Logopedie în Bucuresti
Se intampla adesea ca, la varste fragede, copiii sa pronunte gresit anumite sunete sau cuvinte. In unele cazuri, aceste greseli se corecteaza odata cu inaintarea in varsta. In alte situatii insa, ele continua sa afecteze vorbirea copilului si sa provoace tulburari de comportament si personalitate. In astfel de cazuri, este necesar sa se apeleze la logoped (un psiholog sau psihopedagog specializat In corectarea tulburarilor de limbaj si comunicare).
Care sunt situatiile in care este nevoie sa merg cu copilul la logoped?
Exista mai multe situatii care cer o evaluare din partea unui specialist:
- Intarzieri in dezvoltarea limbajului conform varstei cronologice
- Pronuntia gresita a unor sunete si cuvinte
- Inversarea sau omiterea anumitor sunete/cuvinte
- Vorbire neinteligibila
- Existenta unor probleme de auz
- Anumite interventii chirurgicale (de exemplu, cele care afecteaza/vizeaza aparatul respirator, aparatul fono – articulator etc)
- Dificultati de citit/scris
- Vorbire precipitata
- Balbism
Indicat este ca, in cazul unor astfel de suspiciuni, corectarea limbajului sa inceapa cat mai devreme posibil.
Abordarea noastra
Pentru rezultate cat mai bune si oferirea de sprijin personalizat copiilor care se confrunta cu o astfel de tulburare, se folosesc elemente din:
- psihologia cognitiva – care studiaza procesele si functiile executive (perceptie, atentie, limbaj, memorie, capacitate de rezolvare a problemelor, creativitate, gandire) si modul diferit in care fiecare copil reactioneaza la stimuli;
- psihologia dezvoltarii – care studiaza toate modificarile psihologice prin care trece copilul In diferite etape de varsta.
Astfel, fiecare sedinta este interactiva, iar activitatile vizeaza nu numai dezvoltarea limbajului si comunicarii, ci a tuturor proceselor si functiilor psihice implicate In cunoastere si dezvoltare.
Listă servicii:
- Consilierea și suportul familiei în cazul tulburărilor asociate
- Consultație logopedică
- Evaluare complexă: examinare pronunție, greșeli în exprimarea orală, examinare citit-scris, maturizare senzo-motorie, orientare și structurare spațială, evaluare psihologică
- Stabilirea coeficientului de inteligență
- Terapie pentru tulburările de scris-citit: dislexie, disgrafie, alexie, agrafie