Consumul de căpșune susține sănătatea inimii, arată mai multe studii
©
Autor: Patriche Silvia
La începutul lunii februarie a avut loc Berry Health Benefits Symposium, iar cu această ocazie s-au prezentat rezultatele a două studii referitoare la beneficiile consumului de căpșune asupra inimii. (1)
Conform lui Britt Burton-Freeman, unul dintre participanții la simpozion, o alimentație cu un conținut redus de fructe este un factor de risc primar în bolile cardiovasculare și în diabet. În acest sens profesorul Burton-Freeman propune creșterea consumului de fructe precum și diversificarea sa. (2)
Studiile prezentate la simpozion arată beneficii considerabile ale căpșunelor asupra sănătății. Consumul acestor fructe reduce nivelul colesterolului total și LDL, îmbunătățește sănătatea vaselor de sânge, reduce inflamația și stresul oxidativ, scade rezistența la insulină și nivelul glicemiei. În plus, consumul de căpșune ajută la prevenirea diabetului zaharat și a bolilor de inimă la adulți.
O porție de căpșune (aproximativ opt bucăți medii) acoperă necesarul zilnic de vitamina C și oferă nutrienți precum mangan, acid folic și potasiu.
Realizarea acestor studii a fost susținută de către Asociația Producătorilor de Căpșune din California.
sursa: News medical
Conform lui Britt Burton-Freeman, unul dintre participanții la simpozion, o alimentație cu un conținut redus de fructe este un factor de risc primar în bolile cardiovasculare și în diabet. În acest sens profesorul Burton-Freeman propune creșterea consumului de fructe precum și diversificarea sa. (2)
Studiile prezentate la simpozion arată beneficii considerabile ale căpșunelor asupra sănătății. Consumul acestor fructe reduce nivelul colesterolului total și LDL, îmbunătățește sănătatea vaselor de sânge, reduce inflamația și stresul oxidativ, scade rezistența la insulină și nivelul glicemiei. În plus, consumul de căpșune ajută la prevenirea diabetului zaharat și a bolilor de inimă la adulți.
O porție de căpșune (aproximativ opt bucăți medii) acoperă necesarul zilnic de vitamina C și oferă nutrienți precum mangan, acid folic și potasiu.
Realizarea acestor studii a fost susținută de către Asociația Producătorilor de Căpșune din California.
sursa: News medical
Data actualizare: 15-02-2023 | creare: 15-02-2023 | Vizite: 343
Bibliografie
1. Research supports the role of strawberry consumption in promoting heart health, link: https://www.news-medical.net/news/20230210/Research-supports-the-role-of-strawberry-consumption-in-promoting-heart-health.aspx2. Dietary Strawberries Improve Cardiometabolic Risks in Adults with Obesity and Elevated Serum LDL Cholesterol in a Randomized Controlled Crossover Trial, link: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33922576/
3. Strawberry Consumption, Cardiometabolic Risk Factors, and Vascular Function: A Randomized Controlled Trial in Adults with Moderate Hypercholesterolemia, link: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33758944/
©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Tendințe în privința efectelor bolilor cardiovasculare la nivel mondial
- Metodă mai eficientă de descoperire a riscului cardiovascular
- Suplimentele cu Omega 3 nu oferă protecție împotriva bolilor cardiovasculare
- Statinele nu agravează leziunile sau durerile musculare după exercițiile fizice de intensitate moderată
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.intră pe forum