Arborele de ceai

©

Autor:

Acest arbore australian este inrudit cu eucaliptul. Exista multe specii si subspecii, toate avand o scoarta interesanta, care se decojeste de pe trunchi. Studiile au aratat ca contactul cu sangele si puroiul cresc actiunea antiseptica a plantei. Arborele de ceai (Melaleuca alternifolia) nu este toxic si are o gama larga de indicatii, la fel ca si levantica.

Familie: Myrtaceae

Extractie: Distilare din frunze.

Nota parfumului: Varf.

Descriere aromatica: Proaspat, medicinal, asemanator cu eucaliptul. Uleiul de calitate slaba miroase precum cauciucul topit.

Proprietati: Antimicotic, antibacterian, antiseptic, antiviral, detoxifiant, insecticid, stimulant.

Actiune medicala: Pete maronii pe piele datorate varstei, furuncule, arsuri, cistita, matreata, urticarie, arsuri solare, negi. Un bun tonic pentru sistemul imunitar, arborele de ceai lupta impotriva infectiilor la plamani, genitale is urinare, sinusale si bucale. Trateaza infectii micotice precum herpes, zona zoster, varicela, candida si raceala.

Uz cosmetic: Trateaza iritatia de la pampers, acneea, ranile si intepaturile de insecte. Protejeaza pielea de arsurile de la radiatii in timpul chimioterapiei. Este unul dintre cele mai neiritante uleiuri antiseptice, desi aceasta calitate variaza de la o specie la alta.

Actiune emotionala:  Aroma ajuta la fortificare, in special inainte de o interventie chirurgicala si in timpul socului postoperator.

Combinatii: Cel mai bine se utilizeaza ca atare.

Uleiuri asociate: Melaleuca cajaputii - Descongestionant pentru vene; este mai aspru decat uleiul de arbore de ceai.
Melaleuca quinquenervia - O specie cu un miros dulce.
Niauli (Melaleuca viridiflora) - Proprietati antivirale asemanatoare cu ale arborelui de ceai. Este considerat a fi mai eficient impotriva virusilor precum herpes si are un parfum mai dulce si mai placut.

Precautii: Arborele de ceai poate irita pielea sensibila.

Data actualizare: 15-05-2019 | creare: 15-12-2008 | Vizite: 6870
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:
  • Leustean
  • Coriandru
  • Eucalipt
  • Galbenele

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Uleiul de arbore de ceai poate fi un remediu natural pentru acnee
  •