Carmaz - Phytolacca americana

©

Autor: Redacția ROmedic

Denumire stiintifica: Phytolacca americana

Denumire populara: carmaz, rumeioara

Habitat: America de Nord.

Recoltare: Radacina se scoate din pamant la sfarsitul toamnei sau primavara. Se curata, se taie pe lungime, apoi se pune la uscat.

Partile utilizate: Radacina.

Actiune: Antireumatic, stimulent, anticataral (combate guturaiul), purgativ, vomitiv.

Indicatii terapeutice: Carmazul este utilizat in tratamentul holistical multor afectiuni. In primul rand este un remediu eficient in infectiile cailor respiratorii superioare, eliminand catarul si ajutand la curatarea glandelor limfatice. Poate fi utilizat in catar, amigdalita, laringita, oreion. Este util pentru problemele limfatice in general si in special pentru mastita, unde poate fi folosit intern sau sub forma de cataplasma. Carmazul se foloseste si in reumatism. Extern, ca lotiune sau unguent, este utilizat pentru a scapa de scabie si alti paraziti.

Combinatii: Pentru probleme limfatice se poate combina cu turita sau stanjenel.

Preparare si administrare: Decoct (a se folosi doar cantitati mici de planta) - se pune 1/4 lingurita de radacina intr-o cana cu apa, care se fierbe 10-15 min. Se bea de trei ori pe zi. Tinctura - 1/4 ml de tinctura de trei ori pe zi.

Contraindicatii: In doze mari, carmazul este un vomitiv si purgativ puternic.

Data actualizare: 11-04-2019 | creare: 11-12-2008 | Vizite: 14760
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!