Beneficiile aduse de diferiți micronutrienți pentru sănătatea cardiovasculară
©
Autor: Teodorescu Mihai
![Beneficiile aduse de diferiți micronutrienți pentru sănătatea cardiovasculară](https://www.romedic.ro/arata_img.php?img=43301.jpg&w=420&h=&cale=/uploadart/ghid)
O dietă sănătoasă presupune consumul unor alimente bogate în antioxidanți, substanțe care oferă protecție împotriva radicalilor liberi. Deși există dovezi cu privire la beneficiile acestor micronutrienți pentru sănătatea generală a organismului, beneficiile pentru sănătatea cardiovasculară constituie o controversă, rezultatele studiilor fiind în general inconsecvente. În plus, majoritatea cercetărilor s-au concentrat asupra efectelor asupra sănătății ale unei singure vitamine si minerale.
Pentru a oferi claritate și a răspunde tuturor întrebărilor oamenilor, cercetătorii americani au realizat o meta-analiză amplă a tuturor studiilor disponibile public și accesibile care au analizat legătura dintre sănătatea cardiovasculară și consumul de suplimente alimentare. Peste 880 de studii cu aproximativ 883.000 de participanți au fost incluse în meta-analiză.
Potrivit rezultatelor, multe dintre suplimentele analizate, în special cele pe bază de acizi grași omega-3, acid folic sau coenzima Q10, oferă importante beneficii cardiovasculare. De asemenea, melatonina, catechina, curcumina, flavanolul și L-arginina, printre altele, au redus riscul de apariție a afecțiunilor cardiovasculare. Pe de altă parte, anumite minerale și vitamine, în special seleniul și vitamina C, vitamina D și vitamina E, nu au influențat în niciun mod rezultatele bolilor cardiovasculare pe termen lung.
sursa: Science Daily
Data actualizare: 12-12-2022 | creare: 12-12-2022 | Vizite: 394
Bibliografie
Meta-analysis (884 studies): omega-3, folic acid and CoQ10 reduce cardiovascular risk, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/12/221205153730.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- O intervenție de adaptare a papilelor gustative poate reduce aportul de sodiu al unui individ
- Colesterolul ridicat în adolescență reprezintă un risc pentru boli cardiovasculare instalate prematur
- Cauza tulburărilor de somn în afecțiunile cardiace: rolul ganglionilor cervicali
- O nouă triplă asociere de medicamente pentru scăderea hipertensiunii arteriale
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni