Alga marina rosie - Chondrus crispus

©

Autor: Redacția ROmedic

Denumire stiintifica: Chondrus crispus

Denumire populara: alge marine rosii

Habitat: Coasta Atlanticului a Europei si Americii de Nord.

Recoltare: Algele se culeg de pe tarmurile oceanului, in special Massachusetts, Irlanda si Marea Britanie. In Irlanda algele se culeg toamna, iar in America se culeg vara.

Partile utilizate: Talusurile uscate.

Actiune: Expectorant, emolient, antiinflamator.

Indicatii terapeutice: In mod traditional, alga Chondrus crispus se utilizeaza pentru boli respiratorii cu tuse iritanta, bronsita si alte probleme la plamani. Poate fi utilizat in afectiuni digestive unde este nevoie de un emolient, precum gastrita si ulcerul. Actiunea calmanta este utila si in inflamatiile sistemului urinar. Cu toate astea, rolul sau principal este in accelerarea recuperarii de pe urma unor boli debilitante, in special tuberculoza si pneumonie. Cercetari recente au dovedit proprietati antivirale impotriva gripei si a oreionului.

Preparare si administrare: Daca se foloseste proaspta, se spala bine si se adauga o cana de alge la trei cani de lapte sau apa. Se amesteca incet pana cand algele se dizolva aproape complet. Inlaturati partile care nu s-au dizolvat si turnati lichidul intr-un recipient. Din planta uscata se face decoct – se pun 15 g de planta uscata in apa rece, se lasa 15 min, dupa care se fierbe 10-15 min in 1,7 l apa sau lapte. Se scurge si se adauga zahar, ghimbir, scortisoara sau lamaie.

Data actualizare: 13-04-2009 | creare: 11-12-2008 | Vizite: 5029
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!