Psihoterapie pentru Anxietate, Depresie, Atacuri de Panica, Fobii, Obsesii, Tulburari Psihice, Dezechilibre Emotionale, Dependente. Consiliere psihologica pentru Familie si Cuplu. Optimizare, si Dezvoltare personala.
ROmedic Cabinete medicale Constanta Cabinete Psihoterapie Psihoterapie Constanta

Tratati depresia, evitati aparitia bolilor de inima!

Tratati depresia, evitati aparitia bolilor de inima!
Nu mai este un secret pentru nimeni ca depresia este afectiunea secolului in care traim. Aceasta poate dura saptamani, luni sau chiar ani. Depresia poate semana cu o tristete, o tristete patologica, insa nu trebuie confundata cu aceasta. Fiecare dintre noi are astfel de momente, dar au legatura cu anumite evenimente din viata noastra si nu dureaza luni sau ani.


In schimb, in cazul depresiei, acestea persista. Pentru a recunoaste depresia, este bine sa stiti ca se caracterizeaza prin tristete accentuata, stare de anxietate, lipsa de speranta, plans facil, sentiment de inutilitate, oboseala si lipsa de energie. Totodata, pierderea interesului pentru viata, prezenta tulburarilor alimentare (apetit crescut sau scazut) si de somn (insomnie sau somnolenta), dificultati de concentrare, probleme cu memoria, agitatie si neliniste. Este deosebit de important sa stiti ca depresia nu este un moft, ci o problema serioasa ce poate duce chiar la sinucidere daca nu este tratata.

Efectele negative ale depresiei nu intarzie sa isi faca simtita prezenta si sa provoace si alte afectiuni, cum ar fi: diabetul, ulcerul, migrenele, bolile cardiovasculare, de piele, cancerul, osteoporoza, bolile sistemului reproducator, alergiile etc. Studiile in domeniu au aratat ca bolnavii de inima sunt de trei ori mai afectati de depresie.

Depresia duce la pierderea interesului pentru starea de sanatate

De asemenea, s-a observat si ca depresia poate duce la boli cardiovasculare. Altfel spus, intre cele doua exista o relatie de influentare reciproca. Cum se explica acest fapt? Persoanele depresive sunt mai putin interesate in a-si pastra sanatatea, si asta ca urmare a pierderii interesului pentru viata si a instalarii sentimentului de inutilitate. In acest caz, nu se mai ingrijesc sa traiasca sanatos si fie fac tot felul de excese, fie se priveaza de cele necesare unui trai adecvat. Mai mult, depresia duce la un stil de viata sedentar. Apoi, starea de agitatie si de neliniste pe care o traiesc depresivii antreneaza o crestere constanta a tensiunii, fapt ce imbolnaveste inima.

Cei care au suferit un infarct, predispusi la depresie

In cazul cardiacilor care ajung depresivi, studiile arata ca, de foarte multe ori, dupa un infarct, pacientii incep sa prezinte simptome ale depresiei. Instalarea depresiei se poate face in prima jumatate de an de la producerea infarctului. S-a demonstrat ca persoanele care sufera atat de depresie, cat si de o boala cardiovasculara au un risc mai crescut de deces. Tocmai de aceea, este foarte important sa tratam corect si boala cardiovasculara, si depresia.

Se poate trata depresia?

Depresia se trateaza atat medicamentos, cu antidepresive, cat si cu ajutorul psihoterapiei. Este de preferat un tratament simultan, pentru ca s-a observat o revenire a simptomelor daca se apeleaza doar la antidepresive. De asemenea, miscarea este foarte importanta in cazul depresiei, dar si al bolilor cardiovasculare. Ideal ar fi sa nu lipseasca din programul zilnic macar 30 de minute de plimbare.
Apoi, trebuie lucrat la imbunatatirea relatiei cu cei din jur, acceptarea suportului acestora si renuntarea la gandirea negativa.

O minte sanatoasa, fara ganduri negative, se afla intr-un echilibru perfect cu un corp sanatos. Asa ca, incercati sa fiti optimisti si sa ganditi pozitiv. Astfel, cresteti toleranta la stres, diminuati riscul aparitiei depresiei si al bolilor cardiovasculare, va mentineti sanatatea fizica si psihica, se imbunatatesc relatiile cu cei din jur si sporiti increderea in sine.
Psiholog Loredana Andrei

*** IMPORTANT: In acest cabinet puteti beneficia de ghidare prin exercitii si tehnici psihologice specifice: reprogramare mentala, psihanaliza, meditatie, relaxare si optimizare, exercitii de hipnoza in stare de semiconstienta, pentru vindecare profunda si completa.
Sunteti ajutati sa găsiţi acele amintiri celulare care se corelează cu problemele de sanatate fizica, mentala, emotionale, comportamentale care le aveţi şi apoi, sa le vindecaţi.

Daca aveti intrebari sau doriti sa faceti o programare la Cabinetul Psihologic:
Maria Stefania Boldea
Psiholog. Psihoterapeut. Life Coach
Tel: 0726 227 085
Email: dmboldea@yahoo.com. WEBSITE: www.PsihologConstanta.ro

Va multumesc si astept cu drag sa ne cunoastem, si sa lucram impreuna.
Daca nu va pot raspunde cand sunati, inseamna ca ma aflu intr-o sedinta, si va voi cotacta eu negresit, de indata ce sedinta va lua sfarsit. Va multumesc pentru rabdare si intelegere.