Consumul de căpșune susține sănătatea inimii, arată mai multe studii
©
Autor: Patriche Silvia
La începutul lunii februarie a avut loc Berry Health Benefits Symposium, iar cu această ocazie s-au prezentat rezultatele a două studii referitoare la beneficiile consumului de căpÈ™une asupra inimii. (1)
Conform lui Britt Burton-Freeman, unul dintre participanÈ›ii la simpozion, o alimentaÈ›ie cu un conÈ›inut redus de fructe este un factor de risc primar în bolile cardiovasculare È™i în diabet. În acest sens profesorul Burton-Freeman propune creÈ™terea consumului de fructe precum È™i diversificarea sa. (2)
Studiile prezentate la simpozion arată beneficii considerabile ale căpÈ™unelor asupra sănătății. Consumul acestor fructe reduce nivelul colesterolului total È™i LDL, îmbunătățeÈ™te sănătatea vaselor de sânge, reduce inflamaÈ›ia È™i stresul oxidativ, scade rezistenÈ›a la insulină È™i nivelul glicemiei. În plus, consumul de căpÈ™une ajută la prevenirea diabetului zaharat È™i a bolilor de inimă la adulÈ›i.
O porție de căpșune (aproximativ opt bucăți medii) acoperă necesarul zilnic de vitamina C și oferă nutrienți precum mangan, acid folic și potasiu.
Realizarea acestor studii a fost susținută de către Asociația Producătorilor de Căpșune din California.
sursa: News medical
Conform lui Britt Burton-Freeman, unul dintre participanÈ›ii la simpozion, o alimentaÈ›ie cu un conÈ›inut redus de fructe este un factor de risc primar în bolile cardiovasculare È™i în diabet. În acest sens profesorul Burton-Freeman propune creÈ™terea consumului de fructe precum È™i diversificarea sa. (2)
Studiile prezentate la simpozion arată beneficii considerabile ale căpÈ™unelor asupra sănătății. Consumul acestor fructe reduce nivelul colesterolului total È™i LDL, îmbunătățeÈ™te sănătatea vaselor de sânge, reduce inflamaÈ›ia È™i stresul oxidativ, scade rezistenÈ›a la insulină È™i nivelul glicemiei. În plus, consumul de căpÈ™une ajută la prevenirea diabetului zaharat È™i a bolilor de inimă la adulÈ›i.
O porție de căpșune (aproximativ opt bucăți medii) acoperă necesarul zilnic de vitamina C și oferă nutrienți precum mangan, acid folic și potasiu.
Realizarea acestor studii a fost susținută de către Asociația Producătorilor de Căpșune din California.
sursa: News medical
Data actualizare: 15-02-2023 | creare: 15-02-2023 | Vizite: 318
Bibliografie
1. Research supports the role of strawberry consumption in promoting heart health, link: https://www.news-medical.net/news/20230210/Research-supports-the-role-of-strawberry-consumption-in-promoting-heart-health.aspx2. Dietary Strawberries Improve Cardiometabolic Risks in Adults with Obesity and Elevated Serum LDL Cholesterol in a Randomized Controlled Crossover Trial, link: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33922576/
3. Strawberry Consumption, Cardiometabolic Risk Factors, and Vascular Function: A Randomized Controlled Trial in Adults with Moderate Hypercholesterolemia, link: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33758944/
©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Efectul consumului de bere asupra țesutului miocardic după leziuni oxidative
- O restricționare excesivă a sării în alimentație poate fi dăunătoare persoanelor cu insuficiență cardiacă
- Semaglutida reduce riscul evenimentelor cardiovasculare cu 20% la adulții obezi fără diabet
- Dispozitivele purtabile ar putea ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.intră pe forum