Cercetătorii au descoperit că sucul de roșii poate ucide Salmonella

Cercetătorii au descoperit că sucul de roșii poate ucide Salmonella

©

Autor:

Cercetătorii au descoperit că sucul de roșii poate ucide Salmonella
Cercetările publicate în Microbiology Spectrum explorează proprietățile antimicrobiene ale sucului de roÈ™ii È™i ale peptidelor derivate din roÈ™ii împotriva Salmonella Typhi, agentul patogen al febrei tifoide.
Studiul evidenÈ›iază că sucul de roÈ™ii reduce semnificativ unitățile formate de colonii (CFU) ale S. Typhi după incubare, sugerând proprietăți antimicrobiene puternice. Această activitate antimicrobiană nu este atribuită pH-ului acid al sucului de roÈ™ii, deoarece creÈ™terea S. Typhi este similară în medii cu pH diferit.

Analiza genomului Solanum lycopersicum a identificat peptidele antimicrobiene tdAMP-1 È™i tdAMP-2 ca fiind eficace împotriva S. Typhi, demonstrând activitate bactericidă prin permeabilizarea membranei. Aceste peptiduri sunt eficiente È™i împotriva variantelor de S. Typhi rezistente la medicamente, precum È™i împotriva variantelor acapsulare sau hipercapsulare/hipervirulente. Studiul sugerează că sucul de roÈ™ii È™i peptidele tdAMP-1 È™i tdAMP-2 ar putea oferi o abordare naturală È™i accesibilă pentru combaterea patogenilor enterici, inclusiv tulpinile rezistente la medicamente.

Această cercetare subliniază potenÈ›ialul roÈ™iilor ca sursă alimentară antimicrobiană naturală, oferind o perspectivă valoroasă pentru promovarea sănătății publice prin utilizarea alimentelor în intervenÈ›iile de stil de viață. Studiul sugerează că roÈ™iile, datorită popularității È™i accesibilității lor, pot servi ca agenÈ›i antimicrobieni alternativi în cadrul intervenÈ›iilor de stil de viață.

sursa: MedicalXpress
foto: Pixabay/CC0 Public Domain

Data actualizare: 31-01-2024 | creare: 31-01-2024 | Vizite: 299
Bibliografie
Study finds tomato juice's antimicrobial properties can kill Salmonella, link: https://medicalxpress.com/news/2024-01-tomato-juice-antimicrobial-properties-salmonella.html

Antimicrobial properties of tomato juice and peptides against typhoidal Salmonella, Authors: Ryan S. Kwon, Gi Young Lee, Sohyoung Lee, Jeongmin Song, DOI: https://doi.org/10.1128/spectrum.03102-23
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Vaccin împotriva infecÈ›iei cu Salmonella, administrat pe cale orală
  • Forumul ROmedic - întrebări È™i răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum