Cercetătorii identifică un complex de proteine esențial pentru controlul morții celulare
©
Autor: Domșa Dariana
![Cercetătorii identifică un complex de proteine esențial pentru controlul morții celulare](https://www.romedic.ro/arata_img.php?img=41255.jpg&w=420&h=&cale=/uploadart/ghid)
Moartea celulară joacă un rol important în dezvoltarea normală a organismului și în păstrarea unei bune sănătăți. Cu toate acestea, lipsa unui echilibru poate duce la diferite probleme grave de sănătate. Moartea celulară excesivă este asociată cu un răspuns imun inflamator masiv care dăunează țesuturilor și organelor. Necroptoza excesivă poate fi o problemă inclusiv în cazul noului COVID-19 sever, atunci când un răspuns extrem la infecție provoacă leziuni ale organelor sau chiar moartea.
În studiul actual, cercetătorii au investigat procesele moleculare complexe care stau la baza necroptozei, care combină caracteristicile apoptozei (moartea celulară reglată sau programată) și necrozei (moartea nereglementată a celulelor). Folosind celule umane și un model de șoarece care imită furtuna de citokine observată la unii pacienți cu infecție severă cu COVID-19, cercetătorii au efectuat o serie de experimente pentru a analiza modul în care funcția celulară, în special moartea celulei, se schimbă atunci când o genă este eliminată (inactivată).
În general, studiul sugerează faptul că inhibitorii care blochează calea PPP1R3G/PP1γ pot ajuta la prevenirea sau reducerea deceselor, dar și a daunelor severe cauzate de bolile asociate inflamației, inclusiv bolile de inimă, tulburările autoimune, precum și noul COVID-19. Cercetătorii speră să identifice candidați la medicamente care pot opri distrugerea masivă a celulelor musculare cardiace cauzate de atacurile de cord.
sursa: Science Daily
foto: Graphic created with Biorender app by Zhigao Wang, USF Health Heart Institute.
Data actualizare: 22-02-2022 | creare: 22-02-2022 | Vizite: 571
Bibliografie
Researchers identify protein complex critical in helping control cell death, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/02/220218100724.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Transferul și transplantul mitocondrial
- Efectele unui anestezic folosit la scară largă ar putea fi urmărite prin simple testări EEG
- Molecula care ar putea ajuta la controlul mai eficient al hemoragiilor
- Utilizarea AI pentru a analiza placentele pentru detectarea mai rapidă a problemelor materne și neonatale
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni