ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Cabinete Logopedie Logopedie Bucuresti

Ce este anxietatea?

Anxietatea este una dintre emoțiile fundamentale ale vieții, fără de care supravieturea și dezvoltarea umană nu pot fi concepute. Astfel, toți simțim anxietate, aceasta putând fi chiar un factor ce uneori ajută la mobilizarea resurselor în fața obstacolelor dificile. Cât de des și cât de intens simțim această emoție și ce mecanisme avem pentru a regla starea de anxietate, variază de la persoană la persoană. Cu toate acestea, atunci când ajunge la un nivel de intensitate sever pe o perioadă îndelungată, interferând cu capacitatea de a funcționa zilnic în mod satisfăcător, anxietatea se poate constitui într-una dintre cele mai des întâlnite tulburări – tulburarea de anxietate.

 

Tulburările de anxietate sunt caracterizate prin frică și îngrijorare constante și copleșitoare, trăiri care pot acapara toate resursele de energie vitală și modifică semnificativ cursul firesc al existenței noastre. Din fericire, cu tratament psihologic și/sau psihiatric adecvat, persoanele care suferă de anxietate pot reveni la o viață normală.

 

Este foarte important de reținut că, atunci când anxietatea devine o problemă zilnică pe o perioadă îndelungată de timp, adresându-vă cât mai repede unui specialist veți putea să preveniți înrăutățirea stării dvs. și impactul pe care această îl poate avea pe plan socio-profesional, personal și relațional.

 

In cadrul Centrului Medical Bellanima, tratamentul anxietății depinde de tipul de tulburare diagnosticat, dar, de cele mai multe ori, există recomandarea uneia sau mai multor tipuri de intervenții:

  • Psihoterapia individuală - specialistul vă ajută să abordați partea emoțională a tulburării care vă afectează, prin înțelegerea și elaborarea dificultăților emoționale și vă va susține pe tot parcursul procesului terapeutic să realizați schimbările necesare în viață dumneavoastră pentru o stare psihică și fizică mai bună. Terapia cognitiv-comportamentală este un anume tip de psihoterapie indviduala în care veți învață cum să recunoașteți, înțelegeți și să schimbați tiparele de gândire și comportamentele care provoacă și întrețin starea de anxietate.
  • Medicație - în funcție de severitatea simptomelor, medicamentele pot fi utilizate temporar, pentru a reduce impactul starilor negative, permițând astfel abordarea dimensiunilor emoțională și cognitivă prin intermediul psihoterapiei. Este neapărat necesar ca medicamentele să fie utilzate numai sub supravegherea atentă a medicului psihiatru.

 

 

 
Programare