cuscusul integral.
Sursa: Science Daily
Data actualizare: 21-09-2018 | creare: 21-09-2018 | Vizite: 1321
Bibliografie
Whole grains one of the most important food groups for preventing type 2 diabetes. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2018/09/180905083910.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Dieta mediteraneană poate reduce riscul de diabet de tip 2, conform unui nou studiu bazat pe biomarkeri nutriționali compoziți
- Hormonul de eliberare a hormonului de creștere transformă potențialul terapeutic în sănătate și boli cronice
- Un tratament revoluționar pentru bolile asociate cu obezitatea
- STUDIU: Deficitul de vitamina D ar putea crește dramatic riscul de diabet tip 2
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Cerealele astea integrale
- Diabet tip 2
- Sunt cerealele integrale mai bune din punct de vedere glicemic fata de cele rafinate ?