Aparatul dentar la copil

©

Autor:

Examinarea și îngrijirea dinților la copii trebuie să înceapă înainte de apariția dinților definitivi, iar medicul este cel mai în măsură să obeserve eventualele probleme ce necesită atenția unui ortodont. Cea mai bună tactică este intervenția timpurie, deoarece problemele din adolescență și maturitate se pot preveni înainte de dispariția dentiției primare.

La prima examinare, medicul ortodont va evalua dezvoltarea facială a copilului, spațiile dintre dinți și dacă aceștia sunt îngrămădiți, sunt în plus sau lipsesc. Medicul va întreba și de obiceiuri precum împingerea dinților cu limba și sugerea degetului, care pot afecta dezvoltarea normală. Aceste probleme pot modifica alinierea dinților, precum și înfățișarea copilului. Această primă evaluare va stabili dacă pacientul necesită tratament ortodontic. Aparatul dentar poate restaura armonia dinților și a feței unui copil.

Aparatele ortodontice sunt dispozitive simple potrivite pe dinți, ce trag sau împing dinții sau maxilarul în direcția dorită, corectând anomaliile. Aparatele pentru copii pot fi fixe - cu brackeți cimentați pe dinți, mobile, sau pentru expansiune palatală - în cazul în care maxilarul este prea îngust. Câteodată este necesar un dispozitiv pentru cap și ceafă, ce poate fi purtat noaptea și când copilul stă în casă.

Tratamentul durează între unu și trei ani și, odată încheiat cu succes, copilul va trebui să poarte un aparat de contenție, care va menține dantura în noua poziție, până când vor apărea măselele de minte. Câteodată este nevoie de tratament și în perioada adultă.

Data actualizare: 28-12-2019 | creare: 10-06-2009 | Vizite: 7549
Bibliografie
1. Braces for Kids, link: https://www.ahealthyme.com/topic/kidbraces
2. Erie dentist treats children with orthodontics (braces) as early as 5 years of age, link: https://www.free-press-release.com/news/200905/1241776947.html
3. Orthodontic Braces, How Early Should a Child Be Treated?, link: https://www.1stbraces.com/orthodontic-braces-article05.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Sfaturi pentru purtătorii de aparate dentare ortodontice
  • Cum îngrijesc aparatul dentar fix?
  • Copilul meu are nevoie de aparat dentar?
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum