Cancerul colorectal, mai puțin frecvent la persoanele care consumă alimente bogate în flavanone și antociadinine
©
Autor: Teodorescu Mihai

În studiu au fost incluși 100 de pacienți diagnosticați cu cancer colorectal și 200 de participanți fără cancer colorectal, dintre care jumătate cu adenom intestinal, o tumoare benignă ce precede adenocarcinomul colorectal. Participanții la studiu au completat chestionare privind frecvența alimentară, ce presupuneau indicarea frecvenței medie de consum a unor diverse alimente. Pentru a avea o imagine completă a dietei participanților înainte de colonoscopie, cercetătorii au inclus în chestionarele privind frecvența alimentară și o serie de băuturi alcoolice, grupuri de alimente și rețete specifice regiunii de unde proveneau.
Folosind informațiile disponibile despre conținutul de flavonoide al produselor alimentare analizate, cercetătorii au putut estima aportul mediu zilnic de flavonoide al fiecărui participant. Potrivit rezultatelor, aportul total de flavonoide nu a fost legat de riscul de cancer colorectal. Cu toate acestea, a fost observată o corelație pozitivă între aportul ridicat de flavanone, o subclasă de flavonoide și riscul de cancer colorectal. De asemenea, rata șanselor de a dezvolta cancer de colon a fost redusă inclusiv în rândul celor cu un aport ridicat de antocianidine.
Statistic, rata de apariție a cancerului de colon pentru antocianidine a fost de 0,32, în timp ce, pentru flavanone, rata a fost de 0,22. În ceea ce privește cancerul rectal, ratele au fost aproape de două ori mai mici.
sursa: News Medical
foto: aslysun/Shutterstock
Data actualizare: 02-07-2023 | creare: 07-11-2022 | Vizite: 354
Bibliografie
Lower risk of colorectal cancer associated with dietary flavanone and anthocyanidin intake, link: https://www.news-medical.net/news/20221031/Lower-risk-of-colorectal-cancer-associated-with-dietary-flavanone-and-anthocyanidin-intake-according-to-new-research.aspx ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Bacteriile intestinale pot influența succesul imunoterapiei la pacienții cu mezoteliom
- Descoperirea celulelor T CD4 asemănătoare stem oferă o nouă speranță pentru imunoterapia cancerului
- Efectul anticancerigen al extractului de Kencur (Kaempferia galanga L.)
- Supraviețuitorii de cancer care sunt supraponderali sau obezi prezintă un risc mai mare de a dezvolta cancere secundare
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- 19 ani, SCI sau cancer de colon?
- Neo-rect
- Cancer colorectal - ce grad? Care este prognosticul?
- Sotul meu are cancer colorectal stadiul 4.in urma unui tomograf s-a descoperit ca are lichid in abdo
- Adenocarcinom colorectal
- Marul lupului, Tataneasa si cancer colorectal
- Griji despre cancerul colorectal...
- Alimentatie cancer colorectal