Cercetătorii au proiectat o strategie de combatere a infecțiilor cronice
Autor: Vasiliu Alina
Cercetătorii au demonstrat că infecțiile cronice pot fi tratate prin „trezirea” bacteriilor persistente.
Rezultatele publicate în Molecular Cell arată că bacteriile persistente se află într-o stare latentă sau pur și simplu inactivă, în timp ce sunt expuse la antibiotice. Apoi, atunci când tratamentul este încheiat, acestea se „trezesc”, ceea ce duce la reapariția infecției.
Cercetătorii au folosit modelul unui sistem E. coli bazat pe HokB - o peptidă care promovează dezvoltarea celulelor persistente prin formarea porilor în membrana celulelor bacteriene. Această formare a porilor este posibilă numai atunci când două peptide HokB sunt legate între ele.
Rezultatul a fost o pierdere rapidă de energie, împingând bacteriile într-o stare de energie scăzută sau într-un somn profund.
Trezirea acestor bacterii este posibilă doar în cazul în care legătura dintre peptide este ruptă. La rândul lor, porii sunt degradați, iar celulele sunt capabile să consume, din nou, nutrienții disponibili.
„Rezultatele acestei lucrări ne pot ajuta să descoperim noi molecule și să proiectăm noi strategii de eradicare a bacteriilor persistente. Combinațiile de molecule care stimulează trezirea împreună cu antibioticele clasice ar putea eradica infecțiile cronice”, a declarat Jan Michiels, autorul studiului.
Celulele persistente sunt responsabile de reapariția infecțiilor tractului urinar, a celor pulmonare sau a tuberculozei.
Sursa: Science Daily
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni