Psihoterapie pentru Anxietate, Depresie, Atacuri de Panica, Fobii, Obsesii, Tulburari Psihice, Dezechilibre Emotionale, Dependente. Consiliere psihologica pentru Familie si Cuplu. Optimizare, si Dezvoltare personala.
ROmedic Cabinete medicale Constanta Cabinete Psihoterapie Psihoterapie Constanta

5 Pasi simpli pentru o cumunicare eficienta cu adolescentii

5 Pasi simpli pentru o cumunicare eficienta cu adolescentii
1.Incercati sa ii intelegeti si dupa sa va faceti intelesi.
-parintii au de cele mai multe ori tendinta de a reactiona rapid, iar acest lucru se poate intoarce impotriva dumneavoastra iar dorinta de a comunica nu este satisfacuta pe deplin.
De exemplu: copilul dumneavoastra vine acasa cu o nota de 4 la matematica iar dumneavoastra reactionati rapid fara sa il intrebati de ce s-a intamplat asta!
- este foarte simplu sa sariti la gatul lui cum intra pe usa in casa, in ciuda faptului ca sunteti mai linistita pentru ca s-a intors teafar acasa, dar mai intai ascultati ce are de spus.

2. Fiti aproape desi el va respinge
-Adolescentul va poate rani prin starea de respingere pe care o adopta .Aceasta evolutie poate fi o parte a procesului sau de maturizare. Pe parcurs ,cand adolescentii invata sa fie pe picioarele lor parintii pot avea sentimentul ca sunt respinsi, au sentimentul ca sunt inutili! De cele mai multe ori sunt coplesiti de toate aceste schimbari !
Dumneavoastra trebuie sa stati aproape, aratandu-le si spunandu-le ca ii iubiti, nu reduceti comunicarea cand ei sunt taiosi, ramaneti langa ei deoarece au nevoie de dumneavoastra.

3.Aveti incredere in intuitie
-Daca intuitia va spune ca este tot un copil bun, nu va pierdeti increderea in el. Daca intuitia va spune ca ceva este in neregula, actionati si nu veti gresi. Trebuie sa aveti incredere in toate instinctele dumneavoastra si sa va dezvoltati capacitatea de a fi receptiva in toate domenile.

4. Negociati cu adolescentul
-pe masura ce se maturizeaza regulile pe care adolescentul trebuie sa le respecte se schimba. Metoda lor de a negocia poate sa fie de ajutor pentru dumneavoastra deoarece asa va puteti da seama de gradul sau de maturitate.

5. Comunicarea indirecta este cea mai buna.
-nu toti adolescentii sunt dispusi sa discute deschis si de aceea cea mai buna metoda este comunicarea indirecta (ii lasati un bilet, un mail), ei asculta tot atunci cand ii spuneti ceva desi dau senzatia ca nu aud.

www.terapiam.ro

Daca aveti intrebari sau doriti sa faceti o programare
la cabinetul psihologic

Maria Stefania Boldea
Psiholog. Psihoterapeut

Tel: 0726 227 085
Email: dmboldea@yahoo.com
WEBSITE: www.PsihologConstanta.ro