Căldura și yoga - două elemente care pot ameliora simptomele depresive
©
Autor: Airinei Camelia
![Căldura și yoga - două elemente care pot ameliora simptomele depresive](https://www.romedic.ro/arata_img.php?img=45428.jpg&w=420&h=&cale=/uploadart/ghid)
Pe parcursul celor opt săptămâni de studiu, 80 de participanți au fost împărțiți aleatoriu în două grupuri: unul care a practicat yoga Bikram într-o încăpere la o temperatură de aproximativ 40,6°C timp de 90 de minute și un al doilea grup care a fost pus pe o listă de așteptare. Un număr de 33 de participanți din grupul de yoga și 32 din grupul de pe lista de așteptare au fost incluși în analiză.
După opt săptămâni, participanții la ședințele de yoga au prezentat o îmbunătățire semnificativă a simptomelor depresive, conform scalei IDS-CR (Inventory of Depressive Symptomatology clinician-rated). De asemenea, 59,3% dintre participanții la yoga au avut o reducere a simptomelor cu 50% sau mai mult, comparativ cu doar 6,3% din grupul de pe lista de așteptare.
Studiul sugerează că ședințele de yoga încălzite ar putea reprezenta o opțiune de tratament non-medicamentos pentru depresie, având și beneficii fizice suplimentare. Niciun participant nu a experimentat efecte secundare grave asociate cu intervenția.
Autorii studiului intenționează să continue cercetările pentru a determina contribuțiile specifice ale fiecărui element - căldura și yoga - în efectele clinice observate în cazul depresiei.
Prin urmare, acest studiu aduce argumente pentru eficacitatea exercițiilor de yoga încălzită ca opțiune de tratament în cazul simptomelor depresive și deschide calea pentru cercetări viitoare care să exploreze mecanismele prin care această abordare își exercită efectele benefice.
sursa: Science Daily
Data actualizare: 24-10-2023 | creare: 24-10-2023 | Vizite: 370
Bibliografie
Heated yoga may reduce depression symptoms, according to recent clinical trial, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2023/10/231023124353.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Cercetările confirmă reducerea anxietății cu antidepresive, dar efectele pe termen lung sunt incerte
- Terapia mindfulness pentru ameliorarea tulburărilor de anxietate
- „Statul pe telefon” târziu în noapte contribuie la stresul și anxietatea adolescenților
- Comportamentul alimentar la adolescenți post-chirurgie bariatrică
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Yoga si Tae Bo
- Yoga - stiinta, arta, mod de viata, realizare de sine
- Se vindeca depresia la cei cu schizofrenie?
- Amfetamina posibil tratament pentru depresie?(Nu recomand) Dar sunt curios.
- Yogaflex